11 / 05 / 2024

köylerde işgal alanları

köylerde işgal alanları

31 Aralık 2011'den önce ahır, samanlık ve benzeri köy yapıları yapılmak suretiyle işgal edilerek mera, yaylak veya kışlak olarak kullanımı teknik açıdan mümkün olmayan yerlerin tapuda Hazine adına tescilleri yapılacak

CHP Bursa Milletvekili Sarıbal: Köylerde bakkallar kapandı, yerine emlak ofisleri açıldı!

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Meclis'te yaptığı konuşmada, "Nerde tarımı toprağı, emeği, üretimi, çiftçiyi koruyan, gözeten bütçe? Köylerde bakkallar kapandı, yerlerine emlak ofisleri açıldı." dedi.

Avcılar Barış Manço Kültür Merkezi'ndeki sinema salonları ve yeme içme alanları kiraya verilecek!

İstanbul İli Avcılar Belediye Başkanlığı, Avcılar Barış Manço Kültür Merkezi'ndeki sinema salonları ve yeme içme alanları için kiralama ihalesi düzenliyor. Kiralama ihalesi 19 Aralık'ta yapılacak.

Ayçiçeği ekim alanları genişliyor! Borsalarda yağlık ayçiçek fiyatları ne kadar oldu? Çiftçiler dikkat! 

Osmaniye'de çiftçilere sağlanan desteklerle beraber ayçiçeği ekim alanları genişliyor. Peki borsalarda yağlık ayçiçek fiyatları ne kadar oldu? Çiftçiler dikkat! İşte yağlık ayçiçek 29 Mayıs 2023 fiyat listesi...

Depremin vurduğu kırsaldan feryat! Köylerde taş üzerinde taş kalmadı!

Depremin ardından yardımlar yavaş da olsa, ulaşmaya başladı. Ancak şimdi de herkesin kentlere yöneldiği ve köylerde durumun perişan olduğu bildirildi. Depremin vurduğu 10 ildeki köylerin adeta havaya kaldırılıp tekrar yere indirilmiş görüntüde olduğu, ev, ahır başta olmak üzere taş üzerinde taş kalm

Avcılar sahildeki Hayrola Lunapark için tahliye ve yıkım işlemleri başlatıldı!

İBB'nin yetkisindeki alanda, Avcılar sahilde konumlanan Hayrola Lunapark’ın dört senedir işgal edilerek işletildiği belirlendi. Lunapark için tahliye ve yıkım işlemleri başlatıldı.

Mesrur Barzani: PKK yerleşim alanlarını işgal ediyor!

Terör örgütünün bölgede dağları, hatta yerleşim alanlarını işgal ettiğini ve bu nedenle 800 köyün yeniden inşa edilemediğini anlatan IKBY Başbakanı Mesrur Barzani, ''PKK yerleşim alanlarını işgal ediyor'' dedi.

Yahudi yerleşimciler Batı Şeria'da işgal ve baskınlarla yeni yerleşim alanları oluşturuyor!

Yahudi yerleşimcilerin, işgal altında olan Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde önce çadır, karavan ve prefabrik evlerle kendilerine bir tür yaşam alanları oluşturduğu belirtildi.

Doğal sit alanlarına bungalov ve balık çiftliği yasağı getirildi!

Doğal sitlerin ‘nitelikli doğal koruma alanlarında’ belirli kriterlerin yerine getirilmesi amacıyla bungalov ve balık çiftliği yapımına izin verilmişti. Ancak son karar ile hem bungalov yapımı hem de balık çiftliklerinin yapımı yasaklandı.

Hazine arazisini işgal eden Can Dündar'ın eşi hakkında yakalama kararı!

Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Dilek Dündar için Kumbahçe Mahallesi Çavuşoğlu Sokak'ta eşi Can Dündar ile adına kayıtlı lüks villada, imara aykırılık ve hazine arazisini işgal etmesi nedeniyle yakalama kararı çıkarıldı.

Köylerde ve mezralardaki konut projelerine valilik onayı!

İmar Kanunu'nda önemli değişiklikler içeren yasa yürürlüğe girdi. Yeni İmar Kanunu kapsamında köylerde ve mezralarda konut inşa etmek için valilik onayı gerekiyor.

Ziraat Bankası’nın aldığı 3 bin 3 taşınmazın 997'si işgal altında!

Ziraat Bankası’nın tahsil edemediği kredilere karşılık aldığı 3 bin 3 konutun 997’si işgal altında. Sayıştay, banka yönetimini " Ya boş al ya tahliye ettir ya da işgal bedeli al" diye uyardı...

Nişantaşı’ndaki kaldırımı işgal eden yapılar yıkılıyor!

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, ilçedeki kaldırımı işgal eden yapıların yıkım çalışmalarını başlattı. Yayaların geçişini engelleyen masa ve sandalyeler kaldırılıyor, kaldırım üzerinde bulunan yapıları da iş makineleri ile yıkılıyor.

Mahalleye dönüşen köylerde emlak vergisi 2022'ye ertelendi!

Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair 7159 sayılı Kanunda mahalleye dönüşen köylerde ikamet eden tüketicilerle ilgili düzenlemeler de bulunduğuna dikkat çeken Avukat Doğan, mahalleye dönüşen köylerde emlak vergisinin ertelendiğini söyledi...

köylerde işgal alanları Haberi

köylerde işgal alanları

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, köylerde işgal edilen yerlerin tahsis amacı değiştirilerek Hazine adına tescillerinin yapılması amacıyla yasa teklifi hazırladı. 

     TBMM Başkanlığı'na sunulan teklif, bazı kanun ve KHK'lerde değişiklik yapıyor. Teklifle, Mera Kanunu'na geçici madde eklenerek, devlet ile vatandaş arasındaki hukuki ihtilafların çözülmesi amaçlanıyor. 

     Teklifle, köy yerleşik alanı ve civarında kalan 31 Aralık 2011 tarihinden önce yerleşim yeri, ahır, samanlık ve benzeri köy yapıları yapılmak suretiyle işgal edilerek mera, yaylak veya kışlak olarak kullanımı teknik açıdan mümkün olmayan yerlerin ot bedeli alınmaksızın tahsis amacı değiştirilerek tapuda Hazine adına tescilleri yapılacak. 

     Ancak, bu nitelikteki taşınmazlardan yapılan tapulama veya kadastro çalışmaları sonucunda il özel idareleri adına tapuya tescil edilen taşınmazlar ile bu taşınmazlardan il özel idarelerince hak...