27 / 07 / 2024

Kurdaki dalgalanma

Kurdaki dalgalanma

SAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilen: "Geçen ay kurda meydana gelen sert dalgalanma ve faiz artışının özellikle aylık enflasyonun bu kadar yukarı çıkmasında rol sahibi olduğunu düşünüyorum"

CHP'li Fethi Açıkel: Kiralarda yüzde 25 sınırının kaldırılması dengelenme değil dalgalanma yaratacak!

CHP Milletvekili Fethi Açıkel son günlerde sık sık gündeme gelen kira artışları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada yüzde 25 kira artış sınırının kaldırılmasının beklendiğinin aksine kiralarda bir dengelenme değil yeni bir dalgalanma yaratacağını söyledi.

Altın bir iniyor bir çıkıyor yatırımcı ne yapacağını şaşırdı İşte altında son fiyatlar

Geçen hafta, küresel resesyon ve dolar/TL kurundaki dalgalanma ile kritik eşik olan bin TL sınırını geçen altın fiyatlarındaki son gelişmeler takip ediliyor. Uzmanlar, Fed faiz kararının altına olan talebi destekleneceğini dile getirdi.

Merkez Bankası’ndan bankaları ateşe atacak döviz talimatı

Döviz kurundaki dalgalanma ve Türk Lirası’nın yaşadığı tarihi değer kaybı sürmeye devam ederken Merkez Bankası’nın bankalara verdiği talimat ekonomi gündemine bomba gibi düştü. Merkez Bankası’nın yurt dışındaki dövizin en az yüzde 20’sinin Türkiye’ye getirilmesini istedi.

Dünya şu anda bunu yapıyor! Piyasa kahini İslam Memiş, ucuz altın almanın formülünü açıkladı!

Altın ve dolar yatırımcıları kurdaki dalgalı seyirden sonra telaşla nasıl zarar etmeden yatırım yapabiliriz? Diye düşünmeye başladı. Bu soruya en dikkat çeken cevap ise altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten geldi. İşte Memiş'in açıklamaları...

Tatil sonrası beklenen haber geldi! Altında rekor dalgalanma

Yurt içinde piyasalar Kurban Bayramı tatili gerekçesiyle 4,5 gündür kapalıydı. Ancak tatilden sonra yurt içinde dolar ve altını yakından ilgilendiren en kritik bilgiler ABD’den geldi. Bu verilere göre Amerika Birleşik Devletleri’nde enflasyon haziranda yüzde 1,3 olurken, yıllık enflasyon ise yüzde 9

Dolar nereye gidiyor? İki büyük kara delik!

Tüm önlemlere rağmen dolar kurunda artış devam ediyor. Kurdaki artışta başka faktörlerle birlikte Türkiye ekonomisindeki iki büyük kara delik etkili oluyor.

Ekonomistler tek görüşte birleşti! Altın için önemli uyarı

Altın fiyatları pek çok vatandaşın ilgilendiği ortak konulardan birdir. Altın fiyatlarındaki dalgalanma hala devam ediyor. Ekonomistler ise tek görüşte bir araya geldi. İşte detaylar!

İngiliz bankasından altın ile ilgili yeni tahmin! O tarihte taş üstünde taş kalmayacak! Fırtına geliyor...

Altın fiyatlarındaki dalgalanma haftanın dördüncü işlem gününde de devam ederken İngiliz Bankası'ndan altın ile ilgili yeni tahmin geldi. İşte ayrıntılar...

Her dediği tutan İslam Memiş'ten kararsız yatırımcılara bomba tavsiye! Kaçıran başını taşlara vurur

Haftaya düşüşlerle başlayan altın ve dolarda dalgalanma devam ediyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarındaki düşüşlerin kalıcı olmadığını belirterek en karlı yatırım aracını duyurdu. 

Doların kaderini değiştiren adım! Önce düştü sonra yeniden yükseldi

Dolar kuru Bankacılık Düzenleme ve Denetlem Kurulu'nun açıkladığı finansal istikrar adımından sonra 6 Haziran'dan bu yana görülen en düşük seviyesine geldi. Kurdaki düşüş yüzde 3,5 düzeyinde oldu ancak ksıa bir süre içinde gelen alımlarla yeniden 17 lirayı aştı.

Dolarda fırtına öncesi sessizlik! Bu gece çok garip şeyler olacak

Tüm dünya Amerikan Merkez Bankası tarafından verilecek faiz kararına odaklandı. FED'in faiz artırması durumunda dolarda ciddi bir dalgalanma bekleniyor.

Korkunç haber! 307 milyar dolar fakirleşeceğiz!

Kurdaki durdurulamayan artışla birlikte zamlar peş peşe gelirken, gayrisafi millî hasıla 7 bin doların altına indi ve 534 milyar dolar kağıt üzerinde eridi.

Euro düşüyor mu? Euro'su olanlar dikkat! İşte 12 Haziran 2022 Euro/TL kuru...

Euro'su olanlar kurdaki son dakika gelişmelerini yakından izliyor. Peki Euro/TL ne kadar? Bugün Euro kaç TL? İşte 12 Haziran 2022 Euro/TL kuru...

Kurdaki dalgalanma Haberi

Kurdaki dalgalanma


Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mahmut Bilen, ocak ayı enflasyon rakamlarına ilişkin, "Geçen ay kurda meydana gelen sert dalgalanma ve faiz artışının özellikle aylık enflasyonun bu kadar yukarı çıkmasında rol sahibi olduğunu düşünüyorum" dedi. 


Bilen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumunca (TÜİK) ocak ayı aylık enflasyon oranının yüzde 1,98, yıllık enflasyon oranının ise yüzde 7,75 olarak belirlendiğini anımsattı. 


 "Geçen ay kurda meydana gelen sert dalgalanma ve faiz artışının özellikle aylık enflasyonun bu kadar yukarı çıkmasında rol sahibi olduğunu düşünüyorum" diyen Bilen, gelişmelerin Merkez Bankasının yıl sonu için revize ettiği 6,6 hedefinin zor tutturulacağını gösterdiğini aktardı.


Bilen, ekonomik istikrarın beraberindeki politik istikrarla bunun çok büyük sorun oluşturmayacağını, uzun vadede tolere edilebilecek nitelikte olduğunu dile getirerek,...