06 / 07 / 2024

kredi riskleri ile ilgili haberler

kredi riskleri ile ilgili haberler

Türkiye'de ki toplam konut kredilerinin yüzde 60'ını 0-2.673 lira arasında aylık geliri olanlar kullanıyor. Konut kredisinin daha düşük geliri grubunda yoğunlaşması artan risk unsuru olarak yorumlanıyor.

Visa ve Mastercard'ın ücret sınırına uzatma gelecek!

Visa ve Mastercard'ın Avrupa Birliği'nde AB dışı banka veya kredi kartları ile yapılan alışverişlerden aldığı komisyon oranları değişmeden devam edeceği kaydedildi. Buna göre, ödeme devleri, banka kartlarında yüzde 0,2, kredi kartlarında ise yüzde 0,3 sınırını koruyacağı ifade edildi. 

Antalya'da ulaşıma yüzde 33 zam geldi!

UKOME Genel Kurulu’nda alınan karar doğrultusunda Antalya kent içi ulaşım ücretlerine zam yapıldığı kaydedildi. Yapılan bu zam sonrası tam ücret 20 Türk Lirası olurken, emekli ve öğretmen 19 Türk Lirası, öğrenci 10 Türk Lirası, kredi kartı ile biniş ücreti ise 25 Türk Lirası oldu.

Peugeot Türkiye 12 ay vadeli sıfır faizli kredi kampanyası yapıyor!

Peugeot Türkiye, mayıs ayında binek otomobil yelpazesi ve hafif ticari araç modelleri için kampanya seçeneklerini otomobilseverlere sunacak. Firma, birçok modelini 12 ay vadeli sıfır faizli kredi imkanları ile satışa sunacağını açıkladı.

Siltaş Yapı'dan yeni kampanya! Siltaş Premium ve Siltaş Panorama'da 60 ay vade fırsatı!

Siltaş Yapı, yepyeni bir kampanyaya imza atıyor. Pendik’te inşa ettiği Siltaş Premium ve Siltaş Panorama projesinde ev sahibi olmak isteyenler veya yatırım yapmak isteyenler için 1.99 kredi oranı ile 60 ay vade imkânı sunuyor.

Mart ayında gerçekleşen kartlı ödemelerin tutarı 1,2 trilyon TL'ye kadar yaklaştı! 

Martta yapılan toplam kartlı ödeme miktarı bir önceki senenin aynı zamanına oranla yüzde 126 yükselerek 1 trilyon 181,4 milyar TL'ye kadar ulaştı. Buna göre, kredi kartı ile yapılan ödemelerde büyüme oranı da yüzde 138 olarak gerçekleşti. 

Bakanlık açıkladı! Maliye, IBAN'a havale isteyenlere ceza kesecek!

Vatandaşların kredi kartı ile ödeme yapmalarını kabul etmeyerek IBAN'a transfer isteyen işletmeler Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından araştırılacak ve ceza kesileceği kaydedildi.

Kredi kartı kullananlar dikkat: Sonradan taksit uygulaması da kalkıyor! 

Son zamanlarda kredi kartları ile ilgili düzenlemelere hız verildi. Kart kullananlara bir son dakika haberi verildi. Ekonomist Şenol Babuşçu, X sosyal medya hesabından yeni düzenlemeyi paylaştı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

SGK kredi kartı ile ödeme 2024! Prim borçları kredi kartıyla ödenebilir mi? Şimdi bakın!

Kredi kartı ile SGK ödemesi yapılıp yapılmayacağı sık sık merak konusu oluyor. Peki prim borçları kredi kartıyla ödenebilir mi? İşte SGK kredi kartı ile ödeme 2024!

Kredi kartı ile fatura ödeyenler yandı! Otomatik ödeme talimatında tam bu kadar faiz ödeyecek!

Kredi kartı ile otomatik ödeme talimatı verenler faiz politikalarının sonuçları ile savaşıyor. Ödemelerini otomatik talimat ile yapanlar faiz ödeyecekler.

Kredi kartı ile altın alınır mı? Kredi kartı ile altın almak isteyenler kuyumcuya gitmeden önce bakın!

Bankalar kredi kartlarında yeni düzenlemeye gitti. Alınan karara göre, nakit avans ve taksit sayıları azaltıldı. Peki kredi kartı ile altın alınır mı? Kredi kartı ile taksitle altın alınır mı? 

Kredi kartı nakit avans faizi ve KMH faiz oranları yükseldi! 

Kredi kartı ile nakit avans çekiminde faiz oranı yüzde 4.42'den yüzde 5'e, bankaların kredili mevduat hesaplarının faizi ise yüzde 5'e kadar çıkarıldı.

Akbank'tan büyük fırsat için son 30 saat! Başvuranlar 30 bin TL faizsiz krediyi kemiksiz olarak alıyor! 

En çok tercih edilen bankalar arasında yer alan Akbank başvuru yapanlara 30 bin TL'ye varan faizsiz kredi imkanı sunuyor. İşte Akbank'ın faizsiz kredi kampanyası ile ilgili detaylar...

Kredi kartı faizleri artıyor mu?

Kredi kartı ile yapılan harcamaların artmaya devam etmesi yeni düzenlemeleri gündeme getirdi. Merkez Bankası’nın Perşembe günü açıklayacağı faiz kararıyla birlikte kredi kartı faizleriyle ilgili yeni bir düzenleme bekleniyor.

kredi riskleri ile ilgili haberler Haberi

kredi riskleri ile ilgili haberler


Konut sektöründe bir taraftan satışların düşmesi diğer taraftan fiyatların artması,konut kredilerine ağırlıklı olarak da gelirlerin başvurması ve senetli satışların artması endişeleri arttırıyor. 


Merkez Bankası verilerine göre konut kredisinde yoğunluk 2.673 liraya kadar aylık geliri olanlarda artıyor. Buna göre Türkiye'deki toplam konut kredilerinin yüzde 60'ını 0-2.673 lira arasında aylık geliri olanlar kullanıyor. Yıllar içerisinde bu grubun payının artması da dikkat çekiyor.  2009'da bu grupta  yer alanlar toplam konut kredilerinin yüzde 35'ini kullanıyordu. Konut kredisinin yıllar içerisinde daha düşük gelir grubunda yoğunlaşması artan  bir risk unsuru olarak yorumlanıyor. 


TÜİK'e göre Nisan'da 83 bin 610 konut satıldı. Bu satış rakamı geçen yıla göre yüzde 12 düşüşe işaret ediyor. Yılın ilk 4 ayında ise satışlar geçen yıla göre yüzde 7,5 oranında azalarak 341.463 oldu. 2010'dan...