03 / 05 / 2024

Kuşadası inşaat kısıtlaması

Kuşadası inşaat kısıtlaması

Aydın Kuşadası'nda turizm sezonu nedeniyle inşaat faaliyetlerine kısıtlama getirildi. Her yıl yaz turizm sezonunda uygulamaya sokulan inşaat kısıtlaması 15 Ekim tarihine kadar uygulanacak.

Türkiye'nin İsrail'e ihracat kısıtlaması kararı konut fiyatlarını ve kira bedellerini yükseltebilir! 

Türkiye'nin ihracatı kısıtlama kararının ardından, İsrail'in emlak piyasasının etkilenmesi ve konut fiyatlarını ile kira bedellerini yükseltmesi bekleniyor. 

Kredi kartı kısıtlaması için tarih verildi: Seçim sonrası Nisan'da bunlar yapılabilir...

TCMB Başkanı Fatih Karahan ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kredi kartları ile ilgili düzenlemeleri işaret etmitşi. Peki kredi kartı kısıtlamaları neler olabilir? İşte ayrıntılar... 

İnşaat yasaklarına uymayanlara büyük ceza! Belediyeler işletmeleri sıkı takibe aldı!

5 Mayıs-15 Ekim arasında uygulanan inşaat yasağı süresi boyunca kurallara uymayan firmalara cezai yaptırım uygulanıyor. Kuşadası Belediyesi inşaat yasağı boyunca kurallara uymayan firmalara göz açtırmadı.

Deprem bölgesinde başlanan toplam inşaat sayısı 200 bini buldu! Orta hasarlı binalar da ağır hasarlı gibi görülecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesindeki konut inşaatları ile ilgili konuştu. Bakan Özhaseki, başlanan toplam inşaat sayısının 200 bini bulduğunu aktardı ve orta hasarlı binaların da ağır hasarlı gibi görüleceğini söyledi. İşte ayrıntılar...

İkinci elde fiyat kısıtlaması başladı! Bazı galericiler yasağa uymadı

İkinci el araç satış fiyatının sıfır liste fiyatından fazla olmasının önüne geçmek için Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Bu kapsamda ikinci elde fiyat kısıtlaması başlattı.  

Sanayi tesislerine müjde! Elektrik kısıtlaması...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, sanayi tesislerine uygulanan elektrik kısıtlamasının 29 Ocak (bugün) itibarıyla kaldırılacağını açıkladı. 

TEİAŞ'tan önemli açıklama: Elektrik kısıtlaması geliyor!

Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ), yaptığı açıklamada elektrik arz talep dengesinin sağlanması için iletim ve dağıtım sistemine bağlı mesken harici kullanıcılara program kapsamında kısıntı uygulanacağını belirtti.

Türk inşaat firmaları, Sırbistan'daki projelerde yer alacak!

Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy yaptığı açıklamada, Sırbistan İnşaat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile iş birliği ile hayata geçirilecek olan projelerde Türk inşaat firmalarına yer verileceğini söyledi.

Sokağa çıkma kısıtlamasından muaf yerler ve kişiler!

Kabine Toplantısı sonrası sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olanlar İçişleri Bakanlığı genelgesi ile açıklandı.

İnşaat kazısında temeli kayan apartmanda yıkım başladı!

Ankara'da, yanına yapılan inşaatın temel kazısı sırasında temelinde kayma yaşandığı tespit edilen 8 katlı Açelya Apartmanı ve etrafında bulunan 20 bina çökme riskine karşı tahliye edildi. Güvenlik önlemlerinin alınmasında sonra binanın yıkımına başlandı.

Kırıkkale Millet Bahçesi'nin inşaatı tam gaz!

Kırıkkale'de Kızılırmak'ın kenarında 500 dönümlük arazi üzerinde inşaatı süren millet bahçesinin inşaatı son sürat devam ediyor...

Kuşadası Belediyesi balıkçıların kira ödemelerini erteleyecek!

Aydın Kuşadası Belediyesi, balıkçı esnafın kira borçlarını erteleme gecikme faizlerini silme kararı aldı. 

Kırklareli Valiliği: İnşaat işçileri, sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak!

Kırklareli Valiliği, İçişleri Bakanlığının genelgesi kapsamında yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele tedbirleri sebebiyle Türkiye genelinde hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasından inşaat işçilerinin muaf tutulacağını açıkladı.

Kuşadası inşaat kısıtlaması Haberi

Kuşadası inşaat kısıtlaması

Kuşadası'nda turizm sezonu nedeniyle inşaat faaliyetlerine kısıtlama getirildi. İnşaat kısıtlaması, Aydın Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Kültür Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü'nün ortak kararıyla 15 Ekim 2016 tarihine kadar devam edecek. 



Kuşadası Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü, her yıl yaz turizm sezonunda uygulamaya sokulan inşaat kısıtlamasını 8 maddelik bir tebligatla duyurdu. 15 Ekim tarihine kadar uygulanacak inşaat yasağına ilişkin tebligat şöyle:"Turistik tesis ve yerleşim bölgesi etkileşim alanı dışında kalan yerlerdeki inşai faaliyetler için belediyemize başvuru yapılacak, başvurular mahalinde incelenerek yerli ve yabancı turizmi hiçbir şekilde etkilemeyecek yerler için Belediyemizce gerekli izin verilebilecektir. İlçe sınırları dahilinde izin verilmeyen bölgelerde hafriyat yapılması ve taşınması yasaktır. 



Her türlü kırıcı, delici, sıva makinesi, şap makinesi ve bunun gibi gürültülü inşaat faaliyetleri yapılmayacaktır....