07 / 08 / 2024

Kredi mevduat oranı ne kadar arttı

Kredi mevduat oranı ne kadar arttı

BDDK’nın 3 Temmuz 2014 tarihli verilerine göre, Türk bankacılık sisteminde toplam krediler 1 trilyon 122.6 milyar TL’ye ulaşmış durumda. Söz konusu tutarın 808.5 milyarı TL cinsinden, 314.1 milyarı da döviz cinsinden oluşuyor

Ev alırken kredi çekti, mevduat faiziyle konut kredisi ödedi! Mevduat faizi konut kredisini böyle eritti! İşte o hesap..

Konut fiyatlarının fahiş rakamlara ulaşması ve kredi faizlerinin yüksek olmasıyla vatandaşlar konut alabilmenin yollarını arıyor. Konut kredisini mevduat faiziyle ödeyen ve üzerine kazanç elde eden mühendis yaptığı o hesabı sosyal medyadan paylaştı. 

Mevduat faizleri şaşırttı! En yüksek oranı işte bu banka veriyor! 

Yastık altında parası olan pek çok kişi mevduat faizlerinin ne kadar olduğunu merak ederken, en yüksek faizi veren banka da araştırılıyor. Peki 500 bin TL için 32 günlük faiz oranı ne kadar? 

Mevduat faizleri düşüyor! En iyi oranı veren banka bile yüzde 55 faiz veriyor!

Yastık altında parası olan pek çok kişi tarafından yakından takip edilen mevduat faizlerinde düşüş başladı. En iyi oran veren bankanın bile faiz oranı yüzde 55'e indi.

Hangi banka ne kadar faiz veriyor? 4 banka mevduat faiz oranı belli oldu! Akbank, Yapıkredi, Anadolubank faiz oranları

Merkez Bankasının faizleri sürpriz şekilde artırmasıyla gözler mevduat faizlerine çevrildi. Hangi banka ne kadar faiz veriyor? 4 banka mevduat faiz oranı belli oldu! Akbank, Yapıkredi, Anadolubank ve Denizbank faiz oranı..

Kredi kartı nakit avans faizi ve KMH faiz oranları yükseldi! 

Kredi kartı ile nakit avans çekiminde faiz oranı yüzde 4.42'den yüzde 5'e, bankaların kredili mevduat hesaplarının faizi ise yüzde 5'e kadar çıkarıldı.

Çin'de konut kredilerinin ödenmesi için faizler düşürüldü! 

Çin'de ipotek faizleri için önemli bir gösterge olan beş yıllık kredi faiz oranı peş peşe yedi ay sabit kaldıktan sonra geçen hafta beklenenden fazla 25 baz puan düşerek yüzde 3,95 seviyesine geldi.

Gayrimenkul kriziyle boğuşan Çin, beş yıllık mortgage oranlarını düşürdü!

Son dönemlerde gündemden düşmeyen emlak kriziyle boğuşan Çin'de  5 yıllık kredi faizi oranı yüzde 4,20'den yüzde 3,95'e indirilirken ayrıca kurumsal krediler için referans olan 1 senelik faiz oranı da yüzde 3,45'te tutuldu.

İlk kez ev alacaklara müjde! Kredi faizi netleşiyor, işte en çok konuşulan oran!

İlk kez konut alacaklara yeni kredi paketi geliyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "İlk konut alımında kredi erişimini sağlıyoruz." demişti. Peki söz konusu kredide faiz oranı ne olacak?

Kredi çekmek isteyenler dikkat! Ticari, ihtiyaç ve mevduat faizlerinde son dakika! O kredide faiz yüzde 50'in üzerinde!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın politika faizini beş defa peş peşe yükseltmesinin etkileri kredi faizlerini yükseltti ve o kredide faizler yüzde 50'in üzerine yükseldi. Peki ihtiyaç, ticari ve mevduat faizleri ne oldu? İşte güncel kredi faiz oranları...

Dikkat! Kredi kartı kullanan herkesten bu para kesilecek!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, faiz oranlarını 500 baz puan artırma kararı aldı. Bu kararın ardından, kredi kartıyla yapılan alışverişlerde uygulanan faiz oranı yüzde 3.71'e yükselecek. Ayrıca, kredili mevduat hesabı ve nakit avans işlemleri için uygulanan faiz oranı da yüzde 4.47'ye çıkacak. Ye

Resmi Gazete'de yayımlandı: Kur Korumalı Mevduat'ta zorunlu karşılık oranı yükseltildi!

Zorunlu Karşılıklar Hakkında Tebliğ’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı. Yayımlanan tebliğe göre, Kur Korumalı Mevduat'ta zorunlu karşılık oranı yükseltildi. 

Ticari kredi faizleri hem konutu hem taşıtı solladı! Ticari kredi faizi yüzde 38 sınırına dayandı! 

Ticari TL kredi faiz oranı, 1 Eylül haftasında hem taşıt hem de konut kredisi faizlerini solladı. İşte o rakamlar...

Kredi ve mevduat faizleri uçtu: Konut ve taşıt kredi faizleri düştü!

Kredi ve mevduat faizleri arttı. 6,4 puanlık tarihi yükselişle yüzde 52,97’ye çıktı. Konut ve Taşıt Kredisi faizlerinde ise düşüş dikkat çekti.

Kredi mevduat oranı ne kadar arttı Haberi

Kredi mevduat oranı ne kadar arttı


Bankacılıkta önemli risklerden biri olarak görülen kredi-mevduat oranı yüzde 112’lerde. 2013’ü 108.4 seviyesinden kapatan söz konusu oran 2014 Haziran sonunda 112.5’le zirveye çıktıktan sonra BDDK’nın 3 Temmuz 2014 tarihli verilerine göre 112.1’de. Bu küçük dönüşün devamı gelecekmi, verileri izlemeye devam edeceğiz fakat, gelinen ve zirvelerde seyreden bu tablonun rahatsızlık yarattığı da bir gerçek. Öyle ki Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’nın son açıklamalarında söz konusu veriyi yakından izledikleri ve yukarı gidişin devamı durumunda bir takım yaptırımlara başlayabilecekleri konusundaki ifadeleri, bu riskin ne kadar önem taşıdığını gözler önüne seriyor. 


BDDK’nın 3 Temmuz 2014 tarihli verilerine göre, Türk bankacılık sisteminde toplam krediler 1 trilyon 122.6 milyar TL’ye ulaşmış durumda. Söz konusu tutarın 808.5 milyarı TL cinsinden, 314.1 milyarı da döviz cinsinden oluşuyor. Sistemdeki...