29 / 04 / 2024

kuru mülkiyet sahipleri

kuru mülkiyet sahipleri

Çıplak mülkiyet nedir? Çıplak mülkiyet sahibi kişilerin mülkiyetleri üzerinde hangi haklara sahip oluyorlar? Çıplak mülkiyet hakkı, kullanım hakkından farklı mıdır? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Kuru mülkiyet nedir? Kuru mülkiyet sahibi ev satabilir mi?

Kuru mülkiyet çıplak mülkiyet olarak da adlandırılan gayrimenkulde belirli bir hakkı ifade eder. Arazi alım satımlarında kullanılan bu terimin ne olduğunu bilmek önemlidir. Peki kuru mülkiyet nedir, kuru mülkiyet sahibinin hakları nelerdir? İşte kuru mülkiyetle ilgili kapsamlı bilgiler...

Gaziantep'te işletme sahipleri ve mülk sahipleri kira yüzünden mahkemelik!

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Uğur Acıoğlu, Gaziantep'teki restoran, kafe ve lokanta işletmelerinin 20-30 bin TL kira ödediklerini belirtti. Acıoğlu, yüksek kira bedelleri sebebiyle mülk sahipleri ve işletmelerin mahkemelik olduğunu söyledi.

Kepez'de mülkiyet sorunu sona eriyor!

Antalya Kepez Belediyesi, ilçe genelinde yaşanan mülkiyet sorununu çözüme kavuşturmak için çalışmalarına devam ediyor. 

Kepez Ünsal Mahallesi'nde mülkiyet ve imar sorunu çözüldü!

Antalya Kepez Belediyesi tarafından gecekondu yapılaşmasından modern bir şehre dönüştürdüğü Ünsal Mahallesi'nde mülkiyet ve imar sorunu çözüldü.

Şanlıurfa Eyyübiye'deki tapu ve mülkiyet sorunları mecliste!

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesindeki tapu ve mülkiyet sorunları meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Mülk sahipleri ve kiracılar için neler değişiyor?

İş yeri kira sözleşmelerine yönelik 1 Temmuz 2020’ den itibaren yürürlüğe giren’ yasal düzenlemeler mükelleflerin aklında sorular bıraktı. İşte mülk sahipleri tarafından merak edilen 5 soru...

Beykoz’un mülkiyet ve imar sorunu yılan hikayesine döndü!

İstanbul'un gözde ilçeleri arasında yer alan Beykoz’da mülkiyet ve imar sorunu yılan hikayesine döndü...

Sıfır oranlı emlak vergisine devre mülk sahipleri de dahil mi?

Sıfır oranlı emlak vergisi bazı durumlarda vatandaşların emlak vergisi ödememesini sağlayarak tasarruf ettiriyor. Peki sıfır oranlı emlak vergisine devre mülk sahipleri de dahil olabiliyor mu? 

Devlet 3 ay stopaj almasın, mülk sahipleri kirada yüzde 50 indirim yapsın!

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, kapatılan işletmelere kira desteği verilmesi gerektiğini dile getirdi. Çetin, "Devlet 3 ay stopaj almayacak, mülk sahipleri kiradan yüzde 50 feragat edecek. Bu, psikolojik olarak büyük bir rahatlamaya neden olur" dedi...

Karatay'da imar ve mülkiyet sorunları çözülüyor!

Karatay Belediyesi, ilçede yaşanan imar ve mülkiyet sorunlarının çözmek için imar düzenlemelerine ve 18. madde uygulamalarını hızlandırdı.

COVID-19'un mülkiyet ve imar sorunlarına etkisi azaltılacak!

Koronavirüsün mülkiyet ve imar sorunlarına etkisini azaltmak için Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi meclise sunuldu...

Mülkiyet ve İmar Sorunlarına Olası Etkilerinin Azaltılması İçin Kanun Teklifi!

COVID-19 Salgınının Mülkiyet ve İmar Sorunlarına Olası Etkilerinin Azaltılması İçin Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi gereğince Hazineye ait taşınmazları satın almak suretiyle başvurarak taksit ödemelerine başlayan kişilerin taksit ödemelerinin ertelenmesi amaçlanıyor.

Batman’da mülk sahipleri 'koronavirüs' nedeniyle kira alacaklarını erteledi!

Batman’da Şemsiyeli Sokak'ta yaklaşık 100 esnaftan meydana gelen çarşı merkezinde esnaf koronavirüs tedbirlerinde kepenk kapattı. Sokaktaki mülk sahipleri de esnafın mağdur olmaması için Ramazan Bayramı'na kadar kiraları almayarak ertelediklerini açıkladı.

kuru mülkiyet sahipleri Haberi

kuru mülkiyet sahipleri

Çıplak mülkiyet nedir?


Mülkiyet konusu kullanım hakkı ve çıplak mülkiyet olarak ikiye ayrılır. Çıplak mülkiyet, bir diğer deyişle kuru mülkiyet; söz konusu gayrimenkulün yararlanma hakkının başkasında olduğu durumlarda, mal sahibinin ilgili gayrimenkul üzerindeki sahiplik durumunu ifade ediyor. 


Çıplak mülkiyetin değeri taşınmazın değerinin üçte biridir. Çıplak mülkiyet sahibi taşınmazı kiraya veremiyor ve intifa hakkı sahipliğini bir başkasına devredemiyor. Ancak intifa haklı sahipliğinin mevcudiyetini koruyarak taşınmazı bir başkasına satabiliyor.


Çıplak mülkiyet, mal sahibi kimselerin, söz konusu gayrimenkulün intifa hakkını bir başka kimseye verdiği takdirde söz konusu olabiliyor.Çıplak mülkiyet hakkına sahip kimseler sahip olduğu mal üzerinde yalnız tasarruf yapma hakkına sahip oluyor. Malı kullanma hakkı, intifa hak sahiplerine ait oluyor.



İntifa hakkının sona ermesi!

İntifa hakkı nasıl kurulur?



Tuğçe...