28 / 04 / 2024

Kredi maliyeti

Kredi maliyeti

Bankaların kullandırdıkları bireysel ve ticari kredilerde faiz oranları düşmüyor ama MB'nin faizleri düşürmesi bankaların ekmeğine yağ sürüyor.

Merkez Bankası'ndan bankalara sınırlama getirecek yeni adım

Geçen ay ticari kredilere tavan faiz uygulaması getiren Merkez Bankası şimdi de kısa vadeli ticari kredilerin maliyetini yükselten bankalara başka bir sınırlama getirmeye hazırlanıyor.

Konut kredisinde risk ağırlığı yüzde 35'e çekildi!

TBB Başkanı Hüseyin Aydın’ın ‘sinyal’ verdiği BDDK çalışmasına göre konut ve tüketici kredileri ile kredi kartlarında risk ağırlıkları azalıyor. Böylece bankaların sermaye yeterlilik oranı daha az düşünce, kredi verme iştahı artacak.

Kredi maliyeti artınca konut satışı yüzde 6 düştü!

3 ayda satılan konut sayısı 258 bine ulaştı. Rakam, geçen yılın ilk çeyreğinde 274 bindi. Emlak satışındaki düşüşte; konut kredi faizindeki yükseliş ve ekonomik belirsizliklerin etkisi var.

Şirket kredi kartlarında limitler güncellensin, uzun vadeli taksitli kredi verilsin!

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, "Yakın zamana kadar finansmana ulaşım problemi vardı. Şu anda finansmana ulaşımdan ziyade finansmanın maliyeti daha önemli. Şirket kredi kartlarına mutlaka düzenleme yapılmalı” dedi.

HalkBank konut kredisi erteleme maliyeti ne kadar? 

HalkBank ekonomk istikrar kalkanı kapsamında destek krediler ve kredi ertelemelerine hızla devam ediyor. HalkBank konut kredisi erteleme maliyeti ne kadar? 

Bina güçlendirmenin maliyeti ne kadar?

Depreme karşı önlem almak isteye vatandaşlar yıkım yerine güçlendirme ile hem süre hem de maliyet avantajı sağlayabilir. Peki Güçlendirme süreci nasıl başlar, kimler yetkili, maliyeti nedir, kredi desteği var mı? İşte merak edilen yanıtlar...

Ne kadar kredi alabileceğinizi hesaplayın!

Kredi hesaplamadan sonra başvuruda bulunmak isteyen kişilerin öncelikle kredi faiz oranları, kredi masrafları, kredi sigorta ücreti ve kredi maliyeti gibi koşullara bakmaları gerekiyor. Kredinin uygun olması ise kredi tutarını değiştirmiyor.

Vodafone Arena'nın yapımı için çekilen kredi 9 yılda ödenecek!

Aktif Bank Genel Müdürü Dr. Serdar Sümer, maliyeti yaklaşık 100 milyon dolara ulaşan Vodafone Arena'nın finansmanını Türk futbol tarihindeki en uzun vadeli kredi ile Aktif Bank’ın verdiğini hatırlattı. Sümer kredinin 9 yılda ödeneceğini belirtti.

Siyasi belirsizlik konut kredi faizine de yansıdı!

Siyasi belirsizlik ve terör eylemleriyle artan risk, konut kredi faizine de yansıdı. Kısa süre önce 10 yıllık kredinin aylık yüzde 0.90 olan faizi yüzde 1.13'e fırladı. 100 bin liralık kredinin maliyeti 20 bin lira arttı.

İnşaat sektörünün 2.5 yıllık kur zararı 15 milyar TL!

Son 2.5 yılda dolar kuru 1.79'dan 2.47 TL'ye çıkınca inşaat sektörünün üzerine 15 milyar TL'lik ekstra bir kredi maliyeti bindi. Ne sel, ne deprem ne de başka bir afet. 15 milyar TL'nin karşılığı 250 bin konutu kur felaketi götürdü!

Merkez Bankası'nın kararı konut kredisi oranlarına nasıl yansıyacak?

Merkez Bankası'ndan haftalık vadede para borçlanan bankaların maliyeti yarım puan azalacak. 100 bin lira konut kredisi kullanarak 120 ay vadede ev sahibi olmak isteyen bir vatandaşın kredi maliyeti yaklaşık 10 bin lira azalacak...

Kredi maliyeti artınca konut satışı yüzde 6 düştü!

3 ayda satılan konut sayısı 258 bine ulaştı. Rakam, geçen yılın ilk çeyreğinde 274 bindi. Emlak satışındaki düşüşte; konut kredi faizindeki yükseliş ve ekonomik belirsizliklerin etkisi var.

Kredi maliyeti artınca konut satışı yüzde 6 düştü!

Geçen yıla kıyasla konut satışında yaşanan yüzde 6’lık düşüşte konut kredi faizlerindeki yükselişin ve ekonomik görünümdeki belirsizliklerin etkisinin bulunduğu belirtiliyor. En çok konut satışı 58 bin ile İstanbul’da gerçekleşti...

Konut kredisi faiz oranları yükselmeye başladı!

Bir ay öncesine kadar düşüşte olan kredi faizlerini Amerika Merkez Bankası Fed ve Gezi olayları frenledi. Tarihin en düşük seviyelerine inen konut, ticari ve tüketici kredi faizleri yükselişe geçti. Konut kredilerinde aylık kredi maliyeti 50 lira arttı...

Yeşil binaların Kredi Maliyeti Düşük Olmalı!

Daha uzun kullanım ömürleri elde etmek amacına yönelik olarak tasarlanan bahseden EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, yeşil diğer adı ile sürdürülebilir binaları değerlendirdi...

Konut faizi 1'in altına inecek!

Merkez Bankası’nın 1.5 puanlık faiz indiriminin konut kredisi faizlerini yüzde 0.99’lar seviyesine çekmesi beklenirken, toplam kredi maliyeti de 19 bin TL düşecek...

Kredi maliyeti Haberi

Kredi maliyeti

Bankalar krediyi Merkez Bankası'ndan yüzde 12 faizle alıp vatandaşa yüzde 60 faizle veriyor. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faizi yüzde 12’ye indirdi, ancak ticari krediler ve bireysel kredilerin faiz oranları bu MB'nın politika faizinin oldukça üzerinde. Konut kredilerinde yüzde 49'a kadar çıkan faiz oranları ihtiyaç kredilerinde ise yüzde 60'a kadar çıkıyor.

Merkez Bankası (TCMB) politika faizini yüzde 12'ye çekti ancak kredi faizleri ile arasında açılan makas bir türlü kapanmıyor. Merkez Bankası'nın geçen ay zorunlu karşılıklar ile yaptığı düzenleme ticari kredi faizlerinin düşmesine yol açtı. Ancak bankalar farklı kalemlerdeki kesintilerle kredi maliyetlerini istedikleri oranda tutmaya devam ediyorlar. Tüketici kredilerinde ise faiz oranlarında herhangi bir düşüş olmadı. Bireysel kredilerde faiz oranları yüksek seyretmeye devam ediyor.natı da talep ettikleri ifade ediliyor.

Sözcü Gazetesi'nden Mehtap Özcan...