02 / 05 / 2024

kramer köprüsü dükkan

kramer köprüsü dükkan

Almanya'daki Ortaçağ'dan kalan Kramer Köprüsü Avrupa'nın üzerinden binalarında yer aldığu en uzun köprü olma özelliğine sahip. 

"Yılın projesi" seçilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nün ödülleri dağıtıldı...

Mühendislik ve inşaat sektörünün en saygın ve küresel yayınlarından biri olan ABD merkezli Engineering News-Record dergisi tarafından "Yılın projesi" olarak seçilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nün yetkililerine ödül, online düzenlenen tören ile verildi. İşte haberin detayları...

1915 Çanakkale Köprüsü Dünyanın en iyi projesi seçildi! 

1915 Çanakkale Köprüsü, “Global Best Projects” yarışmasında köprü ve tünel kategorisinde  birincilik ödülünü kazandı.

1915 Çanakkale Köprüsü’ne Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu’ndan prestijli ödül!

1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Projesi, Birleşmiş Milletler (BM) Avrupa Ekonomik Komisyonu (UNECE) tarafından gerçekleştirilen "Kamu-Özel Sektör İşbirliği (KÖİ) ve Altyapı Ödülleri" töreninde birincilik ödülü aldı.

Osmangazi Köprüsü'nden geçiş ücretlerinin 590 lirasını geçmeyenler ödüyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Osmangazi Köprüsü'nden Kurban Bayramı sürecinde 100 bine yakın aracın geçtiğini açıkladı. Osmangazi Köprüsünden geçen araçlardan 184 lira ücret alınıyorken köprüyü hiç kullanmayanlar 590 lira bedel ödüyor.

Osmangazi Köprüsü dünya basınında!

Ünlü İngiliz ekonomi dergisi The Economist, Osmangazi Köprüsü ve diğer yap işlet devret projeleri için devletin yaklaşık 150 milyar dolarlık gelir garantisi sağladığını, Türk Lirası'ndaki değer kaybıyla birlikte faturanın da kabardığını yazdı.

1915 Çanakkale Köprüsü'ne büyük ödül!

1915 Çanakkale Köprüsü, Dubai'de International Road Federation tarafından düzenlenen ödül töreninde  'Proje Finansmanı' kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü.

1915 Çanakkale Köprüsü dünya basınında!

1915 Çanakkale Köprüsü, Amerikan haftalık dergisi Engineering News-Record'un (ENR) kapağında yer verildi.

Kömürhan Köprüsü dünya literatüründe!

Elazığ'da inşa edilen Kömürhan Köprüsü'nde  Paris’teki Eyfel Kulesi’ndeki çelik miktarıyla aynı düzeyde, toplamda 7 bin ton çelik kullanıldı. Köprü, dünyanın 4’üncü “Tek ayaklı, gergin eğik askılı köprüsü” olma özelliğine sahip.

Dünyanın en uzun çift katlı asma köprüsü trafiğe açıldı!

Dünyanın en uzun açıklığa sahip olan çift katlı asma köprüsü, Çin’in Hubei eyaletinin başkenti Wuhan’da önceki gün açıldı.

Almanya'daki Kramer Köprüsü'nün üzerinde binalar var!

Almanya'daki Ortaçağ'dan kalan Kramer Köprüsü Avrupa'nın üzerinden binalarında yer aldığu en uzun köprü olma özelliğine sahip. 

1915 Çanakkale Köprüsü'ne 11 global finans ödül!

1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Projesi, finansman yapısı ile de dünyada beğeni topladı. Proje dünyanın saygın kurumlarından 11 global finans ödülüne sahip oldu.

Dünyanın en uzun asma köprüsü açıldı!

Mısır Kahire'de bulunan Rod al-Farag Axis Köprüsü hizmete açıldı. Köprü, 67.3 metre eniyle dünyanın en geniş asma köprüsü olma özelliği taşıyor.

Çin dünyanın en büyük kemerli demiryolu köprüsünü inşa etti!

Çinli mühendisler, Güneybatı Çin eyaleti Yunnan'da, Nujiang nehri üzerine dünyanın en büyük kemerli demiryolu köprüsünü inşa ettiler. 

kramer köprüsü dükkan Haberi

kramer köprüsü dükkan

Almanya'nın Erfurt kentindeki Kramer Köprüsü 1325 yılında 125 metrekare uzunluğunda inşa edildi. Köprüde 5,5 ila 8 metre genişliğinde altı kemer bulunuyor. 

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre,  köprü ilk yapıldığı dönemlerde Tüccar Köprüsü olarak adlandırılmış. Köprünün her iki başında sadece kilise varken çıkan bir yangında ahşap tezgahlar yanınca, taş köprünün her iki yanına binalar inşa edilmiş. Şuan da kulanımda olan ve genişliği 5,5 metre olan cadde açıldı. Köprü üzerindeki 32 ev kademeli olarak birleştirilerek yekpare hale getirildi. Binaların zemin katı dükkanlar, üst katlar da is konaklama yapılıyor. 2'inci Dünya Savaşı'ndan sonra binalar hasar görmüştü. 1954 yılında binalara onarımlar...