08 / 05 / 2024

kredili eve kredi

kredili eve kredi

Bankalardan alınan krediler, ihtiyaca göre şekilleniyor. Konut satın almak isteyenler konut kredisi kullanırken, nakite ihtiyaç duyan kimseler ise ihtiyaç kredisi kullanıyor. Peki, ipotekli eve kredi çıkar mı?

Kredi kartı nakit avans faizi ve KMH faiz oranları yükseldi! 

Kredi kartı ile nakit avans çekiminde faiz oranı yüzde 4.42'den yüzde 5'e, bankaların kredili mevduat hesaplarının faizi ise yüzde 5'e kadar çıkarıldı.

Ev almak isteyenler Akbank, İş Bankası, Garanti ve Yapı Kredi'nin kapısını tıklattı! Hangi bankanın faizi ne kadar?

Hayalindeki eve kavuşmak isteyenler Akbank, İş Bankası, Garanti ve Yapı Kredi'nin kapısını tıklattı! Peki hangi bankanın faizi ne kadar? İşte Mart 2024'te 4 bankanın konut kredisi faizleri...

Dikkat! Kredi kartı kullanan herkesten bu para kesilecek!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, faiz oranlarını 500 baz puan artırma kararı aldı. Bu kararın ardından, kredi kartıyla yapılan alışverişlerde uygulanan faiz oranı yüzde 3.71'e yükselecek. Ayrıca, kredili mevduat hesabı ve nakit avans işlemleri için uygulanan faiz oranı da yüzde 4.47'ye çıkacak. Ye

YapıKredi ve Trendyol'dan büyük fırsat! Bunu yapan tam 1.000 TL puan kazanıyor! Son gün 22 Ekim! 

YapıKredi ve Trendyol büyük bir işbirliğine imza attı. Trendyol’dan yönlenerek mobilden Yapı Kredili olanlara 1.000 TL puan fırsatı sunuluyor. İşte detaylar...

Bankalar musluğu kıstı, kredili araç satışları çakıldı!

Bankaların kredi musluğunu kısmasından sonra kredili araç satışlarında sert düşüş yaşandı. Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) Başkanı Ali Haydar Bozkurt konuyu değerlendirdi. 

Kredi ve kredi kartlarının faizlerine artış

Merkez Bankası, kredilere yönelik sadeleşme süreci kapsamında yeni kararları açıkladı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, kredi kartı nakit kullanımı ile kredili mevduat hesaplarına uygulanan aylık faiz oranı 2,89'a kadar çıkarıldı. İşte tüm detaylar...

Yapı Kredi Mobil’den yeni müşterilere toplam 500.000 Türk Lirası World Puan hediye

19 Ekim 2022 tarihine kadar Yapı Kredi Mobil'i indirerek ilk kez Yapı Kredili olanlara toplam 500.000 Türk Lirası değerinde puan ödüllü çekilişe katılarak 100.000 Türk Lirası’na varan puan kazanma şansı…

Kredi kartı kullananlar dikkat oranlar değiştirildi! Son dakika… Bütün hesaplarınızı yeniden yapacaksınız

Nakit para bulamayan vatandaş elindeki karta yüklenirken 1 Eylül’den itibaren kredili mevduat hesabı kredilerine ve kredi kartlarına uygulanacak azami TL faiz oranı aylık yüzde 1.80’den 1.73’e, aylık gecikme faizi de azami yüzde 2.10’dan 2.03’e düşürüldü.

Kredi ile alınan evin tapu masrafı 2022 ne kadar?

Konut ve işyeri gibi gayrimenkullerin kredili alınması durumunda ne kadar tapu harcı ödeneceği merak ediliyor. Peki, kredi ile alınan evin tapu masrafı 2022 ne kadar?

Kredili eve rekor talep!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Türkiye genelindeki Şubat ayı konut satış istatistiklerini açıkladı. Açıklanan istatistiklere göre, kredili konut satışı, yeni yılın ilk 2 ayında 85 bin 970'e ulaştı ve 2019'la karşılaştırıldığında, 2019 yılının ilk yarısını aştı... 

Konut kredi faiz oranlarında son durum ne oldu?

2020 yılına girilmesiyle beraber hayalindeki eve kavuşmak isteyenlerde konut kredisi faiz oranlarını merak ediyor. Peki Konut kredi faiz oranlarında son durum ne oldu?

Konut kredi faiz oranları düştükçe kredili satışlar artıyor!

Konut kredisi faiz oranlarının düşmeye başlaması ile konut satışlarında bekleyen taleplerde patlama yaşandı. Kredili konut satışları geçen seneye oranla Kasım ayında yüzde 724 arttı. 

Ödenmeyen kredi kartı borcu nedeniyle eve haciz gelir mi?

Kredi kartı borcu olanın her türlü mal ve hakkı haczedilebiliyor. İcra İflas Kanunu'nun, 6352 Sayılı Kanun'un 16. maddesindeki değişikliğe göre, borçlunun lüzumlu eşyaları haczedilemeyecek.

kredili eve kredi Haberi

kredili eve kredi

Bankalardan alınan krediler, ihtiyaca göre şekilleniyor. Konut satın almak isteyenler konut kredisi kullanırken, nakit paraya ihtiyaç duyan kimseler ise ihtiyaç kredisi kullanıyor.


Konut kredilerinde satın alınan eve ipotek konuluyor. Kimi ihtiyaç kredileri de ipotekli olabiliyor. 


Peki, daha önce ipotek gösterilen ev üzerinden bir kredi daha kullanılabilir mi? İpotekli eve kredi çıkar mı?


Gayrimenkul ipotekli ihtiyaç kredilerinde banka gayrimenkulü ipotek olarak alınır ve eksper değerinin yaklaşık yüzde 50'sine kadar kredi veriyor. 


Kredi borcu devam ederken 2. bir ipotekle aynı gayrimenkul gösterilerek yeniden kredi alınabiliyor. Ancak bunun için bankaya her iki kredinin de düzenli ödenebileceğini gösteren bir gelir beyanı verilmesi gerekiyor.


Ancak ödemenin yapılamacayağını gören banka aynı gayrimenkule 2. ipotekle kredi vermeyebiliyor.



Işıl Seren...