05 / 05 / 2024

Küçükçekmece\'de yeşil bina

Küçükçekmece\'de yeşil bina

Çevre ve Şehircilik Bakanı, Milli Eğitim Bakanı, İstanbul Valisi, Milletvekilleri, Kaymakamlar, Küçükçekmece Belediye Başkanı, çok sayıda davetli ve Küçükçekmecelilerin katıldığı törenle ilk yeşil sertifikalı kamu binasının temeli atıldı

İstanbul Küçükçekmece'de yıkım kararı verilen bina korku saçıyor! SON DAKİKA!

Küçükçekmece'de riskli olduğu için yıkım kararı verilerek boşaltılan ancak yıkılmayan bina mahalleleyi tedirgin ediyor. Her gün binanın önünden geçen mahalleli, bir an önce yıkım yapılmasını istiyor. 

Konutta yeşil binalar bütçe dostu olacak: Yakın gelecekte yeşil bina olmayan projelerin değeri azalacak! 

Enerji verimli binaların sayısının artmasıyla, yaklaşık 10 sene içinde yeşil bina olmayan projelerin değerinin düşeceği belirtildi. Peki yeşil binaların avantajları neler?

Büyükçekmece'de deprem hazırlığı: 3 bin bina dönüşecek! 

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm çalışmaları çerçevesinde son 10 senede 1052 bina yıkıldı. Dönüşüm çalışmaları kapsamında 138'i acil olacak şekilde 3 bin binanın dönüştürülmesi planlanıyor...

Milli Emlak Küçükçekmece'de 800 bin TL'ye konut hissesi satıyor!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Eylül ayı ihale ihale ilanlarını hız kesmeden yayımlamaya devam ediyor. Son Yayımlanan ihale ilanlarına göre, Milli Emlak Genel Müdürlüğü İstanbul Küçükçekmece'de konut hissesi satıyor. 

Milli Emlak'tan Küçükçekmece'de 850 bin TL'ye satılık konut hissesi!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü bu ayki ihale ilanlarını yayımlamaya devam ediyor. Son Yayımlanan ihale ilanlarına göre, Milli Emlak İstanbul Küçükçekmece'de konut hissesi satıyor. 

Küçükçekmece'de 12 milyon TL'ye icradan satılık imalathane!

Küçükçekmece 2. İcra Dairesi Küçükçekmece'de yer alan imalathaneyi 12 milyon TL bedelle satışa çıkardı.

Küçükçekmece'de 21.8 milyon TL'ye icradan satılık arsa hissesi!

Küçükçekmece 1. İcra Dairesi, İstanbul Küçükçekmece'de yer alan arsanın hisselerini 21 milyon 866 bin 768 TL bedelle satışa çıkardı.

Büyükçekmece'de 115 riskli yapının yıkımı tamamlandı!

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm çalışmalarına hız veren Büyükçekmece Belediyesi, ilçe genelinde 115 riskli yapının yıkımını gerçekleştirdi. 

Büyükçekmece'de hasarlı 3 bina yıkıldı!

2019 senesinden Silivri'de meydana gelene deprem nedeniyle Büyükçekmece'de hasar alan 3 binanın yıkımı gerçekleştirildi.

Büyükçekmece'de depreme dayanıksız 5 bina yıkıldı!

Büyükçekmece'de devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde ilçede bulunan 5 riskli bina belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm kapsamında 3 bina yıkılıyor!

26 Eylül 2019 tarihinde yaşanan 5,8 büyüklüğündeki depremden sonra kentsel dönüşüm çalışmalarının sürdüğü Büyükçekmece'de, riskli 3 bina daha yıkılıyor.

Avcılar ve Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm hızlandı!

1999 Marmara depreminden en çok etkilenen ilçelerden biri Avcılar olmuştu. Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli, ilçede kentsel dönüşümü hızlandırdı. Büyükçekmece'de de yapılar en az Avcılar kadar riskli durumda, o ilçede de dönüşüm hızlandırıldı.

Büyükçekmece'de hasarlı 9 bina yıkıldı!

Büyükçekmece'de 2019 Eylül ayında yaşanan depremde hasar gören Hilal 86 sitesinde 9 blok kentsel dönüşüm kapsamında yıkıldı.

Küçükçekmece\'de yeşil bina Haberi

Küçükçekmece\'de yeşil bina

İlk yeşil sertifikalı kamu binasının temeli atıldı


Küçükçekmece' de Türkiye'nin İlk Yeşil Sertifikalı Kamu Binası'nın temeli atıldı. 


Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Milletvekilleri, Kaymakamlar, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, çok sayıda davetli ve Küçükçekmecelilerin katıldığı temel atma töreninde Çevre ve Şehircilik bakanı Erdoğan bayraktar konştu:



Türkiye, gelişiyor, kalkınıyor, dünyanın dikkatle izlediği çok önemli yatırımlar oluyor, sadece fiziki anlamda değil, demokrasi ve insan hakları anlamında da önemli gelişmeler oluyor. Bunu sizler yaptınız, bunun başlangıç noktası 1994 mahalli seçimleridir, siz Recep Tayyip Erdoğan'ı İstanbul'da Büyükşehir Belediye Başkanı yaptınız; o ekip, o kervan Türkiye oldu, dünya oldu, hizmet olarak Türkiye'ye aktı. Bugün 800 milyar dolarlık GSMH ile dünyanın en büyük 16. ekonomisiyiz. Şimdi çevrecilikten...