27 / 04 / 2024

küresel gıda fiyatları 2020

küresel gıda fiyatları 2020

Küresel gıda fiyat endeksi, 2020 yılında ortalama 97,9 puana ulaşarak son üç yılın en yüksek seviyesine yükseldi.

Ramazan ayı için kırmızı ette fiyatlar sabitlendi! Artık Ankara'da da tek fiyat uygulanacak!

Et ve Süt Kurumu (ESK) ile Ankara Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (PERDER) arasında yapılan protokol çerçevesinde Ankara'da da kırmızı et fiyatları resmen sabitlendi. İşte sabit fiyatlar...

Gram altın Kapalıçarşı'da 2 bin liraya yaklaştı! Altın fiyatları resmen uçtu! 2 Aralık 2023 altın fiyatları

Altın fiyatları 2 Aralık Cumartesi günü yatırımcılar tarafından merakla takip ediliyor. Kapalıçarşı'da gram altın 2 bin liraya yaklaştı. Peki bugün çeyrek altın, tam altın, Ata altın kaç lira oldu? 2 Aralık 2023 altın fiyatları.

Almanya’da konut fiyatları fahiş oranda artınca Almanlar köylere göç etmeye başladı!

Büyük kentlerde konut fiyatlarının fahiş oranda artmasından sonra Almanlar, köylere yönelmeye başladı. Ayrıca, evden çalışma sistemi de köye göçü hızlandırdı.

Andgrup İnşaat Mimarlık Otomotiv Gıda Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Andgrup İnşaat Mimarlık Otomotiv Gıda Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Ferhat Erdoğmuş tarafından kuruldu.

Türkiye’de, gıda fiyatları 38 aydır aralıksız artıyor! Küreselde ise 2,5 yılın dibinde...

Dünya gıda fiyatları, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) verilerine göre 2,5 yılın en düşük seviyesini gördü. Türkiye'de ise 38 aydır aralıksız artış devam ediyor. 

Türkiye’de gıda fiyatları artarken küresel piyasalarda 2 yılın en düşük seviyesinde!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), küresel gıda fiyatlarının iki yılın en düşük seviyesine gerilemesinin eylül ayında da değişmediğini açıkladı. Gıda Fiyat Endeksi Eylül'de bir önceki aya oranla 0,1 puan düşüşle 121,5 puan oldu.

Gümüş güncel fiyatı! 1 gram gümüş ne kadar? 21 Eylül Perşembe gümüş fiyatları

Gümüş fiyatları son dönemde atağa geçti. Gümüşe yatırım yapmak isteyenler günlük olarak gümüş fiyatlarındaki güncel fiyatları takip ediyor. Peki bugün gümüş fiyatları ne kadar? 1 gram gümüş kaç lira? 21 Eylül 2023 gümüş fiyatları.

Dünyada gıda fiyatları son 1 yılda yüzde 11,8 geriledi! Türkiye’de yüzde 73,6 arttı!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Küresel Gıda Fiyatları Endeksi Ağustos'ta yüzde 2,1 düşüşle 121,4'e indi. Buna göre, dünyada gıda fiyatları son 1 yılda yüzde 11,8 gerilerken, Türkiye’de Gıda Fiyat Endeksi yüzde 73,6 artış gösterdi.

Eb Hafriyat İnşaat Nakliyat Hurdacılık Maden Gıda Limited Şirketi kuruldu!

Eb Hafriyat İnşaat Nakliyat Hurdacılık Maden Gıda Limited Şirketi bugün 500 bin TL sermaye bedeli ile Burak Güngör ve Erkan Güngör ortaklığında kuruldu.

Tarımda üretici enflasyonunda sert yükseliş! Gıda fiyatlarına yeni zamlar mı geliyor?

TÜİK tarımda üretici enflasyonunu yıllık yüzde 62,48, aylık yüzde 8,03 olarak açıkladı. Tarımda üretici enflasyonundaki yükseliş gıda fiyatlarına yeni zamlar mı geliyor? sorusunu gündeme taşıdı.

Gıda ürünlerine sürpriz indirim kararı! Bugün resmen başladı! Aklınızı başınızdan alacak!

Ekonomideki kötü gidişat, yüksek enflasyon ve dolar kurunun her geçen gün artması nedeniyle gıda fiyatları da artmaya devam ediyor.  Bu kapsamda, market ve gıda sektörüne yönelik bir kampanya düzenleyen TEB, bu alanda yapılacak harcamalarda tam 300 TL indirim sağlayacağını duyurdu.

Gıda fiyatlarında yüzde 92.2'lik artış: 100 TL'ye dolan sepetin tutarı 502 TL oldu

Birleşik Kamu-İş, TL'deki değer kaybı ve vergi oranlarının artırılmasının ardından gıda fiyatlarının temmuz ayında yüzde 12,8 arttığını hesapladı. Yıllık oran ise yüzde 92.2 olarak hesaplandı. İşte detaylar...

Gıda fiyatlarında yükseliş devam ediyor! Temmuz ayında yüzde 12,8 arttı!

Gıda fiyatlarındaki artış temmuz ayında yüzde 12,8 artarken bir yılda yüzde 92,2 arttı. İşte detaylar...

küresel gıda fiyatları 2020 Haberi

küresel gıda fiyatları 2020

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütün'ün (FAO) yaptığı açıklamaya göre, Aralık 2020'de dünya gıda fiyatlarındaki yükselişte süt ürünleri ve bitkisel yağlar ilk sırada yer aldı.

Aralık ayında ortalama 107,5 değerini alan endeks, aylık bazda yüzde 2,2 yükseldi ve böylece yükselişini üst üste 7 ay sürdürdü.

Geçen yıl 2019'a göre yüzde 3,1 yükselerek ortalama 97,9 puana ulaşan endeks, son üç yılın en yüksek seviyesine çıktı. Söz konusu değer, gıda fiyat endeksinin tarihi zirvesinin kaydedildiği 2011 değerinin ise yüzde 25 altında kaldı.

Bitkisel yağ fiyatları 2012'den bu yana kaydedilen en yüksek seviyede

Tahıl fiyat endeksi aralıkta kasıma göre yüzde 1,1 artarken, yıllık bazda yüzde 6,6 yükseldi. Geçen ay buğday, mısır, sorgum ve pirinç için ihracat fiyatları, Rusya'nın yanı sıra Kuzey ve Güney Amerika'daki büyüme koşulları ve mahsul beklentilerindeki...