06 / 05 / 2024

kredi faizlerinin yükselmesi

kredi faizlerinin yükselmesi

Mortgage kredileri ilk dokuz ayda yüzde 27 artış gösterdi. Ancak yılın başlarında yüzde 0,7'nin altına kadar düşen faizler de son aylarda yükseldi. Garanti Mortgage Genel Müdürü Murat Atay, kredi faizlerinin yeniden düşmesinin zor olduğunu söylüyor....

Kredi notunuzu nasıl yükseltebilirsiniz? İşte kredibiliteyi artırmak için yapılması gerekenler

Herhangi bir ihtiyaç anında kredi çekmek istediğinizde bankalar, kredi notuna göre sonucu belirliyor. Peki, kredi notunu yüksek tutmak için neler yapılabilir? İşte cevabı…

400 bin TL kredinin geri ödemesi 1 milyon lira. Otomobil sektörü kredi kartına 12 taksitle çıkış yolu arıyor!

Merkez Bankası’nın politika faizini yükselmesi, sıfır otomobillerde uygulanan kampanyaları olumsuz etkiledi. İkinci el otomobil pazarında ise kredi kartına taksit ve senetle satış dönemi başladı. Krediler nedeniyle gelinen noktada sektörün sürdürülemez noktaya geldiğini belirtti.

Faizler uçunca otomobilde kredi kartı dönemi başladı: 'Uygun evleri de çekiyoruz'

Hem bankaların kredi musluklarını kapatması hem de otomobil kredi faiz oranlarının yükselmesi vatandaşları da kredi kartıyla otomobil alımına yöneltti. Pek çok firma otomobilin yanı sıra uygun evleri de kartla satmaya başladı...

Kredi ve kredi kartlarda dikkat çeken detay! Bireysel kredilerin yüzde 44’ü kredi kartları, yüzde 16’sı konut kredileri!

Bireysel kredi ve kredi kartı borçlanmaları artarken borcunu ödememiş kişi sayısında düşüş yaşandığı görüldü ve bireysel kredi ile kredi kartı borcunu ödememiş kişi sayısı 2023’te yüzde 11.64 azaldı.

1 milyon TL'nin bir aylık faiz getirisi ne kadar? Banka banka mevduat faizi hesaplaması!

Bankalarda mevduat faizleri yükselmeye devam ediyor. Merkez Bankası politika faizlerinin yükselmesi ile mevduat faizleri yüzde 45 seviyesinde sabit kaldı. Peki Mart ayında 1 milyon liranın aylık faiz getirisi ne kadar oldu?

Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı!

Yükselen konut fiyatlarının, sektörü istenmeyen bir seviyeye taşıdığına dikkat çeken Bahaş Holding CEO’su Abdüssamet Bahadır ''Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı'' dedi.

Kredi faizleri ve satılık ev fiyatlarının pahalılığı konut satışlarını düşürdü!

TÜİK verilerine göre, konut satışları 2023 yılında bir önceki yıla göre yüzde 17,5 azalarak 1 milyon 225 bin 926 olarak gerçekleşti. konut satışlarındaki düşüşün nedeni kredi faizlerinin yüksek olması ve ev fiyatlarının pahalıya satılması gösterildi. 

Konut kredi faizlerinin yükselmesi konut satışlarını olumsuz etkiliyor!

Konut satış rakamlarını değerlendiren Akar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Figen Akar Konut kredi faizlerinin yükselmesinin konut satışlarını olumsuz etkilediğini söyledi.

Ev yapma maliyeti ortalama 5 milyon TL!

Kredi faizlerinin yüzde 40’ı aşması, konut fiyatlarının artması ve deprem endişesi, ev sahibi olmak isteyenleri konuttan arsa yatırımına yöneltti. Arsasını alan da ev yapmaya başladı. 

Ticari kredi faizleri yüzde 52,19 ile 21 yılın zirvesinde!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın uyguladığı sıkı para politikaları faizleri yukarı yönlü etkilemeye devam ediyor. Ticari kredi faizleri yüzde 52,19 ile 21 yılın zirvesine ulaştı.

Yüksek ev fiyatları ve kredi faizleri, Y ve Z kuşağının da stresini artırıyor!

Finansal hizmetler şirketi Empower bu hafta finansal gelişmelerin kuşaklar üzerindeki etkisini baz alan bir araştırma gerçekleştirdi. Söz konusu araştırmaya göre, yüksek ev fiyatları ve kredi faizleri, Y ve Z kuşağının stresini artırıyor.

İşçilerin büyükşehirlerden en büyük göç nedeni konut ve kira!

Kredi faizlerinin düşük, paranın bol olduğu dönemde talep de fazla olunca konut fiyatlarının arttığını söyleyen Hürriyet gazetesi Köşe Yazarı Sefer Levent, bugünkü yazısında işçilerin en büyük göç nedeninin konut ve kira fiyatları olduğunu söyledi.

17 milyar dolarlık ticari gayrimenkul kredi portföyü ihalesinde Blackstone lider!

Blackstone’nun (NYSE:BX), Amerika Federal Mevduat Sigorta Kurumu'nun Signature Bank'ın (OTC:SBNY) borç satışından 17 milyar dolarlık ticari gayrimenkul kredi portföyünü almaya hazırlandığı ifade edildi.

kredi faizlerinin yükselmesi Haberi

kredi faizlerinin yükselmesi

Mortgage kredileri ilk dokuz ayda yüzde 27 artış gösterdi. Ancak yılın başlarında yüzde 0,7'nin altına kadar düşen faizler de son aylarda yükseldi. Garanti Mortgage Genel Müdürü Murat Atay, kredi faizlerinin yeniden düşmesinin zor olduğunu söylüyor. Kredi hacmindeki artışın da 2014'te yüzde 12-13 seviyesine ineceğim tahmin ediyor. 


İnşaat sektörü, en hızlı büyüyen sektörlerin başında geliyor. Bunda mortgage kredilerinin katkısı büyük. Bu yılın başlarında bir ara yüzde 0,7'nin altına kadar inen aylık mortgage kredi faizleri son aylarda yüzde l'ler seviyesine çıktı. Mortgage kredilerini ve önümüzdeki dönemde yaşanabilecek gelişmeleri sektörün en büyük oyuncusu Garanti Mortgage Genel Müdürü Murat Atay ile konuştuk. 


IPSOS'un ekim ayında tamamladığı bir araştırmaya göre mortgage denince ilk akla gelen bankanın Garanti olduğuna işaret eden Atay, bundan sonra faizlerin düşmesinin zor...