09 / 05 / 2024

köylerde yöresel mimari

köylerde yöresel mimari

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşüm faaliyetlerini büyükşehirlerle sınırlamayarak kırsal dönüşüm atağına geçti. Bakanlık, yöresel mimariye uygun köyler inşa edilmesi için ilk olarak Karadeniz Bölgesi'nde başladığı çalışmaları tamamladı.

Depremin vurduğu kırsaldan feryat! Köylerde taş üzerinde taş kalmadı!

Depremin ardından yardımlar yavaş da olsa, ulaşmaya başladı. Ancak şimdi de herkesin kentlere yöneldiği ve köylerde durumun perişan olduğu bildirildi. Depremin vurduğu 10 ildeki köylerin adeta havaya kaldırılıp tekrar yere indirilmiş görüntüde olduğu, ev, ahır başta olmak üzere taş üzerinde taş kalm

Collage Danışmanlık İnşaat Ve Mimari Tasarım Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Collage Danışmanlık İnşaat Ve Mimari Tasarım Ticaret Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Naunaın Ahmad ve Syed Ahmed M. Shahjehan ortaklığında kuruldu.

Köylerde ve mezralardaki konut projelerine valilik onayı!

İmar Kanunu'nda önemli değişiklikler içeren yasa yürürlüğe girdi. Yeni İmar Kanunu kapsamında köylerde ve mezralarda konut inşa etmek için valilik onayı gerekiyor.

39 ilde 234 tip konut projesi hazırlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank, Koruma Odaklı Kırsal Alan Planlaması Modeli Uygulaması ile Köylerde Yöresel Özellikler ve İhtiyaçlar Dahilinde Yapılaşma Koşullarının belirleneceğini söyledi. 

Kırsaldaki alanlarda yöresel mimariye uygun konutlar üretilecek!

Koruma Odaklı Kırsal Alan Planlaması Modeli Uygulaması ile Köylerde Yöresel Özellikler ve İhtiyaçlar Dahilinde Yapılaşma Koşullarının Belirlenmesi Projesi ile kırsaldaki yapılaşma koşulları belirlenecek.

Yöresel Konut Projesi için çalışmalar başlayacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı ikinci 100 günlük Eylem Planı kapsamında Yöresel Konut Projesi için çalışmalar başlayacak. Düzce, Bolu, Sakarya, Kocaeli ve Zonguldak illerinde yöresel konut projesi uygulanacak.

Murat Kurum: Büyük bir sanat ve mimari hazinesine sahibiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Baktığımızda büyük bir sanat ve mimari hazinesine sahibiz. Bu hazineyi, yeni birikim ve tecrübelerle zenginleştirmek için çok büyük çabalar sarfediyoruz." şeklinde konuştu...

Murat Kurum: Yöresel mimari çalışmalarımız sürüyor!

Türkiye'de konut seferberliği başlatıldığını söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yöresel mimariye ilişkin çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Kuşköy'ün mimari projesine Uluslararası İdealkent Ödülü!

Doğu Karadeniz'de halk arasında "kuş dili" olarak ifade edilen ıslık dilinin çıkış noktası Kuşköy'ün mimari projesi Avrupa'dan ödül aldı.

Köyler yöresel konak ve çeşmelerle canlandırılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, şehirlerde başlattığı kentsel dönüşümü köylere de taşıyarak, yılda, yöresel mimariye uygun bin köy konağının yapımını gerçekleştirecek.

Akseki Sosyal Konutları yöresel çizgisiyle dikkat çekiyor!

TOKİ'nin Antalya Akseki'de hayata geçirdiği sosyal konut projesi, bölgenin doğasıyla uyumlu yatay mimari konsepti ve yöresel çizgisiyle dikkat çekiyor...

TOKİ'den Isparta’ya 469 yöresel mimarili konut!

TOKİ, Isparta Keçiborlu’da az katlı planda yöresel mimari çizgiyi yansıtan ve donatı alanlarıyla farklı sosyal ihtiyaçları karşılayan özgün bir yerleşim alanı kuruyor…

Rize'de yöresel mimari atağı!

Rize'nin İyidere, Derepazarı, Çamlıhemşin, Fındıklı ve Güneysu ilçelerinde  binaların dış cepheleri yöresel mimariye uygun şekilde tasarlanıyor. 

köylerde yöresel mimari Haberi

köylerde yöresel mimari

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşüm faaliyetlerini büyükşehirlerle sınırlamayarak kırsal dönüşüm atağına geçti. Bakanlık, yöresel mimariye uygun köyler inşa edilmesi için ilk olarak Karadeniz Bölgesi'nde başladığı çalışmaları tamamladı. Bu çerçevede, Amasya, Karabük ve Rize'de 15'şer, Trabzon'da ise 12 tip yöresel mimariye uygun konut projesi hazırlandı. 


Kentsel dönüşüm çalışmalarını İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük kentlerle sınırlamayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşümü kırsal alanlara da yaymaya başladı. Kırsal alanlarda yöresel mimarinin korunması için düğmeye basan bakanlık, yöresel mimariye uygun köyler inşa edilmesi için ilk olarak Karadeniz Bölgesi'nde başladığı çalışmaları tamamladı. 

Karadeniz'de yöresel mimariye uygun projeyi tamamlayan bakanlık, bu çerçevede, Amasya, Karabük ve Rize'de 15'şer, Trabzon'da ise 12 tip yöresel mimariye uygun konut projesi hazırladı. 


Kentsel dönüşüm seferberliği kapsamında kırsal alanları da unutmadıklarını belirten...