03 / 05 / 2024

Kredi alırken yaptırılması gereken sigortalar

Kredi alırken yaptırılması gereken sigortalar

Kredi kuruluşları, kredi verirken birtakım sigortaların yapılmasını talep ediyor. Peki kredi alırken yaptırılması gereken sigortalar nelerdir, detayları haberimizde...

Sahte arsa ilanlarıyla vurgun: 65 kişi 3.2 milyon TL dolandırıldı! Arsa alırken bunlara dikkat!

İnternet üzerinden sahte arsa ilanlarıyla kapora toplayan dolandırcılar için operasyon düzenlendi. Söz konusu operasyonda, 65 kişinin 3.2 milyon TL dolandırıldığı belirlendi ve 12 şüpheliden 7'si tutuklandı. İşte ayrıntılar ve arsa alırken dikkat edilmesi gerekenler...

Türklerin ülkesi dışında yaptığı emlak yatırımı yüzde 163 arttı! Yurt dışından konut alırken dikkat!

Merkez Bankası’nın verilerine göre Türklerin yurt dışında yaptığı gayrimenkul yatırımları 2023'te 163,7'lik artışla 2 milyar 86 milyon dolara yükseldi.  ABD'ye gayrimenkul yatırımı yüzde 115 artarken uzmanlar yurt dışından konut alırken dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.

Altın yatırımcıları dikkat: Altın alırken bu tuzağa düşmeyin! Hileli satışlar için önlemlerinizi hemen alın...

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, altın alırken dikkat edilmesi gereken unsurları peş peşe sıraladı. Peki, Sahte altın nasıl anlaşılır? Altın alırken nelere dikkat edilmeli?

Konut kredisi alırken gerekli evraklar nelerdir?

Konut kredisi, ev satın almak isteyen kişilere sağlanan maddi destek fırsatıdır. Bu kredi, belirli değerlendirmeler sonucunda belirlenir ve bireylere hak tanınır. Peki konut kredisi alırken hangi evraklar gereklidir ve en önemli evraklar nelerdir? İşte konut kredisi ile ilgili bilgiler...

Arsa alırken tapuya gitmek şart mıdır? Arsa tapu alım işlemleri nasıl olur?

Yatırım fırsatları arasında değerlendirilen arsa alımı müşteriler için bazı önemli hususlara dikkat etmeyi gerektirir. Güvenli bir arsa bulmak, zaman alıcı ve meşakkatli bir süreç olabilir. Peki bu arsa alırken tapuya gitmek şart mı ve arsa tapu alım işlemi ve sözleşmesi nasıl olur?

Doğal gaz dönüşümü yaptırırken paranızdan ve sağlığınızdan olmayın! 

Kışın konfor denildiğinde akla gelen ilk kriterlerden biri ısıtma oluyor. Toplumun ısıtmadaki kriteri ise ekonomik, güvenilir ve çevre dostu olan doğal gaz. Peki doğal gaz dönüşümü yaptırırken nelere dikkat etmeliyiz?

Faizsiz kredi veren bankalar hangisi? Hangi bankadan faizsiz kredi alınır?

Son günlerde büyüyen maddi sıkıntılardan dolayı kendilerine çıkar yol bulmak isteyen vatandaşlar faizsiz kredi veren bankaları araştırıyorlar. Sizde hangi bankadan faizsiz kredi alınır? Sorusuna cevap arıyorsanız, detayları haberimizin devamında bulabilirsiniz.

Kasko yaptırırken aman bunlara dikkat! Aracınızı güvenceye alayım derken risklerinizi büyütmeyin!

Kasko poliçelerine gelen zamlar nedeniyle bazı sürücüler ya araçlarını kaskosuz kullanıyor ya da bazı teminatlardan vazgeçerek prim tutarını düşük tutmaya çalışıyor. Ancak herhangi bir kaza sonrası mağduriyet yaşamamak için kasko yaptırırken bazı hususlara dikkat etmekte yarar var.

Otomobil sektöründe umut kredi musluklarının açılması!

Otomotivciler, ‘öngörülmesi zor ve belirsizliklerle dolu’ bir sene olarak tanımladıkları 2023 yılını en az hasarla kapatmak için kredi musluklarının açılmasını bekledikleri ilk yarıya odaklanacak.

Ev alırken tapu ipotek sorgulama nasıl yapılır?

İpotek, bir borcun ödemesini garanti altına almak için taşınmazın teminat gösterilmesidir. Peki, ev alırken ipotek sorgulama nasıl yapılır? Tapuda ipotek nasıl öğrenilir? İşte detaylar…

Ukrayna Türk bankaları için neden yaptırım istedi? İşte Ukrayna’nın yaptırım listesi

Rusya’nın işgal girişiminin ardından Türkiye tarafsızlığını korumaya çalışırken Rusya ile işbirliğini de sürdürmeye devam etti. Ukrayna ise Rusya ile çalışan Türk bankaları ve iş insanları için yaptırım talebinde bulundu.

Rus iş insanı Roman Abramovich AB'ye yaptırım davası açtı

Rusya Ukrayna savaşı yüzünden AB'nin yaptırım listesine alınan Rus iş insanı Roman Abramovich, hakkındaki yaptırımların kaldırılması için dava açtı. Abramovich, 19 yıldır sahibi olduğu Chelsea'yi yaptırımlar yüzünden satma kararı almıştı.

DASK için gerekli belgeler nelerdir? DASK nasıl yaptırılır?

DASK, evinizi depremin neden olabileceği maddi hasarlara karşı güvence altına alan ve teminatı Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından verilen yaptırılması zorunlu bir sigortadır. Peki, DASK için gerekli belgeler nelerdir? DASK nasıl yaptırılır? İşte tüm detaylar..

Kredi alırken yaptırılması gereken sigortalar Haberi

Kredi alırken yaptırılması gereken sigortalar

Kredi alırken yaptırılması gereken sigortalar nelerdir?

Bankalardan konut kredisi için başvuru yaparken birtakım belgeler ve sigortalar isteniyor. İstenen belgelerin ve sigortaların sağlanması durumunda banka başvuru onaylıyor. Peki kredi kuruluşlarından kredi alırken yaptırılması gereken sigortalar nelerdir?


Kredi alırken yaptırılması gereken sigortalar nelerdir sorusunu zorunlu olan sigortalar ve isteğe bağlı sigortalar olarak iki grup altında yanıtlayabiliriz.


* Zorunlu sigorta

- DASK, zorunlu deprem sigortası. Konut kredisi alırken yaptırılacak DASK sigortasının primi evin bulduğu bölgeye ve evin özelliklerine bağlı olarak değişkenlik gösterir.


* İsteğe bağlı sigortalar

- Ev sigortası, binanın muhtemel zararlara karşı sigortalanmasıdır.

- Hayat sigortası, kredi ödemelerini garanti etmek amacıyla yapılan sigortadır; Hayat sigortası ve ev sigortası için primler ise şirketten şirkete değişebilmektedir.




Işıl Seren...