02 / 05 / 2024

Kumkale Ortaokulu benim eserim yarışması

Kumkale Ortaokulu benim eserim yarışması

Kumkale Ortaokulu öğrencilerinden Oğuzhan Emre ve Emirhan Güler, hazırladıkları "Güvenli Plaj" projesiyle, Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK iş birliğinde Eskişehir'de düzenlenen "Bu Benim Eserim" adlı proje yarışmasına katıldı.

Depremde 96 kişiye mezar olan Ebrar Sitesi'nde şok eden gelişme: Benim müteahhitlikle hiçbir ilgim yok...

Kahramanmaraş depreminde yıkılan Ebrar Sitesi F Blok'ta 96 kişinin ölümüne ilişkin 9 sanığın yargılanmasına başlandı. Sanık Tevfik Tepebaşı ''Benim müteahhitlikle hiçbir ilgim yok.'' diyerek kendisinin suçlu olmadığını savundu.

Tarihi Altıeylül Ortaokulu’nu yıkma planı Danıştay’a takıldı!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Edip Uğur’un döneminde imar planı değişikliğiyle tarihi Altıeylül Ortaokulu’nun yıkılmasına ve buranın ticari alan gösterilmesine karşı 6 sene önce açılan davada, Danıştay'dan iyi haber geldi. Yüksek Mahkeme, söz konusu okulun yıkılamayacağına hükmetti.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Ercan 12 yıl önceki Van depremini hatırlattı: Belki bir sokağa benim de adımı koyarlardı

Van'da 9 Kasım 2011'de meydana gelen, 40 kişinin hayatını kaybettiği 5,6 büyüklüğünde depremle ilgili anısını paylaşan deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan,'' Eğer çalışmaya gitmeyip, Bayram Oteli'nde kalmış olsaydım; Belki bir sokağa benim de adımı koyarlardı" dedi.

''Benim maaşım neden düşük?'' diyen EYT'liler dikkat! Ne yapılması gerekiyor? Ücretlerde yeni ayar!

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) kapsamında emekli olan milyonlarca kişinin arasında maaşını düşük bulanlar yer alıyor. Peki ''Benim maaşım neden düşük?'' diyen EYT'liler ne yapmalı? İşte ayrıntılar...

Ekonomist Selçuk Geçer 'Benim için sürpriz olmayacak' diyerek doların ne kadar olacağını açıkladı!

Dolar/TL kuru rekor kırmaya devam ediyor. Uzmanlardan dolar yorumları ise yakından takip edilirken, Ekonomist Selçuk Geçer 'Benim için sürpriz olmayacak' diyerek doların ne kadar olacağını açıkladı.

Benim Evim İnşaat Gayrimenkul Limited Şirketi kuruldu!

Benim Evim İnşaat Gayrimenkul Limited Şirketi  Esenyurt’ta  500 bin TL sermaye bedeli  ile Murat Kılıç   ve Ahmet Çakır tarafından kuruldu.

Beşiktaş İsmail Tarman Ortaokulu ile ilgili mahkeme kararı mecliste!

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde yer alan İsmail Tarman Ortaokulu ile ilgili mahkeme kararı meclis gündemine taşındı. CHP'li  Emre, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Gaziosmanpaşa 100. Yıl Ortaokulu'nun inşaatı başladı!

5.8’lik İstanbul depremi sonrasında ağır hasarlı olduğu tespit edilerek, kontrollü olarak yıkılan Gaziosmanpaşa 100. Yıl Ortaokulu'nun inşaatı kaldığı yerden devam ediyor.

Nazilli Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu'nun Nazilli Devlet Hastanesi'ne devredilmesi mecliste!

Nazilli Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu binasının depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle Nazilli Devlet Hastanesi'ne devredilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Bülbül konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kayseri Dedeman Ortaokulu için yıkım kararı!

Kayseri Melikgazi'de bulunan Dedeman Ortaokulu için yıkım kararı alındı. Yıkılan ortaokulun yerine otopark inşa edilecek. 

Benim Çatımda Gayrimenkul Otomotiv Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Benim Çatımda Gayrimenkul Otomotiv Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Hassan Adib Basmenj, Hesam Moradı, Mohammadreza Shokrı ve Shahin Moradı ortaklığında kuruldu.

Ankara Namık Kemal Ortaokulu'nun yıkılacağı iddiaları mecliste!

Ankara'da bulunan Namık Kemal Ortaokulu'nun yıkılacağı ve çeşitli projelere dahil edileceği iddiaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Karabıyık, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Benim Kentim Yalova'da yaşam başlıyor! 

Yalova Armutlu’da Emlak Konut GYO güvencesiyle inşa edilen Benim Kentim Yalova'da yaşam başlıyor...

Kumkale Ortaokulu benim eserim yarışması Haberi

Kumkale Ortaokulu benim eserim yarışması

Çanakkale'de denizde boğulan arkadaşlarından etkilenen iki ortaokul öğrencisi, boğulma olaylarına çözüm bulma amacıyla maket plaj üzerinde "Güvenli Plaj" projesi geliştirdi.


Çanakkale Kumkale Ortaokulu öğrencilerinden Oğuzhan Emre ve Emirhan Güler, hazırladıkları "Güvenli Plaj"  projesiyle, Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) iş birliğinde Eskişehir'de düzenlenen "Bu Benim Eserim" adlı proje yarışmasına katıldı.


Öğrencilerden Oğuzhan Emre, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaz mevsiminde boğulmalarla ilgili birçok habere şahit olduklarını belirterek, böyle olayları önlemek için proje geliştirdiklerini anlattı.


Hazırladıkları proje de plaj ve deniz modeli oluşturduklarını ifade eden Emre, şöyle konuştu:


"Denizlerde boğulma olaylarının bir kısmı halka açık plajlarda oluyor. Bu plajlarda görevli cankurtaranların olması da boğulmalara çözüm olmuyor. Bu amaçla denizin dibindeki kumun altına ağ veya tel kafes gerildi. Kafesin uçları ise...