08 / 05 / 2024

kredi kullanmak

kredi kullanmak

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper bugün ki köşe yazısında kredi kullanacaklara önemli uyarılarda bulunuyor. İşte Tamer Heper'in Posta'daki köşe yazısı;

Bankalardan sıfır faizli anında kredi imkanı! 

Yaşanan yüksek enflasyon ile vatandaşlar ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyorlar. Buna göre vatandaşlar kredi kullanmak için bankaların vade ve faizlerini takip ediyorlar. Sıfır faizli kredi imkanı ve ödeme seçenekler neler? 

Geçim derdi vatandaşı kredi kartına mahkum etti! Kredi kartı borçları asgari ücretin 2.5 katına ulaştı!

Milyonlarca vatandaş ihtiyaçlarını giderebilmek için kredi kartı kullanmak zorunda kalıyor. Artan kredi kartı borçları ise asgari ücretin ortalama 2.5 katına ulaştı. 

Akbank'tan flaş bir açıklama daha. 3 ay boyunca erteleyecekler

Akbank'tan kredi kullanmak isteyen vatandaşlara yönelik önemli bir açıklama geldi. Akbank mobilden kredi kullanacak vatandaşlar kredilerini 3 ay sonra ödemeye başlayacak.

Kredi kartı kullananlara kötü haber! Artık kredi kartı kullanmak isteyeceksiniz! Kredi kartı gecikme faizi arttı!

Merkez Bankası faiz kararının beklentilerin üzerinde açıklanması üzerine piyasalar hareketlendi. Karar sonrası kredi kartı, kredi kartı gecikme faizi de aylıkta yüzde 2,81’e, yıllıkta ise yüzde 40,1’e yükseldi.

Sanal kredi kartı nedir, nasıl kullanılır?

İnternetten alışveriş yaparken yüksek limitli kredi kartlarını kullanmak istemeyen kişilerin genelde tercih ettikleri sanal kredi kartları nasıl kullanılır?  Sanal kredi kartı güvenli midir? İşte detaylar...

Vatandaş ihtiyaç kredisi yerine nakit avans kullanmaya başladı

Geçim sıkıntısı çeken vatandaşlar zorunlu ihtiyaçlarını gidermek için kaynak arayışlarını sürdürürken artık yüksek faizli kredi kullanmak yerine kredi kartlarından nakit avans çekmeye başladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati açıkladı! Faizsiz ve 1 yıl geri ödemesiz kredi paketi!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, deprem bölgesindeki şehirlerde faaliyet gösteren kadın kooperatiflerine sıfır faizle işletme harcamalarında kullanmak üzere 50 bin TL'ye kadar kredi imkanı sunulduğunu açıkladı. İşte detaylar...

Kredi çekecekler dikkat! Bankalara giden gizli talimat ne?

Şenol Babuşçu, bankaların ihtiyaç kredisi kullanmak isteyenlerden fatura talep ettiğini açıkladı. Babuşcu, kredi çekmek isteyenlerden fatura talep edilmesinin şart koşulduğunu öne sürdü.

Emlak Konut GYO 950 milyon TL'lik kredi sözleşmesi imzaladı!

Emlak Konut GYO, yeni proje yatırım faaliyetlerinde kullanmak amacıyla 950 milyon TL tutarlı ve 3 sene vadeli kredi sözleşmesi imzaladı.

En uygun kredi faizi hangi bankada? İşte 25 Mart 2022 banka faiz oranları!

Nakit para ihtiyacı olan tüm vatandaşlar gözlerini banka kredilerine çeviriyor. Bankalardan kredi kullanmak isteyen vatandaşlar ise güncel kredi faiz oranlarını araştırıyorlar. Peki, en uygun kredi faizi hangi bankada? İşte 25 Mart 2022 banka faiz oranları..

Hangi tapu tipleri için ev kredisi kullanılabilir?

Kredi kullanmak, son zamanlarda ev alabilmek için en uygun yöntemlerden biri olmaya devam ediyor. Pek çok kişi beğendiği evi alabilmek için bankaya kredi başvurusunda bulunurken, başvurunun onaylanmasında evin tapu tipi büyük bir önem taşıyor. Peki, Hangi tapu tipleri için ev kredisi kullanılabilir?

İhtiyaç kredisi kullanacaklar dikkat! En uygun kredi hangi bankada?

Ticari amaçlar dışında eğitim, seyahat, evlilik, taşınma, alışveriş gibi sebepler için ihtiyaç kredisi kullanmak isteyen vatandaşlar en uygun kredinin hangi bankada olduğunu araştırıyorlar. Bankaların sunduğu ihtiyaç kredilerinde faiz oranları sürekli güncelleniyor. İşte güncel kredi faiz oranları..

Konut kredisi faizlerinde rekabet kızıştı!

Kredi kullanmak isteyen vatandaşlar bankalardaki son durumu merak ediyor. Peki faiz oranlarında son durum ne oldu?

kredi kullanmak Haberi

kredi kullanmak

Kredi kullanacaklar bunlara dikkat etsin Bir ev almak istiyoruz ancak bunun için kredi kullanmak zorundayız. Kredi kullanırken nelere dikkat etmemizi önerirsiniz? 

Kredi isteyin yeter ki, kredi kurumlan zaten sizi bekliyor, hemen verirler ama! Bu konuda tatbikatın yasalara hiç uymadığını görüyoruz. Bu olayın içinde olan biri olarak, ben kredi sözleşmesi imzalanması işleminin yasaya uygun yapıldığına neredeyse hiç tanık olmadım. 


Bunun en önemli örneği şudur: 7.11.2003 tarihinde kabul edilen yeni Tüketici Kanunu yürürlüğe girmeden önce, kredi kullanacak vatandaşa, bankanın, kredi sözleşmesi imzalanmadan en az bir iş günü öncesinde bilgilendirme formu verme mecburiyeti vardı. Yeni kanunda ise bir iş günü ibaresi kaldınldı, makul süre önce ibaresi konuldu. 


Yani kredi talep eden bu bilgilendirme formu ile kredinin özellikleri konusunda bilgilendirilmeli ve krediyi buna göre ya almalı...