29 / 04 / 2024

kullanılmayan araziler için kira mı ödenecek

kullanılmayan araziler için kira mı ödenecek

Tarım Bakanlığı, tarımsal üretimi artırmak için toprak reformu hazırlıyor. Yasa taslağına göre 3 yıl üst üste ekilmeyen tarım arazileri, mülkiyet hakkına dokunulmadan başka bir üreticiye kiraya verilecek. Kira bedeli arazi sahibine ödenecek. Ücret her ilde farklı olacak.

Hangi tapu tipleri için konut kredisi kullanılabilir?

Türkiye'de konut kredisi alırken dikkate alınması gereken en önemli tapu tipleri bulunuyor. Peki, Hangi tapu tipleri için konut kredisi kullanılabilir? İşte detaylar...

İntikali yapılmamış tarım arazileri için mirasçılık belgesi istenecek!

Aktarılan son dakika detaylarına göre Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kapsamında intikali yapılmamış araziler için taahhütnameyle yapılan başvurulara itiraz edilmesi durumunda, mirasçılık belgesi talep edilecek.

Büyük İstanbul depremini tahmin etmek için yapay zeka kullanılabilir mi? Prof. Dr. Şamil Şen bir bir açıkladı! 

ABD’de bir üniversitede yapılan araştırmada, geliştirilen yapay zeka teknolojisinin depremleri gerçekleşmeden neredeyse 1 hafta önce öngördüğü ileri sürüldü. Peki büyük İstanbul depremini tahmin etmek için yapay zeka kullanılabilir mi?

Hazine arazilerinde son dakika! Kentsel dönüşüm için de kullanılacak: 144 milyon metrekare alan TOKİ'ye devredildi!

Hazine arazileri, yatırımların, enerji üretiminin, tarımın ve deprem sonrası kentsel dönüşümün desteklenmesi için kullanılacak. Bu kapsamda, her sene 20 milyon metrekare yüzölçümlü taşınmaz eğitim, tarım ve hayvancılık, turizm ve diğer amaçlı yatırımlar için ilana verilecek. 

iPhone kullanıcıları dikkat! Telefonunuzun yavaşlamaması için hemen bunları yapmaya başlayın!

iPhone kullanıcıları, uzun süreli kullanımlarda telefonlarının yavaşladığından ve pilinin çok yavaşladığından şikayetçi. Bunu önlemek için birçok kişi yeni telefonlar aldı. Yeni bir telefon satın almadan önce, telefonunuzu hızlandırmanın birkaç yolu vardır. İşte iPhone'unuzu hızlandırmak için bazı b

Google Hesapları Silinme Tehlikesiyle Karşı Karşıya: Bilgileriniz İçin Dikkat!

Google hesabı olan kullanıcılar için endişe verici bir durum: Hesaplarının silinme riskiyle karşı karşıyalar. Bilgilerinizin güvende kalması için atmanız gereken adımlar haberimizde!

Telefon kullanıcılarına duyuru yapıldı! 81 il için geçerli!

Telefon kullanıcıları için önemli bir duyuru yapıldı. O hattı tercih edenlere sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım yapıldı. İşte detaylar!

POCO X4 GT için MIUI 14 müjdesi!

POCO X4 GT kullanıcıları için, Xiaomi şirketi MIUI 14 arayüzü güncellemesini yayınlamaya başladı. İşte güncelleme hakkında detaylar!

Uzun yol sürüşleri için tasarlanmış Kia Niro Nisan fiyatı belli oldu! Yeni fiyatını kaçırmayın 

Kia Niro, SUV tarzı bir araç olmasına rağmen, şehir içi ve şehir dışı sürüşlerde rahat bir kullanım sağlar. Hem aileler hem de bireysel kullanıcılar için uygun bir seçimdir. Peki Kia Niro 07 Nisan 2023 fiyat listesi nedir?

Beklenen güncelleme sonunda Galaxy A53 5G için yayınlandı!

Galaxy A53 5G modeli, 2022 yılında kullanıcılar için piyasaya sürüldü ve şimdi One UI 5.1 güncellemesini almaya başladı.

Merkez Bankası'ndan bankalara deprem bölgesinde kullanılacak kaynaklar için yeni talimat! 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) bankalara deprem bölgesinde kullanılacak kaynaklar için yeni talimat verdi.

Tarım arazileri kiraya verilecek! 2 sene süreyle işlenmeyen araziler için yeni düzenleme! Kiralayana destek ödemesi var!

Tarım ve orman alanlarında düzenlemeleri kapsayan kanun teklifi TBMM’de resmen kabul edildi. Bu kanunla, 2 sene süreyle işlenmeyen atıl araziler kişilere ait olsa dahi üretime açılması için kiralanabilecek...

Fahiş kiralara olağanüstü hal önlemi geliyor! Ev kiralarındaki artış için OHAL yetkileri kullanılacak! 

Depremin ardından kira fiyatlarında fahiş yükselişe gidenlere ilişkin şikayetler gün geçtikçe çoğalıyor. Fahiş kiralara olağanüstü hal önlemi geliyor! Ev kiralarındaki artış için OHAL yetkileri kullanılacak! 

kullanılmayan araziler için kira mı ödenecek Haberi

kullanılmayan araziler için kira mı ödenecek

Tarım Bakanlığı, tarımsal üretimi artırmak için toprak reformu hazırlıyor. Yasa taslağına göre 3 yıl üst üste ekilmeyen tarım arazileri, mülkiyet hakkına dokunulmadan başka bir üreticiye kiraya verilecek. Kira bedeli arazi sahibine ödenecek. Ücret her ilde farklı olacak.


Ekilmedik bir karış yer bırakmamayı hedefleyen Gıda, Tarım ve hayvancılık Bakanlığı, tarımsal üretimi, artırmak için toprak reformu yapacak.


Hazırlanan yasa taslağıyla, 3 yıl üst üste ekilmeyen tarım arazileri, mülkiyet hakkına dokunulmadan başka bir üreticiye kiraya verilecek. Kira bedeli de arazi sahibine ödenecek. Kira bedeli, her ilde toprağın verim ve sulanma durumuna göre farklı olacak. Şehirde yaşayıp memleketinde toprağı bulunanlar da gelir elde o edebilecek.


Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in “Toprağın . tapusu, değerlendirirsen senin” sözleriyle açıkladığı düzenlemeyle, ekilmeyen tarım arazilerinin değerlendirilmesi amaçlanıyor. Çelik’in...