06 / 05 / 2024

kum seddi

kum seddi

ABD'li Amiral Harry Harris, Çin'in 4 kilometrekareden büyük bir yapay kara parçası oluşturduğuna dikkat çekti ve Çin'in yapay ada oluşturduğunu iddia etti.

Boztoprak Kum Nakliyat Limited Şirketi Kuruldu!

Boztoprak Kum Nakliyat Limited Şirketi Arnavutköy’de 10.000.000,00 TL sermaye Kemal Durak tarafından kuruldu.

Büyük Marmara depreminin eli kulağında! İstanbul'da kum saatiyle yarış başladı: Hangi önlemler alınıyor?

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökçe, "Deprem değil, bina öldürür. Yapı stoğumuzu iyileştirmek için çok vaktimiz yok" açıklamasında bulundu. Büyük Marmara depreminin eli kulağında! İstanbul'da kum saatiyle yarış başladı: Hangi önlemler alınıyor?  

'İstanbul'da kum denizdendi, demirleri düzeltirken bile kırılırdı'

Ali Ağaoğlu, İstanbul'daki yapı malzemeleriyle ilgili, "Kum denizden geliyordu, yarısı midye kabuğu, yarısı balçık. Demirler en kalın 12'lik kangal, düzeltirken bile kırılırdı" dedi.

Gökhan Kum Gayrimenkul Ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Gökhan Kum Gayrimenkul Ve Danışmanlık Limited Şirketi Beşiktaş'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Gökhan Kum tarafından kuruldu.

İnşaat sektöründe maliyetler tavan yaptı! Demir, çimento, beton ve kum fiyatları ne kadar oldu? 

İnşaat sektöründe maliyetler her geçen sene artıyor. 2022 senesinde maliyet artışları yüzde 106,60 yükseldi. Peki demir, beton, çimento ve kum fiyatları ne kadar oldu? İşte 14 Haziran 2022 fiyat listesi...

İnşaat sektörüne nisan zammı geldi mi? Çimento, demir, kum ve tuğla fiyatları kaç lira oldu?

İnşaat sektöründe maliyetler gittikçe artıyor. Bu artışın altında son zamanlarda demir, çimento, tuğla ve kuma yapılan zamlar yer alıyor. Peki çimento, tuğla, demir ve kum fiyatları bugün kaç lira? İşte 4 Nisan çimento, demir, tuğla ve kum fiyatları...

İzmir Deliktaş'ta kum ocağı projesinin imar planı iptal edildi!

İzmir’in Dikili ilçesine bağlı Deliktaş köyünde yapılması planlanan kum ocağı projesine köylülerden tepki gelmesi üzerine imar planı iptal edildi.

Sia Seyahat Acenteliği Turizm Taşımacılık Otomotiv Gıda İnşaat Emlak Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sia Seyahat Acenteliği Turizm Taşımacılık Otomotiv Gıda İnşaat Emlak Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Beşiktaş'ta 300 bin TL sermaye bedeli ile Hacı Hüseyin Köse ve Tuğba Kum ortaklığında kuruldu.

Dünya konut krizine etkili çözüm: Çevre dostu evler!

Dünya konut krizine etkili çözüm bulundu. Cal-Earth şirketi, evlerin yapımında kum ve kil olmak üzere maliyeti düşük ve tamamen çevre dostu doğal malzemelerin kullanılmasını öngören projeleri hazırladı. İşte sıradışı görünümüyle dikkat çeken çevre dostu evler...

Nijerya'da pet şişelerden konforlu evler inşa ediliyor!

Nijerya’nın başkenti Abuja’nın bir banliyösünde pet şişeden evler inşa ediliyor.Binanın inşa süreci şaşırtıcı derecede basit. Boş plastik şişeler, istiflenmeden ve naylon kordonla bağlanmadan önce kum ve molozla dolduruluyor, daha sonra kil veya harçla sıvalanıyor...

Dünyanın en ilginç adaları satışa çıktı!

Dünya üzerinde binlerce ada bulunuyor. Ama üzerinde insanların yaşayabileceği evlere sahip adalar çok az sayıda. İşte deniz, kum ve güneşin bir arada bulunabileceği dünyanın en ilginç adaları..

TOKİ, İran sınırındaki duvarı tamamladı!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Suriye sınırında, Çin Seddi ve ABD-Meksika sınırının ardından dünyadaki üçüncü en uzun güvenlik duvarını inşa ettiklerini açıkladı. 

Türkiye-İran sınırına 144 kilometrelik güvenlik duvarı!

Türkiye-Suriye sınırına örülen güvenlik duvarı sonrasında şimdi İran sınırında, Iğdır-Ağrı arasında yeni bir Türk Seddi inşa ediliyor. İçişleri Bakanlığı'nca Türkiye-İran sınırındaki yapımına başlanan 144 kilometrelik duvar hızla yükseliyor. 

kum seddi Haberi

kum seddi

ABD 'nin Pasifik Filosu Komutanı Amiral Harry Harris, Çin'in Güney Çin Denizi'nde suni kara parçaları oluşturduğunu söyledi.


Amiral Harris, Avustralya'da bir toplantıda yaptığı konuşmada, Çin'in Güney Çin Denizi'nde denizi doldurarak oluşturduğu suni adaları "Çin Seddi"ne benzetti ve "Kum Seddi" olarak niteledi. 

      

Çin'in mercan adalarına kum pompalayıp üzerine beton dökerek 4 kilometrekareden büyük bir yapay kara parçası oluşturduğuna dikkati çeken Amiral Harris, söz konusu inşaatın ne için yapıldığı konusunda ciddi soru işaretleri bulunduğunu belirtti.


'ENDİŞE VERİCİ'      

ABD Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper, 27 Şubat'ta Senato'nun Silahlı Kuvvetler Komitesi'nde yaptığı konuşmada, Çin'in Güney Çin Denizi'nde gemileri için yeni bir merkez ve olası uçak pistleri inşa ettiği uyarısında bulunmuş, inşaatları devam eden karakollara ne tür silah ve personel konuşlandıracağının henüz bilinmediğini...