22 / 07 / 2024

küresel emlak fiyatı artış raporu

küresel emlak fiyatı artış raporu

Times gazetesi, İngiltere merkezli küresel gayrimenkul şirketi Knight Frank'in her 4 ayda bir yayımladığı küresel emlak fiyatı artış raporunda, Türkiye'nin birinci sırada olduğunu duyuruyor.

Küresel konut fiyatları neden artıyor?

Geçtiğimiz Nisan'da Çin hariç küresel konut fiyat endeksi yıllık bazda yüzde 3'ten fazla artış gösterdi. ABD'de konut fiyatları geçen seneye göre yüzde 6,5 artış gösterirken, Avustralya'da yüzde 5 artış gösterdi. Portekiz'de yine konut fiyatları arttı.

Küresel emlak piyasasında rekor artış! 365,51 trilyon dolara ulaştı!

Trem Global, geçen sene Precedence Research tarafından belirlenmiş olan, küresel emlak ve altyapı piyasasının 365,51 trilyon dolara kadar ulaşmasıyla adeta rekor bir artış kaydettiğini duyurdu.

Emlak piyasasındaki duyarlılık kötüleşiyor! Küresel bankalar daha fazla ofis kredisi kaybına hazırlanıyor!

Gündemden düşmeyen emlak piyasasındaki duyarlılık daha da kötüleşirken, küresel bankalar daha fazla ofis kredisi kaybına hazırlanıyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

Küresel bankaları şimdi de 'emlak krizi' korkusu sardı!

Küresel bankaları bankacılık krizinden bir sene sonra şimdi de yeni bir korku sardı. Paylaşılan bilgilere göre dünyanın çeşitli bölgelerindeki bankalar, son günlerde ticari emlak sektöründeki kredilerde kayıpların arttığını kaydetti.

Moody's açıkladı! Küresel bankalarda 2024'te emlak stresi ve negatif görünüm riski...

Moody’s, küresel ekonominin zayıflaması ve temerrüde azalan krediler ile Amerika ve Avrupa'daki gayrimenkul sektörü pozisyonları nedeni ile, 2024 senesinde küresel bankaların görünümü üzerinde negatif baskıların artmasının beklendiğini kaydetti. İşte haberin ayrıntıları...

Küresel piyasalar savaş ve Fed endişesi ile karışık seyirde!

ABD'de makroekonomik verilerin beklentilerin üzerinde gerçekleşmesi nedeniyle ABD Merkez Bankasının (Fed) politika alanını daraltabileceği endişeleri ile küresel piyasalar karışık bir seyir izliyor. Savaşın yayılma ihtimali de fiyat baskısı yaratıyor.

Türkiye’de gıda fiyatları artarken küresel piyasalarda 2 yılın en düşük seviyesinde!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), küresel gıda fiyatlarının iki yılın en düşük seviyesine gerilemesinin eylül ayında da değişmediğini açıkladı. Gıda Fiyat Endeksi Eylül'de bir önceki aya oranla 0,1 puan düşüşle 121,5 puan oldu.

Vivo X90 Pro küresel pazara hazırlanıyor! 3 Şubat 2023 fiyat listesi...

İki ay önce karşımıza çıkan Vivo X90 Pro da küresel pazarda kendine yer edinmeye hazırlanıyor. Bu cihaz kamerasıyla oldukça iddialı.

Küresel konut fiyatlarında gerileme başladı: O ülkede sert düşüş!

Küresel konut fiyatları gerilemeye başladı. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, İngiltere'de konut fiyatları, faizlerdeki artışın emlak piyasasını vurmasıyla 2021 yılının Şubat ayından bu yana en sert düşüşünü gerçekleştirdi.

Küresel tahıl stoklarında şok! Buğday, arpa, mısır fiyatları yükseldi mi? 27 Eylül 2022 fiyat listesi...

Küresel çapta tahıl arzı ve mahsul verileri, dünyanın son senelerin en düşük tahıl stokuna doğru gidildiğini ortaya koyuyor. Peki son dakika buğday, arpa, mısır fiyatları hangi borsada kaç TL? Buğday, arpa, mısır fiyatları bugün ne kadar? İşte 27 Eylül 2022 fiyat listesi...

Küresel gıda maliyetleri coştu! Buğday fiyatı 1000 dolara yaklaştı!

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ile birlikte Karadeniz bölgesinde tahıl ihracatı durdu. Karadeniz bölgesi ticaretindeki aksama ise buğday fiyatlarını yükseltti. İşte küresel gıda maliyetlerinde son durum...

Küresel gıda fiyatları 2020'de son 3 yılın zirvesine çıktı!

Küresel gıda fiyat endeksi, 2020 yılında ortalama 97,9 puana ulaşarak son üç yılın en yüksek seviyesine yükseldi.

Küresel emlak piyasasında 'pandemi' patlaması!

Korona virüs kısıtlamalarının etkisi azaltmasıyla emlak piyasasında keskin bir artış yaşandı. ABD’de emlak sahiplerinin gelirleri toplamda 1 trilyon dolara ulaşırken, İngiltere’de ise kötü ekonomik tablonun düzeleceği düşünülüyor.

küresel emlak fiyatı artış raporu Haberi

küresel emlak fiyatı artış raporu

Times gazetesi, İngiltere merkezli küresel gayrimenkul şirketi Knight Frank'in her 4 ayda bir yayımladığı küresel emlak fiyatı artış raporunda, Türkiye'nin birinci sırada olduğunu duyuruyor.


BBC Türkçe’nin aktardığı habere göre; haberde "Göçmen krizi, artan terör saldırıları, komşusunda savaş ve giderek muhafazakârlaşan bir cumhurbaşkanı olabilir ama ülkedeki konut fiyatları başka hiçbir yerde olmadığı kadar hızlı artıyor" ifadeleri yer aldı.


Ancak Türkiye'deki konut fiyatları artışının yılın ilk çeyreğine kıyasla yüzde 19'dan yüzde 14'e düştüğüne dikkat çekiliyor.


Raporu hazırlayan Knight Frank şirketi de, enflasyondaki artış fiyatlardan çıkarıldığında, yani "gerçek fiyat artışı" listesinde Türkiye'nin 13. sırada olduğunu vurguluyor.


Sıralamada Türkiye'nin ardından Yeni Zelanda geliyor.




1- Türkiye’de 6 aylık fiyat artışı yüzde 6,3, 3 aylık artış ise yüzde 3,8 oldu.


2- Yeni Zelanda, listede ikinci sırada yer aldı. Konut fiyatlarında...