04 / 05 / 2024

kur artışı avm kiralarını etkiledimi

kur artışı avm kiralarını etkiledimi

Türkiye'de ekonomi gündeminin bir numaralı maddesi dolur kuru... Emlak sektöründeki bazı çevrelere göre dolar kurundaki artış euro ile tahsil edilen AVM kiralarını etkilemedi.

AVM metrekare verimlilik endeksinde yüzde 114,6 artış! 

AVM metrekare verimlilik endeksinde, Şubat 2024'te, bir önceki yılın aynı ayına kıyasla ve enflasyondan arındırılmamış olarak incelendiğinde yüzde 114,6 oranında artış kaydedildi. 

AVM ve cadde mağazalarında da fahiş kira krizi başladı: Süre olmadan 6 kata varan artış isteniyor!

BMD Başkanı Sinan Öncel, AVM ve cadde mağazalarında da fahiş kira taleplerinin olduğuna dikkat çekti ve sektörün fahiş kira artışı, yükselen işçilik ve gümrükte referans fiyat eklenmesi gibi sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirtti.

AVM metrekare verimlilik endeksinde yüzde 92,1'lik artış!

Kasım 2023 döneminde AVM metrekare verimlilik endeksi, bir önceki senenin aynı ayına göre nominal olarak yüzde 92,1, bir önceki aya göre ise yüzde 13,3 artış gösterdi.

AVM Metrekare Verimlilik Endeksi'nde yüzde 84,3'lük artış!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) ile Akademetre Research tarafından ortaklaşa olarak oluşturulan AVM Endeksi’nin Eylül ayı sonuçlarına göre, AVM Metrekare Verimlilik Endeksi, bir önceki senenin aynı ayına göre nominal olarak yüzde 84,3 artış gösterdi.

4A SGK ve 4B Bağ-Kur'lulara son dakika haberi: Maaş takvimi değişti! Artık bu tarihlerde maaş alacaksınız

Emekli vatandaşlar, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından belirlenen ödeme takvimi doğrultusunda maaşlarını almaya hak kazanacaklar. SGK emeklilerin yeni maaş takvimini açıkladı. SGK ve Bağkur'lular dikkat, artık bu tarihlerde maaş alacaksınız...

Polisevi daimi personel alımı yapacak! İŞKUR açıkladı; KPSS şartı aranmıyor

İŞKUR, özellikle iş arayanların en çok tercih ettiği kurumların başında gelmekte. İŞKUR'dan yapılan açıklamaya göre; polisevi için yeni bir personel alım duyurusu yapıldı. Buna göre, Polisevi daimi olarak personel alımına başlarken, adaylardan KPSS şartı aranmayacak. İşte detaylar...

AVM'lerde de kira krizi büyüyor! İş yeri kiralarına TÜFE’nin yüzde 50-60’ı kadar artış sınırı talebi!

AVM’ler pandemi döneminde markalara ciddi destekler sunarak, kiraların önemli kısmından feragat etti ancak sektörde kira sorunu yeniden gündem oldu. Perakendeciler, konuttaki gibi işyeri kiralarına da artış sınırı getirilmesini istiyor. İşte detaylar...

Kira krizi yeniden alevlendi! Onlar da kiralara artış sınırı talep ediyor!

Alışveriş merkezleri pandemi döneminde markalara ciddi destekler sağlayarak kiraların önemli bölümünden feragat etti. Şimdi de kur artışıyla eriyen kiralar ile beraber iki taraf arasındaki kira krizi tekrar gün yüzüne çıktı. Perakendeciler, konuttaki gibi işyeri kiralarına da artış sınırı istiyor.

Kur korumalı mevduatta yeni rekor! 150 milyar TL artış kaydetti!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından paylaşılan verilerine göre kur korumalı mevduatlar 4 Ağustos haftasında 150 milyar lirayla rekor artış kaydetti.

Kur korumalı mevduattaki artış devam ediyor

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, (BDDK) kur korumalı mevduattaki artışın devam ettiğini duyurdu. BDDK tarafından paylaşılan haftalık bülteninde yer alan bilgilere göre, kur korumalı lira mevduat ve katılma hesapları 2 trilyon 576 milyar liradan 2 trilyon 628 milyar liraya yükseldi.

Seçim öncesi gelişmeler sert kur artışlarına neden oldu!

Finans uzmanı Murat Özsoy, dolar ve euro kurlarında yaşanan ani artışların seçim öncesi dönemdeki gelişmelerin bir sonucu olduğunu belirtti. Özsoy, düşük faiz politikaları ve yanlış ekonomi politikalarının sert kur artışlarına yol açtığını ifade ederek, para otoritesinin duruma derhal müdahale etmes

Türkiye’de konut ve kira krizi ürkütücü boyutlara ulaştı!

Türkiye’de konut ve kira krizi giderek büyümeye devam ediyor. 2020’de başlayan pandemi süreci ile beraber başlayan daha sonra kur artışının da etkisiyle yükselişi hızlanan konut kiralarındaki artış artık kontrolden çıktı.

Konut ve kira krizi giderek büyüyor! Kiralar 1 yılda yüzde 140 arttı!

Ülkemizde konut ve kira krizi git gide büyüyor. 2020'de başlayan pandemi süreciyle başlayan daha sonra kur artışının da etkileriyle yükselişi hız kazanan konut kiralarındaki artış artık kontrolden çıktı.

kur artışı avm kiralarını etkiledimi Haberi

kur artışı avm kiralarını etkiledimi

JLL Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş, Türkiye'deki AVM kiralarının avro cinsinden yapıldığını belirterek, "Son 20 yılda eğer AVM kiraları TL olarak yapılsaydı ve de her yıl enflasyon kadar artırılsaydı, dolar ve avroyla yapılan kiralamaların çok üzerinde, yaklaşık yüzde 20 seviyelerinde bir artışa yol açardı" dedi. Alkaş, kurdaki artışın her dönemde olduğu gibi kiracılarla mal sahipleri arasında yeni dengeler oluşturduğunu söyledi.


DOLAR 10-15 SENE GERİDE KALDI

Alkaş AVM kira ödemelerinin son yıllarda dolardan çok avro ile yapıldığını belirterek, "Son dönemlerde kiralamaların büyük bir çoğunluğu avro olduğu için ve avroda da dolardaki kadar bir artış yaşanmadığı için şimdi daha normal gidiyor. Ama sektörün bu konudaki iç dayanışması çok ilginç bence. Bu konuda bugüne kadar mal sahipleri kiracılarla yaptığı görüşmelerle, toplantılarla belli dengeleri hep...