12 / 05 / 2024

kütahya çimento fabrikası

kütahya çimento fabrikası

Türkiye'de en fazla bor madeni rezervine sahip Kütahya'nın Emet ilçesinde, bor katkılı çimento üretilerek dünyaya ihraç edilecek. Çimento fabrikasının temeli, gelecek yıl nisan ayında atılacak..

O ildeki çimento fabrikasının inşaatına vatandaşlardan 'dur' emri sonuç verdi! İnşaat mühürlendi!

Muğla Deştin’deki tamamı orman ve tarım arazilerinden oluşan 7 bin 751 dönümlük alanda yapımı devam çimento fabrikasına karşı vatandaşların çabaları karşılık buldu ve inşaat mühürlendi.

Yozgat Boğazlıyan'da 21 milyon TL'ye icradan satılık çimento fabrikası!

T.C. Boğazlıyan İcra Dairesi, Yozgat ili, Boğazlıyan ilçesi, Aşağı Mahallesinde yer alan çimento fabrikasını 21 milyon TL'ye satıyor...

Partner Teknik, Irak'ta iki çimento fabrikası işletecek!

Yurtdışında fabrika ve santral kurulumu yapan Partner Teknik, Irak'ta 25 yıllığına iki çimento fabrikasının rehabilite ve işletme ihalesini aldı. 70 milyon dolar yatırım yapılacak iki fabrikadan 25 yılda 700 milyon dolarlık gelir bekleniyor.

Yasemin Açık 250 milyon dolarlık çimento tesisi kurdu!

Fırat Üniversitesi’nde profesör olan ve TÜRKONFED’de yönetim kurulu başkan yardımcılığı görevini de yürüten Elazığlı Yasemin Açık, memleketinde çimento fabrikası kurdu. 250 milyon dolara kurulan fabrikada yeni ürünler de geliştiriliyor. 

Batısöke Çimento Fabrikası'ndan 680 milyon liralık yatırım!

Batı Anadolu Grubu, Batısöke Çimento Fabrikası'nı 680 milyon liralık yatırımla dev bir entegre tesisine dönüştürdü. Tesis, 2018 yılının ilk aylarında üretime başlayacak.

NG Kütahya’nın 150 milyon liralık fabrikası Mayıs'ta açılacak!

NG Kütahya’nın 15 Temmuz darbesinin ertesi günü karar aldığı fabrika yatırımı Mayıs ayında açılacak.

Aydın Söke'de 500 milyon TL'lik çimento fabrikası yapılıyor!

Batı Anadolu Grubu, Söke’de büyük bir entegre tesis yatırımını hayata geçiriyor. Batısöke Çimento Fabrikası'nın toplam maliyeti 500 milyon TL'yi bulacak.

Manisa Soma'ya 200 milyon dolarlık çimento fabrikası yapılıyor!

Türkiye'nin en büyük çimento fabrikası Soma'da yapılıyor. Çimento fabrikası binden fazla kişiye istihdam sağlayacak.

NG Kütahya Seramik’ten 15 Temmuz şehitleri için fabrika!

NG Kütahya Seramik’in yeni yatırımı olan “15 Temmuz Şehitleri Seramik Fabrikası”nın temeli, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıkoğlu ve kalabalık bir davetli topluluğunun katıldığı bir törenle atıldı.

Trabzon Değirmendere'deki çimento fabrikası yıkıldı mı?

Trabzon Değirmendere Mevkii'nde bulunan çimento fabrikası geçen yılsonunda sökülecekti fakat hala sökülmedi. Fabrikanın yıkımıyla ilgili ne bir adım atılıyor ne de şehrin yöneticileri tarafından açıklama yapılıyor.

Prinzhorn Holding'den Kütahya 2.OSB'ye 300 milyon avroluk fabrika!

Kütahya'da, Avusturyalı Prinzhorn Holding tarafından 300 milyon avroluk yatırımla kağıt üretim fabrikası kurulmasının planlandığı bildirildi.

Avusturyalılar Kütahya'da kağıt fabrikası kuracak!

Kütahya'da, Avusturyalı bir firma tarafından 300 milyon avroluk yatırımla kağıt üretim fabrikası kurulmasının planlandığı bildirildi.

IC İçtaş ve Limak'tan Gökova Körfezi'ne çimento fabrikası!

IC İçtaş ve Limak Holding, Gökova Körfezi'ndeki Yeniköy-Kemerköy termik santralinin ardından aynı lokasyonda çimento fabrikası kuracak. 150 milyon dolara mal olacak fabrika 2019'da üretime başlayacak.

kütahya çimento fabrikası Haberi

kütahya çimento fabrikası

Türkiye'de en fazla bor madeni rezervine sahip Kütahya'nın Emet ilçesinde, bor katkılı çimento üretilerek dünyaya ihraç edilecek. Çimento fabrikasının temeli, gelecek yıl nisan ayında atılacak. Fabrikanın yapımını üstlenen Borçim Çimento Sanayi ve Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yıldırım, Emet'te fabrikanın kurulacağı yerde incelemelerde bulundu. Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca'yı ziyaret eden Yıldırım, burada yaptığı açıklamada, yasal prosedürler sebebiyle fabrika yapımına henüz başlanamadığını söyledi. Projenin, 135 milyon dolara mal olacağını ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu: "Bunun için ilçede 100 dönümlük arazi satın aldık. Bir yandan yatırım için kredi onay aşamasına gelirken, uluslararası firmalar ile bağlantılarımızı da yaptık. Belediye Başkanımızın 'Mevzi İmar Planı'nı hızlandırmasıyla bugün yeni bir aşamaya geldik. İnşallah önümüzdeki yılın nisan ayında temelini atıp inşasına başlayacağız. Fabrikayı...