01 / 05 / 2024

kürşat tuncel yazıları

kürşat tuncel yazıları

İşte Satış Küpü Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Tuncel'in "Konut satın almada tasarruf desteği bir umut mu? Bir matematik lütfen" konulu yazısının devamı...

Kürşat Tuncel: Duydunuz mu yabancıların gayrimenkul alımları patlayacakmış!

Basında yılsonu geldi mi “Yabancılar gayrimenkul alıyor” haberlerinde bir artış gözleniyor. Nedense basın bu konuya büyük bir sempatiyle yaklaşıyor. Bu konu ile ilgili Satış Küpü'nden Kürşat Tuncel bir yazı kaleme aldı..

Gayrimenkul sektöründe satış becerilerinin şirket kârlılığına katkısı nedir?

Ne zaman inşaat sektörü gündeme gelse üretilen konutların veya ofislerin satışı konusu da gündeme geliyor. Satış Küpü'nden Kürşat Tuncel gayrimenkul sektöründe satış becerilerinin şirket kârlılığına katkısı ile ilgili bir yazı paylaştı.

2014'te yaklaşan krize karşı kendimizi maddi olarak nasıl koruyabiliriz?

Kürşat Tuncel: 2014′te göz göre göre bir krize doğru sürükleniyoruz. Peki nasıl bir savunma stratejisi izleyebiliriz kişisel olarak ki maddi olarak zarar görmeyelim veya en az zararla bu dönemi atlatalım?

2014'e girerken konut piyasasındaki beklentiler neler?

Kürşat Tuncel: "2013 Expo Gayrimenkul Fuarı ve GYODER Zirvesi 'nden basına yansıyan haberlerden konut üreticilerinin genel olarak 2013 yılından memnun oldukları ve yaklaşan 2014 yılına umutla baktıkları anlaşılıyordu"

Kürşat Tuncel: Hükümet konut devridaim makinesini bulduğunu zannediyor!

Kürşat Tuncel: Başlık anlaşılmaz mı geldi? Bunun için önce devridaim makinesinin ne olduğunu bilmemiz gerek. Temel fizik eğitimi almayan birçok mucit tarih boyunca sonsuz enerji makinesi yaptığını iddia etti

Gayrimenkul'de piyasa döngüsü; 2014 bir düşüş yılı mı olacak?

Kürsat Tuncel: "2008 ve 2009 yıllarında ise sırasıyla %8 ve %16′nın üzerinde bir daralma yaşandı. Aslında bu durum çok şaşırtıcı değildi, zira ekonomik döngüler inşaat sektörü için de geçerli"

Kırık kapı nasıl tamir edilir? Çatlak kapı tamiri evde yapılır mı?

Günlük hayatta sıklıkla kullanılan kapılar bazı durumlarda kırılabilmektedir. Bu kapıları değiştirme gereksinimi duymadan da bazı malzemeler ile tamir etmek mümkündür. Tamir süreci, kapıları öncekinden daha yeni ve sağlam hale getirecektir. Peki kapı tamiri nasıl yapılır?

Delice TOKİ kura çekilişi ne zaman? TOKİ Kırıkkale kura sonuçları isim listesi 21 Temmuz!

Delice TOKİ kura çekilişi ne zaman sorusunun yanıtı ve TOKİ Kırıkkale kura sonuçları isim listesi 21 Temmuz haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ Kırıkkale projesi ile ilgili detaylar...

Kürşat Group İnşaat Gayrimenkul Danışmanlık Yatırım Ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kürşat Group İnşaat Gayrimenkul Danışmanlık Yatırım Ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi Sarıyer'de Kürşat Bay tarafından kuruldu.

TOKİ Kırşehir Kındam kura sonuçları 17 Şubat isim listesi 2+1 ve 3+1!

TOKİ Kırşehir Kındam kura sonuçları 17 Şubat isim listesi 2+1 ve 3+1 haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ Kırşehir Kındam kura sonuçları 17 Şubat isim listesi 2+1 ve 3+1 ve projeyle ilgili merak edilen detaylar...

TOKİ Kırşehir Merkez Kındam kura sonuçları 17.02.2022!

TOKİ Kırşehir Merkez Kındam kura sonuçları 17.02.2022 haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ Kırşehir Merkez Kındam kura sonuçları 17.02.2022 ve projeyle ilgili merak edilen detaylar...

Her binaya sıfır atık uygulaması geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı atık getirme merkezlerinin kurulumu ve işletilmesi için sıfır atık uygulamasını hayata geçiriyor. 

Kırıkkale TOKİ kura sonuçları 22.12.2021!

Kırıkkale TOKİ kura sonuçları 22.12.2021 haberimizde yer alıyor. İşte Kırıkkale TOKİ kura sonuçları 22.12.2021 ve proje detayları...

Kırıkkale Delice kura sonuçları 22.12.2021!

Kırıkkale Delice kura sonuçları 22.12.2021 haberimizde yer alıyor. Proje kapsamındaki konutlar bugün itibariyle satışa çıkarıldı.

Endeksa'dan emlak danışmanlarına ücretsiz eğitim!

Yeni Nesil Gayrimenkul Değerleme ve Lokasyon Analizi Platformu Endeksacom sponsorluğunda tam kapanma döneminde Satış Küpü Sales and Marketing Solutions eğitmeni Kürşat Tuncel tarafından emlak danışmanlarına dijital pazarlama eğitimi verilecek. 

Thodex mağdurları avukatı Kürşat Ergün'den uyarı!

400 bine yakın kişinin paralarının buhar olduğu kripto para borsası Thodex mağdurlarının avukatı Kürşat Ergün, söz konusu paraların Türkiye'de bulunmayabileceğini dile getirdi.

Sıfır atık uygulaması konut projelerinde zorunlu olacak!

"İklim Değişikliğiyle Mücadele Toplantısı"nda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, gelecek dönemde konut projelerinde sıfır atık uygulamasının zorunlu olacağını açıkladı.

Konut satışlarında 2017'nin rekoru kırılacak!

Artaş Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, konut sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Bu yıl, " 2017'de tüm zamanlarda kırılan 1 milyon 409 bin konut satış rakamının geçilerek yeni bir rekora imza atılacağına inanıyoruz" diyen Çetinsaya, konut projelerine de değindi.

Salda Gölü'nde mevzuata aykırı tüm yapılar yıkıldı!

Sit alanları, özel çevre bölgeleri, doğal ve ekolojik alanlar gibi devlet koruması altına alınan 40 ayrı şehirdeki bölgelerde, 6 bin 755 kaçak yapı olduğu belirlendi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Salda'da "Mevzuata aykırı tüm yapılar yıkıldı" dedi.

kürşat tuncel yazıları Haberi

kürşat tuncel yazıları

Hükümetin konut tasarruflarını teşvik etmek ve bu yolla inşaat sektörüne destek olmak amacını taşıyan açıklaması çerçevesinde tasarruf sahiplerinin, satın alacakları konuta ilişkin peşinat bedelinin %15’inin devlet tarafından karşılanması uygulamasını bir örnek üzerinde değerlendirmekte fayda var. Cari mevduat faiz oranını %7 kabul edersek ayda %0,58 oranında aylık tasarruf getirisi olacaktır. Bu şekilde ayda 700 TL tasarruf eden bir kişi 5 yıl sonunda 42.000 TL tutarında nominal tasarruf etmiş olacak ama reel olarak tasarrufu 60 ay sonunda 50.000 TL’na çıkacaktır. Bu durumda devlet tasarruf sahibinin biriktirmiş olduğu 50.000 TL’nın %15’i olan 7.500 TL kadar katkıda bulunacaktır. Peşinat tutarı 57.500 TL’na ulaşmış olacaktır. Bu şekilde 230.000 TL tutarındaki bir konut için peşinat biriktirilmiş olacaktır. 


Görülebileceği tasarruf sahibinin paradan para kazanıyor olması ve devletin...