23 / 07 / 2024

kurun artması inşaatı etkiler mi

kurun artması inşaatı etkiler mi

DOLARIN kur fiyatının yükselmesi ve siyasi belirsizlik ekonominin lokomotifi inşaat sektörünü ciddi şekilde etkiledi. Bu süreç sektöre sonradan dahil olanlar ile "gerçek müteahhitlerin " de ayrışmasını sağladı.

Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı!

Yükselen konut fiyatlarının, sektörü istenmeyen bir seviyeye taşıdığına dikkat çeken Bahaş Holding CEO’su Abdüssamet Bahadır ''Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı'' dedi.

İnşaat demir fiyatları rekor kırdı! 1 ton demir ne kadar oldu? Güncel demir fiyatları

İnşaat demir fiyatları son bir buçuk yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Fiyatların artmasında küresel talep ve arz sıkıntısı gibi faktörler yer alıyor. Peki 1 ton inşaat demir fiyatı ne kadar oldu? 27 Aralık 2023 demir fiyatları. 

Aşamalı konut edindirme sistemi: Önce arsayı sonra konutu al! İnşaat sektörüne etkisi nasıl olacak?

Son beş yılda arsa fiyatları ve inşaat maliyetlerinin artması ile vatandaşın konut alma hayali kabusa dönmeye başladı. Vatandaşların konut sahibi olmasına yardımcı olacak aşamalı konut edindirme sistemi devreye girdi. Peki yeni sistemin İnşaat sektörüne etkisi nasıl olacak?

Fidan, ‘MİT ve Dışişleri takipte’ demişti! KKTC’de inşaat sektöründe yabancılara yap-sat yasağı!

KKTC’de inşaat piyasasına son zamanlarda yabancı ilgisinin artması, Kıbrıs Türkleri arasında önce “Fiyatlar yükseliyor. Çocuklarımıza konut alamıyoruz” tartışmalarına, İsrail-Hamas çatışmasıyla da “Yahudiler Kıbrıs’ı satın alıyor” iddialarına neden oldu. Olayın ardından yeni bir gelişme yaşandı.

İnşaat maliyetleri ve ev fiyatları daha da artacak!

İnşaat maliyetlerinin gelecek aylarda daha da artması öngörülüyor. Peki konut fiyatları artan inşaat maliyetlerinden nasıl etkilenecek?

İnşaat sektörü ile istihdamda artış yaşandı! 

MÜSİAD Çorum şubesinin 4. olağan genel kuruluna katılan MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, inşaat sektörünün istihdamın artmasına katkısı olduğunu dile getirdi. 

İnşaat sektöründeki zamlar el yakıyor!

Son zamanlarda, özellikle Mart'tan beri kurlarda yaşanan yükseliş, inşaat maliyetlerinin de hızlı bir şekilde artmasına neden oldu. İnşaat sektörünün malzeme kalemlerinde el yakan zamlar yapıldı. Peki sektör bu konuda ne diyor?

İnşaat sektöründe istihdamın artması bekleniyor!

ManpowerGroup İstihdama Genel Bakış Araştırması'na göre, 2021'nin ikinci çeyreğinde istihdamın artması bekleniyor. İstihdamın artacağı sektörler arasında inşaat sektörü de bulunuyor. 

İnşaat sektörü yatırımları tam gaz!

Geçen sene daralma yaşanan inşaat sektörü bu yıl tam gaz yatırımlara başladı. Yeni yatırım iştahının artması yan malzemeleri üreten sektörleri de canlandırdı. Çimentodan demire, seramikten bataryaya tüm alt sektörlerde satışlar yükseldi. 

Yusufeli Barajı inşaatında işçiler Kovid-19 sebebiyle iş bıraktı!

Artvin'deki Yusufeli Barajı ve HES inşaatında çalışan işçiler arasında Kovid-19 vakalarının artması üzerine Valilik kısıtlamalar getirmişti fakat çalışma ortamlarının iyileştirilmesini isteyen yaklaşık 4 bin 500 kişinin vardiyalı olarak çalıştığı inşaatta işçiler iş başı yapmadı...

İnşaat sektöründe hareketlilik başladı!

Hazır Beton Endeksi; inşaat sektöründe 16 aylık bir aradan sonra hareketliliğin başladığını gösteriyor. Hazır betonun stoklanmadığını söyleyen Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, “Üretimin artması inşaatın hızlandığı anlamına gelir" dedi.

Hükümet inşaat sektörünü destekliyor!

Hükümet inşaat sektörüne destek vermeye devam ediyor. KDV ve tapu harcı indirimi, konut alan yabancıya vatandaşlık verilmesi, sektör için başlatılan uygulamalarla satışların artması hedefleniyor.

İnşaat sektörünün sorunlarına finansal çözümler!

Dövizdeki yükseliş, inşaat maliyetlerinin artması, inşaat sektöründe daralmaya neden oldu. Sektördeki problemlerin çözülmesi için finansal çözümler bekleniyor. 

kurun artması inşaatı etkiler mi Haberi

kurun artması inşaatı etkiler mi

DOLARIN kur fiyatının yükselmesi ve siyasi belirsizlik ekonominin lokomotifi inşaat sektörünü ciddi şekilde etkiledi. Bu süreç sektöre sonradan dahil olanlar ile "gerçek müteahhitlerin " de ayrışmasını sağladı. Artan maliyetlerin bazı projeleri durma noktasına getirdiğini söyleyen MFZ Grup ortaklarından Muhanver Gözüm, özellikle belli ekonomik birikimi olup da hiçbir bilgisi olmadığı halde inşaat işine girenlerin büyük sıkıntıya düştüğünü belirterek şöyle dedi: Konut projelerinin gördüğü ilgi üzerine işin inceliğini bilmeyen, tabir-i caizse 'parasına para katmak' isteyenlerin rağbet gösterdiği bir alan oldu. 

Döviz de bu kişileri vurdu. 



Akşam...