05 / 07 / 2024

kripto paralar güvenilir mi

kripto paralar güvenilir mi

Çin'in kripto para madenciliğini yasaklamasının ardından ve Elon Musk'ın kripto paranın enerji tüketimine yönelik yaptığı açıklamalar sonrasında kripto paraların çevreye verdiği zararlar gündeme geldi. 

Yabancıya gayrimenkul satışında güvenilir olmayan ilanlar arttı! İstanbul'da olmayan otelden daire satılıyor!

Emlak karşılığı konut satışı Türkiye içinde veya dışında yaşayan yabancılara yönelik de güvenilir olmayan ilanların çoğalmasına sebep oldu. Bir otelin adı kullanılarak verilen ilanda odalar devre mülk gibi satışa sunuluyor ve karşılığında vatandaşlık vaat ediliyor. İşte detaylar...

Günün öne çıkan kripto paraları hangileri oldu? Kripto para borsasında neler oluyor? Hemen bakın!

Bitcoin'in (BTC) 30 bin dolara yakın fiyatlamasıyla birlikte volatilite kazanan altcoin piyasasında hangi kripto paralar öne çıktı? 8 yıl önce 2 bin ETH alan balina yatırımcı 3,2 milyon dolar kazandı.

32 günlük mevduat faizi oranları peş peşe hesaplandı! Hesaplara yatırılacak paraları görenler gözlerine inanamadı!

32 günlük mevduat faizi oranları peş peşe hesaplandı! Hesaplara yatırılacak paraları görenler gözlerine inanamadı... Hemen bu son dakika rakamlarına bakın...

Deprem uzmanı Ahmet Ercan deprem bakımından en güvenilir ili açıkladı!

Deprem uzmanı Ahmet Ercan deprem bakımından en güvenilir şehri açıkladı. İşte sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Ercan'ın o açıklaması...

Yeni ve zamlı dul-yetim maaşları ne kadar oldu? Hesaplara yatırılacak paraları görenler inanamadı!

Pek çok kişinin merak ettiği ve araştırdığı Yeni ve zamlı dul-yetim maaşları tek tek hesaplandı. Hesaplara yatırılacak yeni ve zamlı paraları görenler inanamadı...

Piyasalar gözünü Fed’e çevrildi! Altın, dolar ve kripto paraların yönü yeniden şekillenecek...

Piyasaların geleceğini etkileyen ABD Merkez Bankası (Fed) kararı merakla bekleniyor. Fed kararı altın, dolar ve kripto paraların yönünü belirleyecek. İşte detaylar...

Kripto paralar yükseliş için Fed’den gelecek haberleri bekliyor!

Kripto paralarda iç açıcı günler yaşanmıyor. Düşük likidite ve ABD’deki düzenleyicilerin baskılarıyla karşı karşıya kalan kripto paralar dipten dönüş için Fed’den faiz artışlarını sona erdireceğine ilişkin kuvvetli işaret arıyor.

Kripto paralar dipten çıkmak için işaret arayışında! Bitcoin'de son durum ne? 

Düşük likidite ve ABD’deki düzenleyicilerin baskılarıyla karşı karşıya kalan kripto paralar dipten dönüş için Fed’den faiz artışlarını durduracağı ile ilgili kuvvetli işaret arayışında. 

Banka kiralık kasalarına ilgi ikiye katlandı! Peki kiralık kasa güvenilir mi? Kiralık kasa ücretleri ne kadar?

Değerli eşyaları ya da belgeleri güvenli bir şekilde saklamak için vatandaşlar bankaların kiralık kasalarına yöneliyor. Son bir yıl içerisinde banka kiralık kasalarına ikiye katlanmış durumda. Peki kiralık kasa güvenilir mi? Kiralık kasa ücretleri ne kadar?

Mart ayına kripto paralar damgasını vurdu! Bir ayda Bitcoin yüzde 50, Ethereum yüzde 34 prim yaptı!

Küresel piyasalarda oldukça hareketli bir ayı geride bırakırken, mart ayında kripto paralar da rekor üzerine rekor kırdı. Bitcoin bir ayda yüzde 50 civarında artış gösterirken, Ethereum ise yüzde 34 oranında prim yaptı.

Şubat ayında en fazla kazandıran yatırım aracı kripto paralar oldu

Şubat ayı küresel piyasalardaki belirsizlikler ile geçti. ABD Merkez Bankası Fed’in yüksek enflasyon endişesi nedeniyle faiz artırımlarına devam edeceği beklentisi pay piyasalarını ve altını olumsuz yönde etkilerken, kripto paralar kazandırdı.

Aile Bakanlığının 2023 müjdeleri tek tek açıklandı! Hesaplara peş peşe yatırılan bu paraları görenler inanamadı!

Aile Bakanlığının 2023 müjdeleri tek tek açıklandı... Hesaplara peş peşe yatırılan bu paraları görenler inanamadı... Hemen bakın...

Bitcoin birden neden düştü? Kripto paralar çakılıyor!

Bitcoin'de (BTC) geçtiğimiz saatlerde yaşanan düşüşün nedeni ne? İşte kripto paraların değer kaybının arkasında yatan çok gizli neden!

kripto paralar güvenilir mi Haberi

kripto paralar güvenilir mi

Son günlerde vurgunlar nedeniyle gündeme gelen kripto paralar son olarak madencilikle tartışmalara konu oldu. Milliyet'ten Hanife Baş'ın haberine göre; Çin hükümeti ülkede kripto para madenciliğini durduğunu açıklamıştı. Tesla CEO’su Elon Musk ve bir çok isim çevreci sebeplerle kripto paralara yönelik eleştirilerde bulunmuştu. 

Kripto para madenciliği tanım olarak, özel yazılım ve donanım yardımıyla cihazların karmaşık problemleri çözerek  kripto para transfer işlemlerine onay vermesi ve bunun sonucunda kripto para üretmesi oluyor. Kısaca kripto para satın alan kişiler madenci olarak yatırım yapmış oluyor. Bilgisayar ve internet sahibi herkes madencilik yapabilir. Kripto para madenciliğinde de Asic, grafik işlemci birimi yani GPU, CPU yani merkezi işlem birimi ile madencilik ve bulut madenciliği gibi türler bulunuyor. 

Çevresel tepkiler çoğaldı

Madencilik türüne göre bu alanda gelir kazanmak uzun zaman...