01 / 05 / 2024

Kürşat Tuncel son yazısı

Kürşat Tuncel son yazısı

İşte Satış Küpü Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Tuncel'in "Konut satın almada tasarruf desteği bir umut mu? Bir matematik lütfen" konulu yazısının devamı...

Kürşat Tuncel: Duydunuz mu yabancıların gayrimenkul alımları patlayacakmış!

Basında yılsonu geldi mi “Yabancılar gayrimenkul alıyor” haberlerinde bir artış gözleniyor. Nedense basın bu konuya büyük bir sempatiyle yaklaşıyor. Bu konu ile ilgili Satış Küpü'nden Kürşat Tuncel bir yazı kaleme aldı..

Vadeli mevduatta son dakika! Her ay tıkır tıkır 4 bin 330 TL getiri fırsatı!

Vadeli mevduattaki son dakika gelişmeleri pek çok kişi tarafından da merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki vadeli mevduatta son dakika gelişmeleri ne? Verilen bilgilere göre, vadeli mevduatla hesaplara her ay tıkır tıkır 4 bin 330 TL yatıyor. İşte detaylar...

İnşaat sektörünün son 3 aylık performansı dikkat çekiyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), inşaat ile bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durumla beklenen gelişmeleri tek tek gösteren ve merakla beklenen “Hazır Beton Endeksi” 2023 Temmuz Ayı Raporu’nu açıkladı. Söz konusu rapora göre inşaat sektörünün son 3 aylık performansı dikkat çekti.

Prof. Dr. Naci Görür'den son dakika uyarısı! O fay henüz kırılmadı! 

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Adana'yla ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve Sorgun fayının henüz kırılmadığını dile getirdi. İşte Görür'ün o açıklamaları...

Her kumaşa uygun ütüleme fonksiyonu ile kırışıklıklara son! İşte 10 Şubat 2023 fiyat listesi

Fakir Buhar kazanlı ütü yenilenmiş güçlü  buhar teknolojisiyle her kumaşa uygun ütüleme işlemi görüyor. Kireçleme önleyici kart tuşu sayesinde ütünüzün ömrü uzun oluyor. Kıyafetlerdeki kırışıklıklarla savaşmanızda en büyük yardımcınız olacak ütü bir çok özelliğe sahiptir.

Altın darmaduman oldu! Altındaki kara haberi duyanlar yerinden kıpırdayamadı! Hemen son dakika rakamlarına göz atın!

Yatırımcıların gözdeleri arasında yer alan altın darmaduman oldu! Altındaki kara haberi duyanlar yerinden kıpırdayamadı...Hemen son dakika rakamlarına göz atın...

Kırıkkale'de son dakika arsa fırsatı! Sakın kaçırmayın!

Kırıkkale Belediye Başkanlığı, Kırıkkale Fabrikalar Mahallesi'nde yer alan arsayı satışa çıkardı. işte detaylar...

Çarpıcı iddia: “13 milyon liralık ürün çöpe atıldı”

Tarım Kredi Marketlerin depolarında kalan ürünlerin imha edildiği öne sürülürken, son günlerde indirimlerle gündeme gelen marketlerin kötü yönetildiği de iddia edildi.

TOKİ'den Kırıkkalelilere son dakika ucuz konut müjdesi! Yeni proje için düğmeye basıldı!

Yatırımlarını son sürat sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı merakla beklenen Kırıkkale projesinin ihale tarihini açıkladı. Peki TOKİ'nin Kırıkkale projesi hangi ilçede inşa edilecek? Projenin ihalesi ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

Kürşat Group İnşaat Gayrimenkul Danışmanlık Yatırım Ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kürşat Group İnşaat Gayrimenkul Danışmanlık Yatırım Ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi Sarıyer'de Kürşat Bay tarafından kuruldu.

Her binaya sıfır atık uygulaması geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı atık getirme merkezlerinin kurulumu ve işletilmesi için sıfır atık uygulamasını hayata geçiriyor. 

Endeksa'dan emlak danışmanlarına ücretsiz eğitim!

Yeni Nesil Gayrimenkul Değerleme ve Lokasyon Analizi Platformu Endeksacom sponsorluğunda tam kapanma döneminde Satış Küpü Sales and Marketing Solutions eğitmeni Kürşat Tuncel tarafından emlak danışmanlarına dijital pazarlama eğitimi verilecek. 

Thodex mağdurları avukatı Kürşat Ergün'den uyarı!

400 bine yakın kişinin paralarının buhar olduğu kripto para borsası Thodex mağdurlarının avukatı Kürşat Ergün, söz konusu paraların Türkiye'de bulunmayabileceğini dile getirdi.

TOKİ Kırşehir Kındam orta gelir grubu son başvuru tarihi bugün!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Kırşehir Kındam projesi için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

Kürşat Tuncel son yazısı Haberi

Kürşat Tuncel son yazısı

Hükümetin konut tasarruflarını teşvik etmek ve bu yolla inşaat sektörüne destek olmak amacını taşıyan açıklaması çerçevesinde tasarruf sahiplerinin, satın alacakları konuta ilişkin peşinat bedelinin %15’inin devlet tarafından karşılanması uygulamasını bir örnek üzerinde değerlendirmekte fayda var. Cari mevduat faiz oranını %7 kabul edersek ayda %0,58 oranında aylık tasarruf getirisi olacaktır. Bu şekilde ayda 700 TL tasarruf eden bir kişi 5 yıl sonunda 42.000 TL tutarında nominal tasarruf etmiş olacak ama reel olarak tasarrufu 60 ay sonunda 50.000 TL’na çıkacaktır. Bu durumda devlet tasarruf sahibinin biriktirmiş olduğu 50.000 TL’nın %15’i olan 7.500 TL kadar katkıda bulunacaktır. Peşinat tutarı 57.500 TL’na ulaşmış olacaktır. Bu şekilde 230.000 TL tutarındaki bir konut için peşinat biriktirilmiş olacaktır. 


Görülebileceği tasarruf sahibinin paradan para kazanıyor olması ve devletin...