29 / 04 / 2024

Kurumlar vergisindeki kesintiler nelerdir

Kurumlar vergisindeki kesintiler nelerdir

Kurumlar hangi ödemeler üzerinden istihkak sahiplerinin kurumlar vergisine mahsuben yüzde 15 oranında kesinti yapmak zorundadırlar? Kurumlar vergisinde vergi kesintisi nasıl uygulanır? İşte Kurumlar Vergisi Kanunu esasları...

Kurumlar vergisi için artan oranlı tarife önerisi!

Vergi oranı artışının 2021 yılının ikinci çeyreği içerisinde, 2021 yılını kapsayacak şekilde yapılması firmaları negatif yönde etkileyebilir. Kurumlar vergisindeki artış, beklenen faydayı sağlamayacak. Kurumlar vergisinde gelir vergisine benzer şekilde artan oranlı bir vergi tarifesi uygulanabilir.

Kurumlar vergisindeki artış 3'üncü döneme kaldı!

Ekonomiye ilişkin TBMM’ye sunulan 18 maddelik torba kanun teklifinin en tartışmalı kısmı olan kurumlar vergisini yüzde 25’e çıkaran maddenin yürürlük tarihi değiştirildi. Ancak yıl sonunda toplam vergi yükü değişmeyecek ve mükellefler yılın tamamı için yüzde 25 üzerinden vergi ödeyecek.

Kurumlar vergisi oranı neden artırılıyor?

Yüzde 20 olan kurumlar vergisinin bu yıl yüzde 25'e çıkarılması düşünülüyor. Peki bu artış neden yapılıyor? İşte kurumlar vergisindeki artışa ilişkin detaylar...

Kurumlar vergisindeki artışa sektörden tepki!

Cuma günü TBMM’ye sunulan 18 maddelik torba kanun teklifinde yüzde 20 olan Kurumlar Vergisi oranının 2021 için yüzde 25’e yükseltilmesi isteğine hem vergi dünyasından hem reel sektörden tepki gösterildi.

Gelir ve kurumlar vergisindeki indirim hangi vergiler için geçerli?

Gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerine sağlanan yüzde 5 vergi indiriminden kimler yararlanabiliyor? Bu indirim emlak vergisi, değerli konut vergisi gibi vergiler için de geçerli mi?

Kurumlar vergisi kesinti oranları 2021!

Birden fazla takvim yılına yayılan inşaat ve onarma işleriyle uğraşan mükellefler için hak ediş ödemeleri üzerinden alınan kurumlar vergisi kesinti oranları 2021 belli oldu....

Kurumlar vergisi kesintisi 2021!

Birden fazla takvim yılına yayılan inşaat ve onarma işleriyle uğraşan mükellefler için hak ediş ödemeleri üzerinden yapılan gelir veya kurumlar vergisi kesintisi oranı yüzde 3'ten yüzde 5'e çıktı.

Gelir vergisi tevkifat nispetleri ve kurumlar vergisi kesinti oranlarında değişiklik!

Gelir vergisi tevkifat nispetleri ve kurumlar vergisi kesinti oranları artırıldı. Karar, mart ayı başından itibaren yapılan ödemelerde uygulanmak üzere bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kamu kurumlarının mülkiyetlerindeki ve tahsisli kullandıkları taşınmazlar TBMM'de!

Kamu kurumlarının mülkiyetlerindeki ve tahsisli kullandıkları taşınmazlara dair işlemler meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Öztürk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Gayrimenkul yatırım fonları kurumlar vergisinden muaf mı?

Gayrimenkul Yatırım Fonu, inşaat sektörünün içinde gelişen bir alandır. Peki Gayrimenkul Yatırım Fonu hangi vergilere tabi tutuluyor? Hangi şartlarda kurumlar vergisinden muaf sayılıyor? İşte detaylar...

Mehmet Sinan Tara 2019 yılı gelir ve kurumlar vergisi rekortmenleri listesinde!

Türkiye'nin 2019 yılı gelir ve kurumlar vergisi rekortmenleri belli oldu. Listenin ikinci sırasında 70 milyon 510 bin 854 liralık vergiyle Mehmet Sinan Tara yer aldı.

Türkiye'nin 2019 yılı gelir ve kurumlar vergisi rekortmenleri belli oldu!

Türkiye'nin 2019 yılı gelir ve kurumlar vergisi rekortmenleri açıklandı.

Kocaeli'de çiftçilerin arazilerinden yapılan kesintiler mecliste!

Kocaeli'de uygulanan toplulaştırma işlemlerinde çiftçilerin arazilerinden yapılan kesintiler meclis gündemine taşındı. CHP'li Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kurumlar vergisindeki kesintiler nelerdir Haberi

Kurumlar vergisindeki kesintiler nelerdir

Kurumlar vergisinde vergi kesintisi!

Kamu idare ve kuruluşları, iktisadî kamu kuruluşları, sair kurumlar, ticaret şirketleri, iş ortaklıkları, dernekler, vakıflar, dernek ve vakıfların iktisadî işletmeleri, kooperatifler, yatırım fonu yönetenler, gerçek gelirlerini beyan etmeye mecbur olan ticaret ve serbest meslek erbabı, ziraî kazançlarını bilânço veya ziraî işletme hesabı esasına göre tespit eden çiftçiler; kurumlara avanslar da dahil olmak üzere nakden veya hesaben yaptıkları aşağıdaki ödemeler üzerinden istihkak sahiplerinin kurumlar vergisine mahsuben % 15 oranında kesinti yapmak zorundadırlar.


Gelir Vergisi Kanununda belirtilen esaslara göre birden fazla takvim yılına yaygın inşaat ve onarım işleri ile uğraşan kurumlara bu işleri ile ilgili olarak yapılan hakediş ödemeleri. 


Kooperatiflere ait taşınmazların kiralanması karşılığında bunlara yapılan kira ödemeleri. 


Her nevi tahvil (ipotek finansmanı kuruluşları ve konut finansmanı kuruluşları tarafından ihraç edilen...