03 / 05 / 2024

kredide ödenen fazla faiz nasıl geri alınır

kredide ödenen fazla faiz nasıl geri alınır

Kredi ve kredi kartı faizlerini kartel oluşturarak 21 Ağustos 2007 ile 22 Eylül 2011 tarihleri arasında tüketiciden fazla faiz tahsil eden 12 banka için hukuki süreç tamamlandı. Banka müşterileri, 4 yılda ödedikleri fazla parayı almak için bankaya başvurabilecek.

Tapu sahiplerine Nisan 2024 müjdesi! Fazladan ödenen o paralar iade ediliyor! 

Kamu Denetçiliği Kurumu'nun yapmış olduğu incelemelere göre, milyonlarca tapu sahibi tarafından yanlışlıkla fazladan vergi ödendiği ortaya çıktı. Fazla olarak  ödenen bu vergilerin geri ödenmesi için 5 senelik bir süre sınırı bulunuyor.

Yasal artışın üzerinde ödenen kira ev sahibinden geri alınabilir mi?

Kira fiyatlarındaki fahiş artışlar gündemden düşmüyor. Ülke genelinde barınma en büyük problem haline gelirken kiracıların kira fiyatlarıyla mücadelesi devam ediyor. Peki kira artışı ne kadar olmalı? Fazla ödenen kira ev sahibinden geri alınabilir mi?

Süper Lig’de en fazla bonservis ödenen futbolcuları belli oldu!  

Süper Lig'de 2023-2024 sezonu ilk transfer ve tescil döneminin en yüksek bonservis bedeli ödenen futbolcusu Fenerbahçe'nin transfer ettiği Cengiz Ünder oldu. Aynı zamanda, en yüksek bonservis ücreti ödenen 10 futbolcudan 5'i Fenerbahçe'de yer aldı.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Fazla ödenen kiralar geri alınabilir mi? Şimdi bakın!

Ev sahiplerinin yasal sınırı aşan zamları ve kiracıların bu nedenle zor duruma düşmesi sık sık gündeme geliyor. Peki ev sahipleri kira artışı için kiracılarını zorlayabilir mi? Kiracılar fazla ödenen kira bedellerini geri alabilir mi? İşte ayrıntılar...

Tapu harcına fazla ödenen para geri alınabilir mi? Tapu harcına fazla ödenen para kaç yıl içinde alınır?

Tapu harcı ödemesi yapılırken kimi zaman hesaplamalarda yapılan hatalar nedeniyle hem alıcı hem de satıcı fazladan para ödemek durumunda kalabiliyor. Ancak sonradan fark edilen bu yanlışlık nedeniyle pek çok vatandaş “Tapu harcına fazla ödenen para geri alınabilir mi?” araştırması yapıyor…

Emlak vergisi en fazla kaç taksitle ödenir?

1319 sayılı kanun gereğince ödenen emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için veriliyor. Vergi taksitli bir şekilde ödenebiliyor. Peki, emlak vergisi en fazla kaç taksitle ödenir?

Fazla ödenen tapu harcının iadesi!

Taşınmaz devirlerinde tapu dairesinde alıcı ve satıcıdan belirli oranlarda tapu harcı ödemesi yapmaları isteniyor. Peki, yapılan bir hatadan dolayı fazla ödenen tapu harcı iade edilir mi? İşte fazla ödenen tapu harcının iadesi..

Fazla ödenen emlak vergisi iade edilir mi?

Kimi zaman emlak vergisi için taşınmaz değeri olduğundan daha yüksek bir değerde tespit edilebiliyor. Peki, yanlış hesaplamadan kaynaklanan ve dolayısı ile fazla ödenen emlak vergisi iade edilir mi?

Fazla alınan emlak vergisi iade edildi!

Kamu Denetçiliği Kurumu, yanlış hesaplama sonucu fazla ödenen emlak vergisinin iadesini sağlayarak, vatandaşın mağduriyetini giderdi. Belediye, fazla ödenen 455 lira 49 kuruşu vatandaşa iade etti.

Gayrimenkul en fazla Gaziantep'te kazandırıyor!

Gelecek dönemde sanayi ve ticaret şehri kimliğini daha da kuvvetlendirmesi beklenen Gaziantep’in, hızla yeni konut projelerine ev sahipliği yapacağı belirtiliyor.Gayrimenkul en fazla Gaziantep'te kazandırıyor.

Alaeddin Babaoğlu: Türkiye'nin her yıl 75 milyondan fazla turist ağırlaması gerek!

AMPLIO Emlak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Babaoğlu Fransa'ya 65 milyon turist gidiyorsa, Türkiye'nin her yıl 75 milyondan fazla turisti ağırlaması gerek. Türkiye'nin bu konuda halen gidecek yolu var" şeklinde konuştu...

Belediyeye ödenen harçlar nelerdir?

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz mal sahipleri tarafından bazı iş ve işlemler için belediyeye harç ödemesinin yapılması gerekiyor. Peki, belediyeye ödenen harçlar nelerdir? İşte belediyeye ödenen harçlar...

Arap turist batılı turiste göre 6 katı daha fazla harcama yapıyor!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, Bir Arap turist batılı turiste göre 6 katı daha fazla harcama yapıyor. Arapların Bursa turizmine katkısının 2 milyar dolayı bulması bekleniyor dedi...

kredide ödenen fazla faiz nasıl geri alınır Haberi

kredide ödenen fazla faiz nasıl geri alınır

Kredi ve kredi kartı faizlerini kartel oluşturarak 21 Ağustos 2007 ile 22 Eylül 2011 tarihleri arasında tüketiciden fazla faiz tahsil eden 12 banka için hukuki süreç tamamlandı. Banka müşterileri, 4 yılda ödedikleri fazla parayı almak için bankaya başvurabilecek ya da tazminat davası açabilecek.


Rekabet Kurulu’nun, kredi ve kredi kartı konularında birlikte fiyat tespit etmek amacıyla kartel oluşturduğu gerekçesiyle 12 bankaya 8 Mart 2013’te kestiği toplam 1.1 milyar TL idari para ceza ile ilgili hukuki süreç tamamlandı. Böylece tüketicilere uygulanan fazla faizi de geri alma imkanı doğdu. Kredi puanlarının yüksek olması ve tüketicilerden fazla faiz alınmasıyla ilgili hukuki süreç  Ankara 2. İdare Mahkemesi’nin 2015 yılının başlarında Rekabet Kurulu kararını hukuka uygun bularak, bankalarca açılan iptal davalarını reddetmesiyle banka müşterileri lehine gelişti....