04 / 05 / 2024

kredilerde dosya masrafına itiraz edilebilir mi

kredilerde dosya masrafına itiraz edilebilir mi

Yargıtay 13. Hukuk Dairesi, milyonlarca tüketiciyi ilgilendiren bir karara imza atarak, konut kredisi kullandırdığı müşteriden 4 bin 147 lira masraf alan bir bankayı haksız buldu....

İstanbul zengin şehri oldu: Artık beyaz yakalı gurbetçilerin gözdesi değil!

Dünya üzerindeki 49 şehirdeki 12 bini aşkın expat’a çalışma şartlarından ev kiralarına, maaşın yaşanan yerdeki ortalamaya oranından eğlence maliyetine, ulaşımdan çocukların okul masrafına kadar birçok soru yöneltildi ve expat’lar için en iyi ve en kötü şehirler sıralandı. İstanbul en kötü 7'nci şehi

Durma noktasına gelen ticari kredilerde kıpırdanma başladı!

Temmuz ayında yaşanan durgunluk sonrasında ticari kredilerde yüksek faiz oranlarına rağmen artış yaşandı ve ticari kredi büyümesi 22 Eylül haftası itibariyle 2,5 ayın zirvesine çıktı.

AFAD yol masrafı ne kadar? AFAD yol masrafı nasıl alınır? Depremzede yol parası başvurusu nereden yapılır?

AFAD yol masrafı diğer adıyla depremzede yol yardım parası şu sıralarda gündemde olan konulardan biridir. Afetzedeler, AFAD yol masrafına dair detayları araştırmaktadır. İşte bu konuya dair detaylar!

Anadolubank'tan dijitale özel kredi faizi! Dosya masrafı da yok

Anadolubank, düşük faizle 100 bin TL'ye kadar ihtiyaç kredisi imkanı sunuyor. Anadolubank'ın yeni ürünü dijital ihtiyaç kredisi, dijitale özel avantajlı faiz oranlı ve dosya masrafsız ve gelire uygun ödeme planı ile müşterilerine sunuluyor. 

2023'te tapu masrafı kaç TL oldu? Ev ve arazi tapu masraflarına ne kadar zam geldi?

Yeni yılda her şeye  olduğu gibi devlet dairelerinde gerçekleşen tapu, emlak vergisi, harç işlemleri de zamları olarak alınmaya başlandı. Tapuya giden, mülk aldığına sevinemeden masrafıyla yüzleşecek çünkü tapuda yapılan işleme bağlı olarak ödenecek tutar 2 ile 4 kat oranında artış gösterdi.

Tapu ve tapu masrafına dair bilinmeyenler! 100 metrekare evin tapu masrafı ne kadar?

Tapu masrafı, hem alım yapan hem de satış yapan kişilerin merak ettiği bir konudur. Peki tapu harcı, tapu masrafı nedir? İşte detaylar!

Bir evin tapu masrafı ne kadar?

Tapu masrafı pek çok kişinin kafasını karıştıran bir konudur. Bir ev aldıktan sonra tapu masrafı ne kadar olur? Tapu harcını kim öder? Bu sorular sık sık sorulmaktadır. İşte tapu masrafına ve diğer konulara dair merak edilen detaylar!

İlk tapu masrafı ne kadar?

Tapu işlemleri ile ilk defa uğraşacak olan kişiler, ilk tapu masrafına dair bazı detayları bilmek istiyor. İşte o detaylar!

Daire alırken iskan masrafını kim öder?

İskan masrafına dair pek çok kişi aynı soruyu sormaktadır. Bir mülk alırken iskan masrafını kim öder? İşte merak edilen o detaylar!

Dacia'dan Mayıs'ta çiftçilere özel kampanya! 8 bin TL'ye kadar indirim var, işte 13 Mayıs 2022 güncel fiyat listesi...

Dacia, Mayıs ayına özel kampanyaları art arda açıklamaya başladı. Mayıs'ta çiftçiler ve sağlık çalışanlarına özel olarak dosya masrafı alınmayacak, artı takasa gelenlere de 4 bin Tl indirim yapılacak. İşte 13 Mayıs 2022 güncel Yeni Sandero Stepway fiyat listesi...

Ev alacaklar dikkat! Tapu masrafına son! 

Kentsel dönüşüm çerçevesinde yapılan binalar, vergi ve harçlardan muaf sayılıyor. Ancak hala bazı müdürlükler bu harç ve vergileri isteyebiliyor. Peki bu durumda ne yapılabilir? İşte ayrıntılar...

Konut kredisi dosya masrafı iadesi 2022 nasıl olur?

Konut kredilerinde tüketiciden açık bir şekilde belirtilmeden talep edilen dosya masrafları iade alınabiliyor. Peki, konut kredisi dosya masrafı iadesi 2022 nasıl olur?

Kooperatif mağdurları dikkat!

Posta yazarı Tamer Heper, '1977’de kurulmuş bir kooperatife üye oldum. Bizler senelerdir üye olduğumuz halde halen bir daireye sahip olamadık. Masrafına katlanamadığımız için şikayette bulunmuyoruz, ne önerirsiniz?' sorusunu cevapladı.

kredilerde dosya masrafına itiraz edilebilir mi Haberi

kredilerde dosya masrafına itiraz edilebilir mi


Karar emsal teşkil edeceği için kullandırılan her türlü krediden dosya masrafı adıyla ücret alan ve bu ücreti nereye harcadığını ispat edemeyen banka zor durumda kalacak.

Ramazan Akpınar isimli vatandaş, 2006’da özel bir bankadan 85 bin lira konut kredisi kullandı. Banka, kredi için 4147 liralık dosya masrafı çıkardı. Akpınar, dosya masrafını kabul etti ve sözleşme imzalandı.


İspatlamak zorunda


Akpınar kredi ödemelerine devam ederken, dosya masraflarıyla ilgili yargı kararları ve Tüketici Sözleşmelerindeki Haksız Şartlar Hakkında Yönetmeliğin 7. maddesine göre bankanın kendisinden aldığı dosya masrafının haksız olduğunu öğrendi ve iadesini istedi. Banka bu talebini yanıtsız bıraktı.


Akpınar, avukatı Fırat Epözdemir aracılığıyla İstanbul 5. Tüketici Mahkemesi’nde dava açtı. Davalı banka, dosya masrafının sözleşmeye uygun olduğunu savunarak, davanın reddini istedi. Mahkeme, dosyayı bilirkişiye verdi. Emekli banka müdürü Osman...