24 / 07 / 2024

Kullanılmayan işyeri için çöp vergisi ödenir mi

Kullanılmayan işyeri için çöp vergisi ödenir mi

Çöp vergisi tahsil ve hesaplama işlemleri iki farklı şekilde yapılıyor. Verginin uygulaması konutlarda ve işyerlerinde değişiklik gösteriyor. Peki, kullanılmayan işyeri için çöp vergisi ödenir mi?

Bina tamamlama sigortasının fiilen kullanımı için önerge verilmeli: Kentsel dönüşüme, depreme önem veren vekillere çağrı

Bina tamamlama sigortasının fiilen kullanılabilmesi için gündemdeki torba yasaya bir önerge verilmesi gerektiğine dikkat çeken Türkiye Sigorta Birliği Başkan Yardımcısı Ahmet Yaşar, “Madde hazır, kentsel dönüşümü, depremi önemseyen bir milletvekilinin bir tane önerge vermesi yeterli” diye konuştu.

TOKİ'den 36 şehir için Mayıs ayının son fırsatı! 60 ve 72 ay vadeyle hem konut hem de iş yeri satacak! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı toplamda 36 kentte konut ve iş yeri satışı için start verdi. Yüzde 15 ve yüzde 25 peşinatla satışa çıkan konut ve iş yerleri için son tarih bugün...

TOKİ 36 şehir için düğmeye bastı! Yüzde 15 peşinat, 60 ay vadeyle konut ve iş yeri satacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 36 şehirde konut ve iş yeri satışı için düğmeye bastı. Yüzde 15 peşinat ve 60 ay vade imkanı sunulan konut ve iş yerleri için son tarih 30 Mayıs 2024.

Hangi tapu tipleri için konut kredisi kullanılabilir?

Türkiye'de konut kredisi alırken dikkate alınması gereken en önemli tapu tipleri bulunuyor. Peki, Hangi tapu tipleri için konut kredisi kullanılabilir? İşte detaylar...

TOKİ, Yusufeli Yeni Yerleşim Yeri'ndeki 106 yeni konut için ihaleye çıkıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Yusufeli Yeni Yerleşim Yeri'ndeki 106 yeni konut için 4 Aralık tarihinde ihaleye çıkacak.

Büyük İstanbul depremini tahmin etmek için yapay zeka kullanılabilir mi? Prof. Dr. Şamil Şen bir bir açıkladı! 

ABD’de bir üniversitede yapılan araştırmada, geliştirilen yapay zeka teknolojisinin depremleri gerçekleşmeden neredeyse 1 hafta önce öngördüğü ileri sürüldü. Peki büyük İstanbul depremini tahmin etmek için yapay zeka kullanılabilir mi?

Hazine arazilerinde son dakika! Kentsel dönüşüm için de kullanılacak: 144 milyon metrekare alan TOKİ'ye devredildi!

Hazine arazileri, yatırımların, enerji üretiminin, tarımın ve deprem sonrası kentsel dönüşümün desteklenmesi için kullanılacak. Bu kapsamda, her sene 20 milyon metrekare yüzölçümlü taşınmaz eğitim, tarım ve hayvancılık, turizm ve diğer amaçlı yatırımlar için ilana verilecek. 

TOKİ Ankara projesi için yeni tarih resmen belli oldu! 78 yeni konut ve 138 yeni iş yeri geliyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın başkent Ankara projesi için yeni tarih resmen belli oldu. Kalecik ilçesine 78 yeni konut ve 138 yeni iş yeri geliyor...

Dev yaşam merkezi için start verildi! Otel, konut, İş yeri Rezidans ve AVM! Algün Center geliyor!

Düzce İli, Merkez İlçesi, Metek Mahallesi, Namazgah Mevkii sınırları içerisinde, tapuda 2948 ada, 1 parsel numaralı toplam 31 bin 232 metrekare alan üzerinde Nişa Yapı tarafından “Algün Center” projesi kapsamında Otel, Konut, İş Yeri, Rezidans ve AVM'nin olduğu dev yaşam merkezi için start verildi.

iPhone kullanıcıları dikkat! Telefonunuzun yavaşlamaması için hemen bunları yapmaya başlayın!

iPhone kullanıcıları, uzun süreli kullanımlarda telefonlarının yavaşladığından ve pilinin çok yavaşladığından şikayetçi. Bunu önlemek için birçok kişi yeni telefonlar aldı. Yeni bir telefon satın almadan önce, telefonunuzu hızlandırmanın birkaç yolu vardır. İşte iPhone'unuzu hızlandırmak için bazı b

Telefon kullanıcılarına duyuru yapıldı! 81 il için geçerli!

Telefon kullanıcıları için önemli bir duyuru yapıldı. O hattı tercih edenlere sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım yapıldı. İşte detaylar!

Merkez Bankası'ndan bankalara deprem bölgesinde kullanılacak kaynaklar için yeni talimat! 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) bankalara deprem bölgesinde kullanılacak kaynaklar için yeni talimat verdi.

Fahiş kiralara olağanüstü hal önlemi geliyor! Ev kiralarındaki artış için OHAL yetkileri kullanılacak! 

Depremin ardından kira fiyatlarında fahiş yükselişe gidenlere ilişkin şikayetler gün geçtikçe çoğalıyor. Fahiş kiralara olağanüstü hal önlemi geliyor! Ev kiralarındaki artış için OHAL yetkileri kullanılacak! 

Kullanılmayan işyeri için çöp vergisi ödenir mi Haberi

Kullanılmayan işyeri için çöp vergisi ödenir mi

Kullanılmayan işyeri için çöp vergisi ödenir mi?

İşyerleri ve konutlar, çevreye verdikleri zararları vergi ödeyerek finanse etmekle yükümlü sayılıyor. Bu nedenle belediyenin sunduğu çevre temizlik hizmetlerinin karşılığı olarak çöp vergisi ödemeleri gerekiyor. 


Çevre temizlik vergisi olarak da ifade edilen çöp vergisinin mükellefi, taşınmazın sahibi değil, kullanıcı oluyor. Yani taşınmazı kullanan kiracı ise kiracının çöp vergisi ödemesi gerekiyor.


Çöp vergisi senede 2 eşit taksit halinde ödeniyor. Verginin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. Bu nedenle 1. taksit ödemeleri devam ediyor. Verginin son ödemesi 10 gün sonra. 


Çöp vergisi iki şekilde taksil ediliyor. Konutlarda su tüketim mikatarı esas alınarak, su faturasına yansıtılıyor. İşyerlerinde ise kullanıcıların belediyeye gidip ödemesi gerekiyor. Peki, kullanılmayan işyeri için çöp vergisi ödenir mi?


Boş işyerinde çöp vergisi!

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından...