07 / 05 / 2024

Kurdaki hareket

Kurdaki hareket

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, "Kurdaki hareket kamuyu ve hane halkını etkilemiyor" dedi. Işık, dolar kurundaki yükselmenin, Türk ekonomisi üzerinde kalıcı bir tehdit oluşturduğunu düşünmediğini bildirdi.

Kentsel dönüşüm kanunuyla risk azaltmada çok daha hızlı hareket edilecek!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, katıldığı bir açılış töreninde kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu. Yılmaz, “Kentsel dönüşüm yasasının çıkmasıyla risk azaltmada çok daha hızlı bir şekilde hareket etme olanağına kavuşacağız" dedi.

İstanbul için deprem uzmanından korkutan açıklama: Faylar ölü değil, hareket ediyor!

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Öztürk, İstanbul için on milyon yıl önceye ait ölü fayların hareket ettiğini söyledi. 

Seçimlere kadar borsa nasıl hareket edecek? Düşüş sürer mi? Yükseliş ne zaman başlar? İşte, borsada seçim senaryoları!

Geçen yıl yüzde 200 civarında getiri sağlayan borsa bu yıl yatırımcılarını üzdü. Küresel risklerin yanı sıra yurt içinde seçimlere ilişkin belirsizlikler nedeniyle borsada satış ağırlıklı seyir sürüyor. Borsanın seçimlere kadar ve seçim sonrası nasıl hareket edeceği ise en büyük merak konusu.

Altının babası İslam Memiş’ten peş peşe çok konuşulacak açıklamalar: “Duygularınızla değil mantığınızla hareket edin!”

Dolar ve Euro’da yaşanan hareketleri günleri Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş değerlendirdi. Memiş, “Duygularınızla değil mantığınızla hareket edin” dedi.

Küçük yatırımcı halka arzlarda nasıl hareket etmeli?

Halka arz edilen şirketlerle ilgili endeks son üç yılda ciddi bir artış kaydetti. 20023 yılının da halka arz yılı olması bekleniyor. Peki küçük yatırımcı halka arzlarda nasıl hareket etmeli?

Brent petrol 100 dolarda zorlanıyor! Brent petrolde yukarı yönlü hareket devam edecek mi?

Küresel piyasalarda yaşanan gelişmeler nedeniyle mart ayından bu yana en düşük seviyesine dün ulaşan brent petrol, bugün yukarı yönlü hareket etmeye başladı. İşte detaylar...

Yabancıya konut satışı kurdaki oynaklıktan nasıl etkilendi?

GİGDER’in marka ve pazar araştırma şirketi AGS Global işbirliğiyle hazırladığı GİGDEKS’e göre, bir önceki çeyrekte 196.037 dolar olan yabancıya ortalama birim konut satış fiyatı, 2021’in son çeyreğinde 187.091 dolara indi. Kurdaki dalgalanma yabancıya konut satışını etkiledi...

Kurdaki düşüş konut fiyatlarına yansıyor mu?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen döviz kurlarındaki düşüşle beraber gözler şimdi de gayrimenkul sektörüne çevrildi. Peki kurdaki düşüş konut fiyatlarına yansıyor mu?

Kurdaki düşüşü manipule eden kişiler için BDDK'dan suç duyurusu!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), görsel ve basılı yayın organları ile sosyal medya hesaplarından kurdaki olumlu seyire yönelik manipüle edici  işlemler yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. 

Gayrimenkul danışmanları Kovid-19 sürecinde nasıl hareket etmeli?

Koronavirüs salgını sürecinde gayrimenkul danışmanları nasıl hareket etmeli? Gayrimenkul Danışmanı Onur İrtem, "Konfor alanınızın dışına çıkın, fark yaratın" dedi...

Gayrimenkul danışmanları yaz döneminde nasıl hareket etmeli?

Gayrimenkul danışmanları yaz döneminde nasıl hareket etmeli? İşte merak edilen sorunun yanıtı...

Ekrem İmamoğlu'ndan İstanbul depremi için ‘Hızlı hareket edelim' çağrısı!

iBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Deprem Hackhaton'u açılışına telekonferans yöntemiyle katıldı. İmamoğlu, İstanbul depremi gerçeğine değinerek, Murat Kurum'a mektup yazdığını ve hızlı hareket edip çözümler bulunması gerektiğini söylediğini belirtti...

Bursa depreme ne kadar hazır? Dönüşümde neden hareket yok?

Bursa'da Bugün Gazetesi köşe yazarı Mesut Demir, bugünkü yazısında ''Mesut Demir Bursa depreme ne kadar hazır? Kentsel dönüşümde neden hareket yok?'' konusunu kaleme aldı....

Kurdaki hareket Haberi

Kurdaki hareket

Fikri Işık, Marriott Otel'de düzenlenen TEPAV-SAP Türkiye "Basit Düşün, Fark Yarat" Forumu öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. 


Döviz kurundaki gelişmeleri değerlendiren Işık, konunun temelinde, Amerikan Merkez Bankası'nın (Fed) faiz arttırımı beklentileri ve gelişmekte olan ülkelerden döviz çıkışının olduğunu söyledi. Bunların bir dalgalanma oluşturduğunu dile getiren Işık, şunları kaydetti:  


'Risk teşkil eden bir durum yok'


"Ülkemize etkisinin sınırlı kalacağını düşünüyorum. Bunun 3 temel sebebi var. Bir kere Türkiye döviz cinsinden borcu olan bir ülke değil, kamu açısından risk teşkil eden bir durum yok. İkincisi, Türkiye'de hanehalkının borcu dolar veya döviz cinsinden değil, yani hanehalkının dövize talebini gerektiren bir durum yok. Bu da riskin minimize olmasını sağlıyor. Bir başka açıdan da Türkiye'de şirketlerimizin döviz borcu var ama döviz borcu olan şirketlerimizin neredeyse tamamının geliri...