07 / 05 / 2024

küçükçekmecede depremden zarar gören binalar

küçükçekmecede depremden zarar gören binalar

İstanbul'da yaşanan 5,8’lik depremde hasar gören Küçükçekmece'deki bir binanın yıkım çalışmalarına çatısına çıkarılan küçük bir iş makinesi ile başlandı...

Konut piyasasında son dakika! Büyük firmalar zarar ediyor, orta ve küçük firmalar ayakta kalmaya çalışıyor!

İnşaat alanının köklü markası Emlak Konut, 2023 yılında 4,1 milyar TL net zarar açıkladı. Köklü firmanın 2023’ü zararla kapatmasını Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam değerlendirdi. 

Türkiye'nin yüzde 30'u kaçak yapılarda yaşıyor! Prof Dr Övgün Ahmet Ercan 'depremden değil, kötü yapılardan korkuyoruz'

Prof Dr. Ahmet Ercan ülke genelindeki kaçak yapıları değerlendirerek 'depremden değil kötü yapılardan korkuyoruz' dedi.

Depremzedelerin kira yardımı resmen uzatılacak! Son dakika gelişmesi!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen söz konusu 7'den büyük iki depremden etkilenen 11 ildeki afetzedeler, kira yardımının uzatılıp uzatılmayacağını merak ediyordu. Yeni bir gelişme yaşandı. İşte ayrıntılar...

Bolu'daki 4,2'lik depremden sonra Prof. Dr. Naci Görür'den haritalı açıklama geldi: Biri kırılmış olmalı!

Bolu'da saat 01.03'te 4,2 büyüklüğünde deprem yaşandı. Prof. Dr. Naci Görür, yürekleri ağza getiren depremden sonra sosyal medya hesabından haritalı paylaşım yaparak açıklamalar yaptı. Görür, Bolu’nun kuzeyindeki fay hatlarına dikkat çekerek "Bunlardan biri kırılmış olmalı" diye konuştu.

Şanlıurfa'da depremden zarar gören 180 küçük işletmeye 10 milyon lira hibe desteği...

Şanlıurfa'da, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından gerçekleştirilen "Depremden Etkilenen Küçük İşletmelerin Desteklenmesi Hibe Programı" kapsamında 180 firmaya 10 milyon 305 bin lira destek verildiği açıklandı. İşte haberin detayları...

Konut sektörünün başı kayıt dışı konaklamalarla dertte! Günlük kiralık evlerin ekonomiye zararı 10 milyar lirayı aştı

Turist sayısında yüzde 24 artış olmasına rağmen, konaklamaların yüzde 19'unun kiralık evlerde yapılması konut sektörünü olumsuz etkilerken, ekonomiye zararı yıllık 10 milyar lirayı aştı...

KİT zararları 370 milyar liraya ulaştı! Faturayı yine vatandaş ek vergilerle ödeyecek!

Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde bol keseden dağıtılan vaatlerin faturasını vatandaş dolaylı vergilerle ödemek zorunda kalacak. KİT’lerin 7 aylık görev zararının 370 milyar liraya ulaştığına dikkat çeken CHP milletvekili Türker Ateş, “AKP vatandaşın cebinden şov yaptı” eleştirisinde bulundu.

Deprem bölgesinde yarı devlet destekli projeye başlanıyor! Evini kendin yap projesinde yarısını devlet hibe ediyor! 

Depremden etkilenen 11 ilin hızla kalkındırılması için proje çalışmaları devam ediyor. Vatandaşların evlerine, esnafların ise iş yerlerine hemen kavuşması için dönüşüm projeleri detayları belli oldu.  TOKİ rezerv alanı haricinde depremden zarar gören evlerin yerine konut yapılabilecek. 

Osmaniye'deki kalıcı konutlar Eylül'de teslim edilecek!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde konutları yıkılan veya zarar gören depremzedeler için Osmaniye'nin Toprakkale ilçesinde yapımı süren 152 konut, Eylül ayında hak sahiplerine teslim edilecek.

Depremden zarar gören iller Cazibe Merkezleri Programı kapsamına alındı

Kahramanmaraş depreminden etkilenen ve afet bölgesi ilan edilen illerde yapılacak olan yatırımlar cazibe merkezi programı kapsamında en üst teşviklerden yararlanabilecek.

Bilirkişiler tek tek açıkladı: Deprem bölgesinde ağır hasar gören konut sayısı 507 bin!

Depremden zarar gören şehirlerde incelemeler yapan akademisyen bilirkişiler, ağır hasar gören konut sayısıNIN 507 bin olduğunu söyledi. İşte detaylar...

Konut sektörü depremden nasıl etkilendi? Satılık ve kiralık ev fiyatları artacak mı? Ev alacaklar hemen bakın!

Depremler sonrasında konut piyasasında ilk bakışta yaşanan ve sonrası için yaşanması olası değişimi sektör uzmanları değerlendirdi. Peki konut sektörü depremden nasıl etkilendi? Satılık ve kiralık ev fiyatları artacak mı? Ev alacaklar hemen bakın!

Tarım Bakanlığı’ndan çiftçilere peş peşe müjde! Resmi Gazete’de yayımlandı! Çiftçiler bu habere çok sevinecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla, depremden zarar gören çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri'nden kullandıkları 'düşük faizli' kredi borçlarına belli koşullar altında erteleme hakkı tanındı.

küçükçekmecede depremden zarar gören binalar Haberi

küçükçekmecede depremden zarar gören binalar

İstanbul'da 26 Eylül’de gerçekleşen depremde hasar alan Küçükçekmece İnönü Mahallesi Ardahan Caddesi'ndeki bina yıkılma riski nedeniyle tahliye edilerek mühürlendi. Tamamen boşaltılarak incelemeler yapılan bina için yıkım kararı verildi.

Hürriyet Gazetesi’nde yer alan habere göre, binanın yıkım çalışmalarında değişik bir yöntem seçildi. Hasarlı binanın hemen yanında bulunan diğer binaların yıkımdan zarar görmemesi için küçük bir iş makinesi vinç yardımıyla 6 katlı binanın en üst katına çıkarıldı. Yıkım en üst kattan aşağı olacak şekilde devam ettirildi.
Önce taban sonra duvarlar yıkılıyor

İlk olarak altındaki tabanı parçalayan iş makinesi çıkan molozu binanın her katında aynı ölçüde açılmış büyük deliklerden zemin katına gönderiyor. Taban tamamen yıkıldıktan sonra rampa yardımı ile bir alt kata geçen iş makinesi daha sonra da duvarları yıkarak yine çıkan molozu deliklerden...