18 / 05 / 2024

kredili konutlarda düşüş yaşandı

kredili konutlarda düşüş yaşandı

İnşaat Mühendisleri Odası tarafından "Daralan Kriz Çemberinde Konut ve İnşaat" konulu söyleşi programı gerçekleşti.Seyhan Kültür Merkezi'nde düzenlenen söyleşi programının moderatörlüğünü İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Nazım Biçer yaptı.

Konut fiyatları düşer mi? Cam balkon fiyatları 4 yılda 30 kat arttı!

Konut satışları ve fiyatlarındaki düşüş sürerken, kiralık konutlarda fiyatlar artamaya devam ediyor. Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin ise cam balkon fiyatlarındaki artışı göstererek, konut fiyatlarıyla ilgili tespitini açıkladı.

Turizm amaçlı konut izin belgesi nasıl alınır? Konutlarda turizm amaçlı konut kiralaması nasıl olacak?

Konutlarda Turizm Amaçlı Kiralanması Faaliyetlerinin Düzenlenmesine yönelik Yönetmelik resmen yürürlüğe girdi. Peki turizm amaçlı konut izin belgesi nasıl alınır? Konutlarda turizm amaçlı konut kiralaması nasıl olacak?

2024 kira artış oranı hesapla! Dükkan, iş yeri, konutlarda kira artış oranı ne oldu? Mart 2024 TEFE TÜFE oranları!

Mart ayının gelmesiyle binlerce kişi kiralarını yenilecek kiracılar ve ev sahipleri kira artış oranlarının ne kadar olduğunu araştırıyor.2024 Mart ayı dükkan, iş yeri, konut kira artış oranı belli oldu mu, yüzde kaç? 2024 TÜİK TEFE TÜFE oranları...

Fahiş kira artışlarının sonuna mı gelindi? 'Yüzde 15'e varan düşüşler söz konusu'

Son dönemlerde kiralık konutlarda fiyatlar oldukça yükselirken, gayrimenkul uzmanları yaptıkları açıklamalarda fiyat artışlarının durduğunu, hatta bir miktar esneme yaşandığını söylüyor...

O ilde sıfır konuta ilgi azaldı! Konut satışları 30,4 düştü!

Bilecik ilinde, 2023 Ekim ayında gerçekleşen konut satışı geçen senenin aynı ayına göre yüzde 30,4 düştü. Kentte satılan konutlarda yalnızca 77 adedi ilk el satış oldu.

Yatırımcı konuttan çıktı, kredili konut satışı unutuldu! Uzman isim uyarıyor: Fiyatlarda düşüş beklemiyorum!

2023 Ekim konut satışları açıklandı. Toplam satış yüzde 8,7 oranında düşüşe geçerken, markalı konut üreticileri gayrimenkul yatırımından uzaklaşan yatırımcıyı çekmek için indirim ve kampanyalara başladı.

Belediye kentsel dönüşümü duyurdu, eski konutlarda satış patladı! 

Batman Belediyesi, Cumhuriyet ve Şirinevler Mahallesinde kentsel dönüşüm için düğmeye bastı. Kentsel dönüşüm haberini duyan Batmanlılar eski konutları satın almak için harekete geçti.

Kredili konut satışları eylülde dip yaptı! 2019'dan bu yan en düşük oran görüldü! 

Yüksek faiz oranları, konut satışlarını etkiledi. Kredili konut satışları dip yaparken, geçmiş yılların aynı dönemleri ile kıyaslandığında son 8 yılın en düşük eylül ayı satışı kaydedildi.

Bankalar musluğu kıstı, kredili araç satışları çakıldı!

Bankaların kredi musluğunu kısmasından sonra kredili araç satışlarında sert düşüş yaşandı. Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) Başkanı Ali Haydar Bozkurt konuyu değerlendirdi. 

Satılık ve kiralık konutlarda fiyat düşürmek için çarpıcı öneri: Yüksek vergi alınmalı! 

Hayalet evler sorunu büyümeye devam ediyor. Dövizdeki hareketlilik, inşaat maliyetlerindeki artışın yanı sıra, kiraya verilmeyip boş tutulan konutlar da sektörde fiyat artışlarını getiriyor. Peki konut fiyatları nasıl düşer? İşte ayrıntılar...

Binalara gaz stop sistemi geliyor! İstanbul, Bursa ve Eskişehir için düğmeye basıldı! 3 ilde deprem önlemi!

İstanbul, Bursa ve Eskişehir'deki 1.5 milyon bina için düğmeye basıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı harekete geçti. Konutlarda bulunan doğalgaz sistemi yenilenecek. 

Kiralık konutlarda açık artırma dönemi başladı!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Oya Armutçu, bugünkü köşesinde kiralık konut sektörünü ve Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Çelik'in konuya ilişkin açıklamalarını kaleme aldı. İşte Oya Armutçu'nun 'Kiralık evde açık arttırma dönemi' başlıklı yazısı... 

Kredili ve peşin konut satın alırken nelere dikkat edilmeli?

Konut kredisi faizlerinin düşmesiyle ev hayali kuran kişiler kendilerine uygun evi bulmak için harekete geçti. Faizlerdeki indirimin satışları artıracağı öngörülüyor. Peki kredili ve peşin konut satın alırken nelere dikkat edilmeli?

kredili konutlarda düşüş yaşandı Haberi

kredili konutlarda düşüş yaşandı

İnşaat Mühendisleri Odası tarafından "Daralan Kriz Çemberinde Konut ve İnşaat" konulu söyleşi programı gerçekleşti.Seyhan Kültür Merkezi'nde düzenlenen söyleşi programının moderatörlüğünü İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Nazım Biçer yaptı. Biçer, burada yaptığı açılış konuşmasında, Türkiye genelinde, plansız, çağdaş anlayıştan uzak, kıt olan kamu kaynaklarının israf edilmesine, tarım alanlarının tahribine, çarpık yapılaşmaya ve sosyo kültürel sorunlara neden olan bir anlayışın devam ettiğini savundu.Ülkede neoliberal şirketçi bir kentleşme yaratılmaya çalışıldığına dikkat çeken Biçer, "Toki'nin uzmanlık alanı olan uydu kent modelleriyle kentler ruhsuz, yöresel kimliği olmayan, çirkin binalar yığınına dönüştürülmeye çalışılmaktadır. Yanlızca inşaat sektöründen destek alarak yol almaya çalışan ekonominin sıkıntılar yaşayacağı aşikardır.Sektördeki bu durum, ülkemizin ekonomik dolayısıyla siyasi durumunu yakından ilgilendiriyor. Bu mevcut durumu doğru analiz etmek, yol alışını veriler ışığında...