16 / 05 / 2024

kule asansörü zemin etüdü

kule asansörü zemin etüdü

Zonguldak Çaycuma’da hastaneye ulaşımı kolaylatmak için kule asansörü inşa ediliyor. Asansörün zemin etüdü çalışmalarına başlandı.

Giriş katta oturanlar asansör giderlerini ödemek zorunda mı? 

Zemin katta oturan kişiler, asansör kullanmadıklarını belirtse de genel olarak asansör gideri ödemelerinden kaçınamıyorlar. Fakat bu durum binanın yönetim planlarına göre değişebiliyor. Peki zemin katta oturan kişiler asansör giderlerini ödemek zorunda mı? Asansör giderlerinden muaf tutulur mu?

Yükselen Zemin Kaplama Hırdavat İnşaat Malzemeleri Asansör Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yükselen Zemin Kaplama Hırdavat İnşaat Malzemeleri Asansör Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 20 bin TL sermaye bedeli ile Fatih Haandere, Abdulsamed Demircan ortaklığında kuruldu.

Alt kattaki eve asansör aidatı şart mı?

Asansör masraflarını zemin katta oturan ve asansörü kullanmayanlar da öder mi? Kimler asansör aidatı öder? İşte detayları...

Zonguldak Çaycuma Devlet Hastanesi için kule asansörü yapılıyor!

Zonguldak Çaycuma’da hastaneye ulaşımı kolaylatmak için kule asansörü inşa ediliyor. Asansörün zemin etüdü çalışmalarına başlandı.

İzmir'deki Tarihi Asansör'ün zemini yenilenecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Karataş’taki Tarihi Asansör, üst bölümdeki zemin yenileme çalışması nedeniyle 3 gün boyunca hizmet veremeyecek. Çalışmalar Koruma Kurulu’ndan alınan izinle gerçekleştirilecek.

Thoth Technology'den 20 kilometrelik uzay asansörü!

Thoth Technology, tasarladığı 20 kilometre yüksekliğindeki kule ile ‘uzay asansörü’ projesinin ilk adımlarını attı. Uzaya erişim, turizm ve iletişim için kullanılması planlanan ‘uzay asansörü’nün, uzaya çıkış maliyetini 3 kat düşürmesi bekleniyor.

Apartman asansör kuralları 2015!

Asansörlü bir apartmanda, asansör masraflarına zemin katta oturan malikler de dahil tüm maliklerin katılması gerekiyor. Asansör bakım kuralları ise yönetmelik kapsamında açıklanıyor. İşte apartman asansör kuralları 2015..

Apartmanda asansör giderleri nasıl karşılanır?

Apartmanın ortak yerlerinde yapılacak yenilik ve değişiklikler kat maliklerinin tümü tarafından karşılanıyor. Peki, Apartmanda asansör giderleri nasıl karşılanır? Zemin katta oturanlar kullanmadıkları asansör giderlerine katılmak zorunda mı?

Zemin kat veya dükkanlar için asansör bedeli alınıyor mu?

Posta gazetesi Hukuk köşesi yazarı Tamer Heper bugün ki yazısında okuyucusunun dükkanlar için asansör bedeli alınıp alınmayacağına dair sorusunu yanıtladı. Tamer Heper 'in köşe yazısı;

Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi’nde asansör düştü: 6 yaralı!

Adana Merkez Seyhan İlçesi’ndeki hastanenin ana binasındaki ’yolcu asansörü’ olarak tanımlanan asansör, saat 16.00 sıralarında bilinmeyen nedenle bulunduğu zemin kattan eksi 2’nci kata düştü

Torun Center asansör kazasında bilirkişi raporu tamamlandı!

İstanbul Mecidiyeköy’de 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan facianın raporunda asansör firması Geda Major ve Torunlar şirketi asli kusurlu, iş güvenliği firması ve uzmanları tali kusurlu bulundu...

Hyundai Asansör’den, güvenlik için bir milyon test!

İnşaat sektöründeki hareketlilik, sektörün olmazsa olmazı asansörlere olan talebi de artırırdı. Son dönemde ardı ardına yaşanan kazalar ise asansör ve iş güvenliği konusunu gündeme getiriyor.

Beşiktaş'tan asansör kazası açıklaması!

BJK Beşiktaş İnşaat ve Ticaret AŞ'den yapılan açıklamada, yapımı süren Beliktaş Vodafone Arena'da bir işçinin asansör boşluğuna düşerek belinin kırıldığı yönündeki haberin asılsız olduğu bildirildi.

kule asansörü zemin etüdü Haberi

kule asansörü zemin etüdü

Zonguldak Çaycuma’da kent merkezinden hastaneye ulaşımı kolaylaştıracak olan kule asansörün zemin etüdü yapılıyor. Yalnızca Çaycuma’ya değil çevre ilçe ve beldelere de hizmet veren Çaycuma Devlet Hastanesine, ulaşımı kolaylaştırmak için planlanan kule asansör projesinde bir aşama daha kaydedildi. Daha önce İmar Kanunu’nun 18. maddesi uygulanarak,yer sorunu çözülen ve mimari projesi hazırlanan kule asansörün, statik projesine esas olacak zemin etüdünün yapılmasına da başlandı. Ardından uygulama projesi de yapılacak olan tesisin, daha sonra ihalesi yapılacak. Kent merkezindeki Abdullah Kalaycı Caddesi’ne kurulacak ve 70 metre yüksekliğindebir kuleye sahip olacak olan asansöre binenler, 83 metre yatay platformdan geçerek hastaneye ulaşabilecek.  Tesise seyir terası, kafeterya, sergi salonu gibi kimi işlevler de kazandırılarak çok fonksiyonlu hale getirilecek.


HASTANEYE ULAŞMAK İÇİN VASITAYA GEREK DUYULMAYACAK


Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Çaycuma...