18 / 07 / 2024

kredi maliyetleri artış

kredi maliyetleri artış

Sözcü Gazetesi'nin Olaylar Sorunlar Çözümler köşesinde bugün kredi maliyetlerine değinildi. Yazıda, Gezi Parkı olayları öncesinde yüzde 0,67 olan kredi faiz oranlarının yüzde 0,80'e kadar çıktığı belirtildi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere resmen son dakika müjdesi geldi! Tam 250 bin TL...

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı son dakika açıklamasında çiftçi kredi limitlerinin artırıldığını duyurdu.  Peki çiftçi kredi limitleri ne kadar arttı? Çiftçi kredi limitleri ne kadara yükseldi?  İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o açıklamaları...

İnşaat maliyetleri artıyor: İstanbul'da hafriyat depolama ücretlerine yüzde 449'luk dev zam!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisinde, bu yıl için önceden belirlenen hafriyat depolama ücretlerine yüzde 449'a ulaşan oranlarda zam geldi. Depolama sahasına gelen araç cinsi için 5 metreküpe kadar araç başına 135 TL'den yüzde 449 artışla 741 liraya çıkartıldı.

Vatandaşların kredi borcu 1.4 trilyon artışla 3.2 trilyon liraya ulaştı!

Bankada parası olanların varlıklarına son bir sene 5.1 trilyon TL eklenirken, vatandaşların kredi borcu da 1.4 trilyon artış göstererek, 3.2 trilyon liraya ulaştı.

Kredi faizleri fırladı! 1 haftada 7 puanın üzerinde artış!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 50’ye çıkarmasından sonra bankalar da kredi faizlerinde artışlar yaptı. Paylaşılan detaylara göre ihtiyaç kredilerindeki artışlar 40-200 baz puan arasında kalırken, ticari kredilerde 700 baz puanlık artırım oldukça dikkat çekti.

Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı!

Yükselen konut fiyatlarının, sektörü istenmeyen bir seviyeye taşıdığına dikkat çeken Bahaş Holding CEO’su Abdüssamet Bahadır ''Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı'' dedi.

Ev sahibi olmak isteyenler dikkat! 'Kademeli satış’ modeli nedir, nasıl işliyor?

Vatandaşların yeni bir konut sahibi olması yüksek fiyatlar ve kredi maliyetleri sebebiyle zorlaşınca inşaat firmaları da yeni sisteme geçiş yaptı. Aşamalı konut edinme sistemiyle, tüketici önce arsayı taksitle alacak, daha sonra ise inşaat maliyetini ödeyecek

Konut fiyatları dolar bazında gerilemeye başladı! Asıl düşüş ne zaman olacak? İşte cevabı

Kredi faizlerinin artışı, yüksek fiyatlar nedeniyle ev sahibi olmak her geçen gün zorlaşırken piyasadaki durgunluk devam ediyor. Yatırımcı Bora Özkent X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, dolar bazlı fiyat düşüşünün başladığını belirterek, fiyatların hızla gerileceğini söyledi.

1,5 milyon TL'lık konut kredisine hangi banka ne kadar taksit yapıyor?

Konut kredisi çekmek için plan yapan vatandaşlar bankaların verdiği son kredi maliyetleri hakkında araştırma yapıyorlar. Buna göre, 1,5 Milyon Türk Lirası konut kredisi hangi bankada kaç Türk Lirası taksitle verilmekte?

Kredi kartı borcu 2,5 kat artışla rekor kırdı!

Yüksek seyreden enflasyon ve artan hayat pahalılığı ile beraber vatandaşlar kredi kartlarına yüklendi. Kredilerin frenlendiği 2023'te bireysel borçlanmada ağırlık kredi kartlarına kaydı. BDDK tarafından açıklanan verilere göre vatandaşların kredi kartı borcu geçen sene 2,5 kat artış göstererek, 1 tr

Konut fiyatları tırmanışa geçti! Sektörden ev almak isteyenler elini çabuk tutsun uyarısı geldi!

Ülke genelinde yüksek kredi maliyetleri ve artan girdi maliyetleri, kiralık ve satılık konut piyasasını önemli ölçüde etkiliyor. Yüksek maliyetler, kiracıları daha ekonomik evlere yönlendirirken, konut sahiplerini de fiyatlarını rekabet koşullarına göre gözden geçirmeye zorluyor.

Yüksek ev fiyatları ve kredi faizleri, Y ve Z kuşağının da stresini artırıyor!

Finansal hizmetler şirketi Empower bu hafta finansal gelişmelerin kuşaklar üzerindeki etkisini baz alan bir araştırma gerçekleştirdi. Söz konusu araştırmaya göre, yüksek ev fiyatları ve kredi faizleri, Y ve Z kuşağının stresini artırıyor.

Vakıfbank’tan konut kredisi müjdesi! 3 milyon TL'nin aylık taksitleri ne kadar?

Vakıfbank, 3 milyon lira konut kredisi alacakların ödeyeceği aylık taksiti açıkladı. Ev fiyatlarının yüksekliği nedeniyle konut sahibi olma hayali kuran vatandaşlar için kredi maliyetleri büyük bir öneme sahip. Peki, 3 milyon TL’nin aylık taksit ödemeleri ne kadar? İşte detaylar...

Kredi çekeceklere son dakika uyarısı: Bunları sakın gözden kaçırmayın! Bankadan kredi alırken dikkat! 

Kredi faizlerinde artış yaşansa da ihtiyacı olanlar kredi kullanmaya devam ediyor. Peki kredi çekerken nelere dikkat edilmeli? İşte ayrıntılar...

kredi maliyetleri artış Haberi

kredi maliyetleri artış

KREDİ MALİYETLERİ ARTTI

Gezi Parkı olayları öncesi 0.67 olan faiz, önce 0.72'ye, son olarak 0.80'e çıktı. Buna göre, haziran başında ev almak için 200 bin liralık banka kredisini 0.67 faizle kullanan Nazmi Bey, ayda 2 bin 431 lira kredi taksiti ödeyecekti. 


Nazmi Bey, aynı krediyi şimdi almaya kalksa, ayda 2 bin 599 lira kredi taksiti ödeyecek. Buna göre, konut kredilerindeki faiz artışı, 10 yıl vadeli 200 bin lira değerindeki bir kredi için toplam 20 bin 176 liralık bir artış anlamına geliyor. 


Tablolardan da fark edileceği gibi 60 ay ya da 120 ay vadeli konut kredisinde faiz artışının ciddi anlamda kredi maliyetini artırdığı görülüyor. 


İNŞAAT SEKTÖRÜ ETKİLENİR Mİ? 

Konut kredilerindeki yükseliş ve yeni vergiler nedeniyle konut talebinde ciddi bir gerileme olacağı açık. Çok sayıda vatandaş,...