06 / 07 / 2024

kredi faiz yükselme

kredi faiz yükselme

Bir ay öncesine kadar düşüşte olan kredi faizlerini Amerika Merkez Bankası Fed ve Gezi olayları frenledi. Tarihin en düşük seviyelerine inen konut, ticari ve tüketici kredi faizleri yükselişe geçti. Konut kredilerinde aylık kredi maliyeti 50 lira arttı...

Faiz yüksekken ev, arsa, araba satılır mı? Ekonomist Mert Başaran, 'Malınız üç kuruşa gider' dedi!

Ekonomist Mert Başaran'dan ev, arsa, araba gibi ellerindeki varlıkları satacaklara uyarı geldi. Peki faiz yüksekken satış yapılır mı? İşte Başaran'ın o paylaşımı ve yatırımcılar ile vatandaşlardan gelen yorumlar...

Türkiye'nin kredi notunu yükseldi, Dr. İbrahim Can'dan paylaşım gecikmedi: Vize almak zor, ev sahibi olmak hayal!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard Poor's, Türkiye'nin kredi notunu yükseltti. Finansal Yönetim Danışmanı Dr. İbrahim Can durumun borsaya etkisinin beklendiğini belirterek, önemli detaylara değindi...

Sinpaş Finans Şehir Boulevard'ta sıfır faiz yüzde 35 peşinatla!

Sinpaş GYO tarafından inşa edilen Finans Şehir Boulevard'ta sıfır faiz yüzde 35 peşinatla satışlar devam ediyor. Peki Finans Şehir Boulevard'ta konut fiyatları ne kadar? işte Finans Şehir Boulevard ile ilgili ayrtıntılar...

Konut kredi faizlerinin yükselmesi konut satışlarını olumsuz etkiliyor!

Konut satış rakamlarını değerlendiren Akar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Figen Akar Konut kredi faizlerinin yükselmesinin konut satışlarını olumsuz etkilediğini söyledi.

Ticari kredi faizleri yüzde 52,19 ile 21 yılın zirvesinde!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın uyguladığı sıkı para politikaları faizleri yukarı yönlü etkilemeye devam ediyor. Ticari kredi faizleri yüzde 52,19 ile 21 yılın zirvesine ulaştı.

Yüksek ev fiyatları ve kredi faizleri, Y ve Z kuşağının da stresini artırıyor!

Finansal hizmetler şirketi Empower bu hafta finansal gelişmelerin kuşaklar üzerindeki etkisini baz alan bir araştırma gerçekleştirdi. Söz konusu araştırmaya göre, yüksek ev fiyatları ve kredi faizleri, Y ve Z kuşağının stresini artırıyor.

17 milyar dolarlık ticari gayrimenkul kredi portföyü ihalesinde Blackstone lider!

Blackstone’nun (NYSE:BX), Amerika Federal Mevduat Sigorta Kurumu'nun Signature Bank'ın (OTC:SBNY) borç satışından 17 milyar dolarlık ticari gayrimenkul kredi portföyünü almaya hazırlandığı ifade edildi.

Kredi çekmek isteyenler dikkat! Ticari, ihtiyaç ve mevduat faizlerinde son dakika! O kredide faiz yüzde 50'in üzerinde!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın politika faizini beş defa peş peşe yükseltmesinin etkileri kredi faizlerini yükseltti ve o kredide faizler yüzde 50'in üzerine yükseldi. Peki ihtiyaç, ticari ve mevduat faizleri ne oldu? İşte güncel kredi faiz oranları...

Merkez Bankası politika faizini %30’a çıkardı, kredi faizleri yüzde 60’a dayandı! İhtiyaç kredileri durma noktasında!

Merkez Bankası, piyasa beklentilerine uygun hareket ederek politika faizini yüzde 25'ten yüzde 30 seviyesine çıkardı. Piyasa çevreleri faiz artışlarının devam edeceği görüşünü dile getirirken, bu artışların şimdiden mevduat ve kredi faiz oranlarına yansıdığı belirtiliyor.

Ticari kredi faizleri hem konutu hem taşıtı solladı! Ticari kredi faizi yüzde 38 sınırına dayandı! 

Ticari TL kredi faiz oranı, 1 Eylül haftasında hem taşıt hem de konut kredisi faizlerini solladı. İşte o rakamlar...

Kredi faizleri yükseldi, ev satışları düştü! Yeni konut projeleri başlayamadı!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, konut kredi faizlerinin yüksekliği sebebiyle sektörde gayrimenkul satışlarının ciddi oranda düştüğünü ve yeni projelerin yapılmadığını belirtti.

Kamu bankaları ve özel bankalarda kredi faizleri yükseldi mi? Kredi çekecekler dikkat!

Bankalarda kredi iştahında zayıflık sürerken özel bankalarda 25 ayın ardından ilk defa kredide küçülme yaşandı. Peki kamu bankaları ve özel bankalarda kredi faizleri yükseldi mi?

Kredi faizleri yüzde 60'lara yükseldi! Bankalar 70 bin TL üstü kredi vadelerini 9 ayla sınırlıyor!

İhtiyaç kredisinde faiz yüzde 60’ları görürken, bazı bankalar düzenlemelerden muaf tutulan 70 bin lira üstü kredilerde vadeleri 9 ayda sınırlama yoluna gitti. İşte ayrıntılar...

kredi faiz yükselme Haberi

kredi faiz yükselme

Fed ve Gezi etkiledi 

Amerika Merkez Bankası Fed, 2008 krizinden itibaren ekonomiyi canlandırmak için parasal genişleme (piyasaya para akıtma) politikası sürdürüyordu. Fed, Mayıs'ta artık ekonomide işlerin yoluna girdiğini ve para musluğunu kısacağını duyurmuştu. Bu açıklamayla birlikte dolara talep arttı. Amerika'da ve tüm dünyada faizler yükselmeye başladı. İçeride Gezi olaylarının etkisiyle faizlerdeki yükseliş hızlandı. 


Aylık maliyet arttı 

Bu gelişmelerin sonucunda, Türkiye'de neredeyse kira seviyesinde aylık taksitler ödemeyi mümkün hale getiren ve aylık yüzde 0.60'lara inen konut kredisi faiz oranları yönünü yukarı çevirdi. Haziran itibarıyla 10 yıl vadede yüzde 0.65 olan en düşük konut kredisi faiz oranı Temmuz başında 0.73'e yükseldi. 1200 lira olan 100 bin liralık konut kredisinin aylık taksiti ise 50 lira pahalanarak 1250 liraya çıktı. 


Planı olan gecikmesin 

Haziran'da yıllık ortalama konut kredi...