27 / 04 / 2024

kripto para dolandırma

kripto para dolandırma

2 milyar dolar çaldığı ve halen faaliyetlerine devam ettiği iddia edilen Smart Trade Coin hakkında suç duyurusunda bulunuldu. 

Kripto para piyasasında yeni vurgun: Hecoin!

Türkiye'de çok sayıda kripto para yatırımcısını mağdur eden Thodex vurgununun ardından yeni bir dolandırıcılık vakası yaşandı. Hecoin ile çok sayıda kullanıcının parası buhar oldu. 

Kripto para borsası Thodex'te mağdurların zararı toplam 258 milyon TL!

Kripto para borsası ‘Thodex’ üzerinden binlerce kişiyi dolandırdığı gerekçesiyle Arnavutluk’ta yakalanıp Türkiye’ye iade edilen Faruk Fatih Özer’e ilişkin istenen ceza belli oldu. Sanığın 12 bin 142 yıldan 40 bin 462 yıla kadar hapsini istenirken mağdurların zararının 258 milyon TL olduğu öğrenildi.

OKX'den Türk lirası hamlesi! Para yatırma ve çekme işlemleri başladı

Küresel kripto paralar OKX, Türkiye ekosistemindeki kripto parayı değerlendirenlere önemli bir ilerlemeyi ilan etti. Borsa aracılığı ile yapılan açıklamaya göre Türk yatırımcılar bundan böyle Türk lirası ile para yatırma ve çekme işlemlerini yapabilecek. 

Bitcoin’den beklenen kritik hamle! Kripto para piyasasından art arda sevindirici haberler!

Kripto para piyasalarındaki gelişmeleri ve Amerika’da cuma günü açıklanan tarım dışı istihdam verisinin piyasalar üzerindeki etkilerini değerlendiren Bitay Araştırma Departmanı Analisti Betül Yavuz, yeni haftada kripto para piyasasında yaşanacakları aktardı.

Kripto para dünyası darmadağın! 100 binden fazla kişi dolandırıldı!

Son zamanlarda artan kripto para dolandırıcılığına biri daha eklendi. Avrupa'da kripto para dolandırıcılığıyla 2 milyar 400 milyon eurodan fazla kazanç sağlayan bir şebeke, 8 ülkenin ortak operasyonuyla çökertildi. Şebekenin birçok Avrupa ülkesinden 100 binden fazla kişiyi dolandırdığı açıklandı.

Türkiye kripto para kullanımında ikinci sırada!

Küresel araştırma şirketi Morning Consult tarafından hazırlanan araştırma raporunda Türkiye'nin kripto para kullanımında ikinci sırada yer aldığı belirtildi.

Uzmanından uyarı: Sahte kripto para borsalarına dikkat edin!

Son zamanlarda artan kripto dolandırıcılığına ilişkin AztecGoldHero Kurucusu ve kripto para uzmanı Ferruh Danacı, yatırımcıları uyardı.  Danacı, “Yatırımcıların işlem yapmak için seçtikleri borsa hakkında dikkatli olması gerekiyor" dedi.

Kripto para borsasında akıl almaz olay! Hackerlardan inanılmaz dolandırıcılık!

Kripto para borsası Binance, yeni bir dolandırıcılık yöntemini ortaya çıkardı ve dikkat çeken uyarılarda bulundu. Bu yöntemle kripto para projelerini hedefleyen hackerlar, deepfake sayesinde yapay zeka ve hologram kullanarak kendilerini yönetici gibi gösterebiliyor. İşte detaylar...

ABD Hazine Bakanlığı kripto para birimi karıştırıcısı Tornado Cash’i yaptırım listesine aldı!

ABD Hazine Bakanlığı, kripto para karıştırma hizmeti veren ve kurulduğu tarihten bu yana toplamda 7 milyar doları aşkın kripto parayı aklamak amacıyla kullanılan Tornado Cash'i yaptırım listesine aldı.

Beste Naz Süllü'den kripto para yatırımcılarına çok önemli uyarı!

Bitcoin'deki (BTC) sert çakılmanın ardından Bybit Türkiye Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü, kripto para piyasasıyla ilgili önemli uyarılarda bulundu.

ABD'de kripto para dolandırıcılığı kurbanlarının kaybı 1 buçuk yılda 1 milyar doları geçti!

ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC), 2021 yılının başından itibaren toplamda 46 binden fazla kişinin dolandırıcılık sebebiyle 1 milyar doların üzerinde kripto para kaybettiğini belirtti.

Kripto para almayı düşünenler dikkat! Türkiye'de en çok tercih edilen kripto paralar...

Kripto paralar içinde en popüleri Bitcoin. Öyle ki yatırımcısı anbean bitcoin son dakika yorumlarını takip ediyor. Kripto paralar en az döviz kadar takipçi toplayınca hakkındaki araştırmlar da önem kazanıyor. Bitci.com ve Future Bright'ın yaptığı bir araştırma, Türkiye'deki kripto para sektörüne ili

Kripto para borsasındaki büyük hırsızlık ve dolandırıcılığa suç örgütü davası!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para borsasında hırsızlık ve dolandırıcılık yaparak, toplamda 72 kişiyi mağdur eden 13 sanık hakkında, 378 yıldan 763 yıla kadar değişen hapis cezaları talep edildi.

Kripto para birimi girişimlerinde dolandırıcılık tehdidi arttı!

Kaspersky uzmanları, gelişmiş kalıcı tehdit (APT) merkezi BlueNoroff'un dünya çapındaki küçük ve orta ölçekli şirketlere ilişkin büyük kripto para birimi kayıplarına neden olan saldırılarını ortaya çıkardı.

kripto para dolandırma Haberi

kripto para dolandırma

İstanbul Adalet Sarayı'na gelen grup, Smart Trade Coin isimli kripto para şirketi ve şirketle bağlantılı 11 kişi hakkında şikayetçi oldu. Sputniknews'te yer alan habere göre; suç duyurusu dilekçesinde söz konusu 11 kişi hakkında “Bilişim sistemleri aracılığıyla dolandırıcılık suçu", “Nitelikli dolandırıcılık" ve “Yatırım tavsiyesi verme" suçlarından cezalandırılması istendi. Şikayetlerinin ardından mağdurlar adliye önünde konuştu. 

'Şirketin web sitesi halen açık'

Mağdurların avukatı Adem Ay, mağdurların tüm birikimlerini ellerinden alındığını iddia etti. 

Adem Ay, "Şirket hakkında en son yapmış olduğumuz savcılık görüşmesinde Marshall Adaları'nda kurulmuş hayali bir posta kutusu olduğu tarafımıza belirtilmiştir. Bununla birlikte ne yazık ki mağdurlar ve mağduriyet artmaya devam etmektedir. Çünkü şirketin web sitesi halen açık durumdadır. Halen kişiler reklam yapmaya devam etmektedir ve mağduriyet sayısı şikayetlere rağmen artmaya devam edecektir. Buradan...