14 / 05 / 2024

Kuşdili Çayırı son durum

Kuşdili Çayırı son durum

İstanbul Kadıköy'de eski Salı Pazarı olarak bilinen Kuşdili Çayırı'nda Kurbağalıdere'nin doğal yatağının İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından onaylı imar planına aykırı olarak değiştirildiği öne sürüldü.

İngiltere'de ipotek onayları son 18 ayın zirvesine çıktı!

İngiltere Merkez Bankası (BoE) tarafından açıklanan detaylara göre İngiltere'de ipotek onayları 2024 yılının Mart ayında son 18 ayın en yüksek seviyelerine ulaştı

Akbank’tan son 4 gün uyarısı! Başvuranların hesaplarına 3 bin lira yatırılacak! 

Başlattığı kampanyalarla müşterilerinin yüzünü güldüren Akbank'ın yeni kampanyası için de son 4 güne girildi. Ay sonunda son bulacak kampanya kapsamında gerekli şartları sağlayanlara 3 bin TL hediye edilecek. 

BİM'de Philips Süpürge 4 bin 499 TL, Toshiba Dijital Mikrodalga 2 bin 999 TL! 23 Şubat 2024 BİM aktüel ürünler kataloğu

BİM'de yarından itibaren ayın son fırsatları belli oldu. BİM'de bu hafta 23 Şubat ile 1 Mart 2024 tarihleri arasında Philips Süpürge 4 bin 499 TL ve Toshiba Dijital Mikrodalga 2 bin 999 TL'den satılıyor. İşte 23 Şubat 2024 BİM aktüel ürünler kataloğu.

Blue Garden Samandıra'da yüzde 50 peşin 60 aya varan vade, oturuma hazır son fırsatlar! 

Blue Garden Samandıra projesinde yüzde 50 peşin ödemelerde 60 aya varan vade fırsatı ve oturuma hazır son fırsat dairelerin satışları devam ediyor. 

Çayır Gayrimenkul Anonim Şirketi kuruldu!

Çayır Gayrimenkul Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 54 milyon 99 bin 498,33 TL sermaye bedeli ile Haşim Gürdamar, Gül Gürdamar Alltıkulaç ve İpek Üstündağ ortaklığında kuruldu.

Hazır Beton Endeksi verileri açıklandı! İnşaat sektörü son 5 aydır iyi performans sergiliyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından ''Hazır Beton Endeksi” 2023 Eylül Ayı Raporu açıklandı. Raporda inşat sektörünün son 5 aydır iyi performans sergilediği belirtildi.

BİM’de 6’lı cam espresso bardağı 69 TL’ye, borcam fırın tepsisi 69 TL’ye, 9 parça mutfak seti 99 TL’ye düştü!

Eylül ayına son bir gün kala BİM’den müthiş eylül indirimleri haberi geldi. Bu kapsamda, 6’lı cam espresso bardağı 69 TL’ye, borcam fırın tepsisi 69 TL’ye, 9 parça mutfak seti 99 TL’ye düşecek. İşte 1 Eylül Cuma BİM fiyat listesi...

Ara zam gören asgari ücret yine zayıf kaldı! Sadece 8 ay aştı

Artan enflasyon ve hayat pahalılığı nedeniyle asgari ücrete yapılan 'ara zam' açlık sınırını karşılamıyor. Asgari ücret son 222 ayda sadece 8 ay açlık sınırını aşabildi. Bunun 4 ayı da son üç senede yaşandı. İşte tüm detaylar...

Aile Destek Ödemeleri haziranda son. Üzen gelişme. Resmi açıklama geldi mi? Flaş bir detay var

Aile Bakanlığı tarafından destek ödemeleri haziran ayında son kez hesaplara yatırılacak. Destek ödemelerinin temmuzda ne olacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Fed faiz artışına son verecek mi? İşte piyasalardaki hakim görüş!

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz artışı sona erebilir. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin birçoğu, Fed’in kalıcı enflasyona karşın, gelecek hafta yapacağı toplantıda faiz artış serisine 15 ay sonra son vereceğini tahmin ediyor.

Mia Port Comfort Arnavutköy'de yüzde 50 peşinat 24 ay taksitle son cadde dükkanları!

Hadımköy-Arnavutköy çevreyolu ayrımında hayata geçirilen Mia Port Comfort'ta yüzde 50 peşinat 24 ay taksitle son cadde dükkanlarının satışı devam ediyor. İşte Mia Port Comfort projesi ile ilgili detaylar...

Aile Bakanlığı açıkladı! 1250 TL son olarak o tarihte hesaplara yatacak! Mayıs ayı yardım parası ödendi mi?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 12 ay süreyle başlattığı Aile Destek Paketi'nin Haziran ayında son defa hesaplara yatırılacağını duyurdu. Peki Mayıs ayı ödemeleri hesaplara yattı mı? İşte detaylar...

Kiracılar tedirgin! Temmuz ayında son bulacak! Artık bu oranlar uygulanacak!

Ev kiralarında azami olarak belirlenen yüzde 25 artış sınırı uygulaması, 2 Temmuz 2023 tarihinde son bulacak. Peki ev kiraları ne olacak? İşte detaylar!

Kuşdili Çayırı son durum Haberi

Kuşdili Çayırı son durum

Üçüncü derece doğal S İT alanı olan Kuşdili Çayırı'nda yapılan dere ıslah çalışması Kuşdili Platformu'ndan tepki aldı. Mimar Arif Atılgan, "Tarihi dere yatağının değiştirilebilmesi için, bu değişikliğin imar planlarına işlenmesi gerekir. Ancak, yürürlükteki planda böyle bir değişiklik yapılmamış. SİT alanında yapılacak böyle bir değişiklik için Koruma Kurulu onayı olmalı. Şu an Kuşdili Çayırı'nda yapılan çalışma kaçak inşaattan farksız" dedi. 



'YÜRÜRLÜKTEKİ PLANA AYKIRI' 


2007'den bu yana AVM projesiyle gündeme gelen Kuşdili Çayın için AVM ve 150 bin metrekarelik inşaat alanı içeren imar planı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Ocak 2013'te onaylanmış, Kadıköylülerin tepkisini çekmişti. 

Mayıs 2013'te Bakanlık planda kısmi değişiklikler yaptı, ancak AVM alanını korudu. Meslek odalarının ve Kadıköylülerin itirazları üzerine İBB Temmuz 2013'te AVM içermeyen ancak alanın yarısının altına otopark öngören yeni...