25 / 07 / 2024

kredi faizlerinin yükselmesi

kredi faizlerinin yükselmesi

Mortgage kredileri ilk dokuz ayda yüzde 27 artış gösterdi. Ancak yılın başlarında yüzde 0,7'nin altına kadar düşen faizler de son aylarda yükseldi. Garanti Mortgage Genel Müdürü Murat Atay, kredi faizlerinin yeniden düşmesinin zor olduğunu söylüyor....

Ev almak isteyenler dikkat! Konutta ortak kredi dönemi başladı! 

Kredi faizlerinin yüksek olması, inşaat ve gayrimenkul sektörlerinde durgunluğa neden oldu. Bankalar, gayrimenkul sektöründeki sıkıntıyı azaltmak ve vatandaşların konut sahibi olabilmesi için ‘ortak konut kredisi’ uygulaması başlattı.

Ev alırken kredi çekti, mevduat faiziyle konut kredisi ödedi! Mevduat faizi konut kredisini böyle eritti! İşte o hesap..

Konut fiyatlarının fahiş rakamlara ulaşması ve kredi faizlerinin yüksek olmasıyla vatandaşlar konut alabilmenin yollarını arıyor. Konut kredisini mevduat faiziyle ödeyen ve üzerine kazanç elde eden mühendis yaptığı o hesabı sosyal medyadan paylaştı. 

Konut satışlarının durması emlakçıları işsiz bıraktı! Emlakçılar isyanda! Her ay 85 emlak dükkanı kapanıyor!

Konut kredi faizlerinin yüksek olmasıyla konut satışları durma noktasına geldi. Satışlardaki bu düşüş en çok emlakçıları etkiledi. İstanbul'da her ay 85 emlak dükkanın kapandığını söyleyen emlakçılar isyan etti. 

Arsa ve arazi yatırımı yapmak isteyenler dikkat! Toprak manipülasyonu nasıl yapılır?

Konut fiyatlarının fahiş rakamlara ulaşması ve kredi faizlerinin yükselmesi ile vatandaş konut yatırımından uzaklaşarak arsa yatırımına yöneldi. Peki arsa ve arazi yatırımı yaparken neye dikkat edilmeli? Toprak manipülasyonu nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...

Türkler yurt dışından, yabancıların Türkiye’den aldığından 1 milyar dolarlık fazla konut aldı!

Kiralara getirilen yüzde 25 zam sınırı, kredi faizlerinin yüksekliği ve erişim zorluğu, gayrimenkule ek vergi söylentileri Türkleri yurt dışı yatırımına yönlendirdi.  Konutta 1 milyar dolarlık dış ticaret açığı oluştu. Ekonomist Tunç Şatıroğlu, "Ev sahibi düşmanı uygulamalar bitmeli" dedi.

Konuta erişim zorlaştı! Gayrimenkul yatırım fonlarına talep yüzde 127 arttı!

Konut fiyatlarındaki artışa konut kredisi faizlerinin yükselmesi de eklenince gayrimenkule erişim zorlaştı. Emlak sektörü temsilcileri pazardaki yavaşlamaya işaret ederken, bireysel olarak gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenler için Gayrimenkul Yatırım Fonları (GYF) öne çıktı.

Kredi ile konut alınır mı?

Kredi faizlerinin yüksek olması nedeniyle birçok kişi ev alma planını ertelemek zorunda kaldı. Peki yüksek kredi faizlerine rağmen ev almak mantıklı mı? 300 bin takipçili Temettü Hocam, taksit ödeme imkanı olanlara bakın ne tavsiye etti…

Türkiye'nin kredi notunu yükseldi, Dr. İbrahim Can'dan paylaşım gecikmedi: Vize almak zor, ev sahibi olmak hayal!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard Poor's, Türkiye'nin kredi notunu yükseltti. Finansal Yönetim Danışmanı Dr. İbrahim Can durumun borsaya etkisinin beklendiğini belirterek, önemli detaylara değindi...

1 milyon TL'nin bir aylık faiz getirisi ne kadar? Banka banka mevduat faizi hesaplaması!

Bankalarda mevduat faizleri yükselmeye devam ediyor. Merkez Bankası politika faizlerinin yükselmesi ile mevduat faizleri yüzde 45 seviyesinde sabit kaldı. Peki Mart ayında 1 milyon liranın aylık faiz getirisi ne kadar oldu?

Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı!

Yükselen konut fiyatlarının, sektörü istenmeyen bir seviyeye taşıdığına dikkat çeken Bahaş Holding CEO’su Abdüssamet Bahadır ''Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı'' dedi.

Kredi faizleri ve satılık ev fiyatlarının pahalılığı konut satışlarını düşürdü!

TÜİK verilerine göre, konut satışları 2023 yılında bir önceki yıla göre yüzde 17,5 azalarak 1 milyon 225 bin 926 olarak gerçekleşti. konut satışlarındaki düşüşün nedeni kredi faizlerinin yüksek olması ve ev fiyatlarının pahalıya satılması gösterildi. 

Konut kredi faizlerinin yükselmesi konut satışlarını olumsuz etkiliyor!

Konut satış rakamlarını değerlendiren Akar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Figen Akar Konut kredi faizlerinin yükselmesinin konut satışlarını olumsuz etkilediğini söyledi.

Ev yapma maliyeti ortalama 5 milyon TL!

Kredi faizlerinin yüzde 40’ı aşması, konut fiyatlarının artması ve deprem endişesi, ev sahibi olmak isteyenleri konuttan arsa yatırımına yöneltti. Arsasını alan da ev yapmaya başladı. 

kredi faizlerinin yükselmesi Haberi

kredi faizlerinin yükselmesi

Mortgage kredileri ilk dokuz ayda yüzde 27 artış gösterdi. Ancak yılın başlarında yüzde 0,7'nin altına kadar düşen faizler de son aylarda yükseldi. Garanti Mortgage Genel Müdürü Murat Atay, kredi faizlerinin yeniden düşmesinin zor olduğunu söylüyor. Kredi hacmindeki artışın da 2014'te yüzde 12-13 seviyesine ineceğim tahmin ediyor. 


İnşaat sektörü, en hızlı büyüyen sektörlerin başında geliyor. Bunda mortgage kredilerinin katkısı büyük. Bu yılın başlarında bir ara yüzde 0,7'nin altına kadar inen aylık mortgage kredi faizleri son aylarda yüzde l'ler seviyesine çıktı. Mortgage kredilerini ve önümüzdeki dönemde yaşanabilecek gelişmeleri sektörün en büyük oyuncusu Garanti Mortgage Genel Müdürü Murat Atay ile konuştuk. 


IPSOS'un ekim ayında tamamladığı bir araştırmaya göre mortgage denince ilk akla gelen bankanın Garanti olduğuna işaret eden Atay, bundan sonra faizlerin düşmesinin zor...