06 / 05 / 2024

kuzey ırak boru hattı son durum

kuzey ırak boru hattı son durum

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kuzey Irak'tan Türkiye'ye petrol akışını sağlayacak boru hattında test akışının başladığını belirterek, "Oradaki mevcut tanklara ölçülebilir şekilde petrolü basmış oluyoruz...

Kuzey Akım'da gizemli doğalgaz kaçağı! Sabotaj mı var?

Rusya'nın Almanya'ya doğalgaz taşıyan Kuzey Akım 1 boru hattında İsveç ve Danimarka kara sularındaki iki noktada sızıntı tespit edildiği açıklandı. Henüz nedeni belli olmayan sızıntılar için sabotaj ihtimali tartışılmaya başlandı.

Sezen Aksu Manal Koyu'ndaki villasına kaçak boru mu döşedi?

Sezen Aksu'nun Manal Koyu'ndaki denize sıfır villasında bulunan havuzdan, denize 50 metre boru döşediği, bu borudan denize atık bırakıldığı tespit edildi. 

Limak'tan Kuzey Irak'a 141 milyon dolarlık tünel!

Limak, DEAŞ’ın saldırılarına rağmen yapımını üstlendiği 3.6 kilometrelik Gali Zakho Tüneli’ni açtı.

Kuzey Irak Erbil Gayrimenkul Fuarı 26-29 Ekim'de!

Kuzey Irak Erbil'de bu yıl 2.si gerçekleşecek olan ERBIL REAL EXPO Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı 26-29 Ekim 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Nevita gözünü Kuzey Irak’a çevirdi!

Fuzul Grup bünyesinde faaliyet gösteren Nevita, Orta Doğu ve Körfez ülkesi yatırımcılarını Türkiye’ye çekiyor. Bugüne kadar 90 milyon TL değerinde yatırımı Türkiye’ye getiren Nevita, gözünü K. Irak’a çevirdi.

Türkiye Kuzey Irak doğalgazını ithal etmeye hazırlanıyor!

Rusya’nın doğalgazı kesmesi ihtimaline karşılık Katar ve Azerbaycan’la mutabakat imzalayan Türkiye şimdi de Kuzey Irak doğalgazını ithal etmeye hazırlanıyor. Bu amaçla inşa edilecek Şırnak Boru Hattı’nın ihalesi yılbaşına kadar yapılacak.

Kuzey Akım-2 Doğalgaz Boru Hattı projesinde son durum ne?

Rusya’nın Kuzey Akım-2 Doğalgaz Boru Hattı Projesi, Avrupa Birliği (AB) içerisindeki tüm itirazlara rağmen özellikle Almanya’nın desteğiyle ilerleyişini sürdürüyor.

Irak-Türkiye Ham Petrol Boru Hattı için 4 ilde kamulaştırma!

Irak-Türkiye Ham Petrol Boru Hattının deplase edilmesi amacıyla Şırnak, Şanlıurfa, Gaziantep ve Osmaniye bazı taşınmazların Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması kararı verildi.

NMR İnşaat Kuzey Irak yatırımlarına devam ediyor!

Lojistik, inşaat ve dış ticaret sektörlerinde faaliyet gösteren Anç Grup, Irak'taki yatırımlarını aralıksız sürdürüyor. Anç Grup Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Anç, NMR İnşaat adı altında Kuzey Irak'taki yatırımlarına devam ettiklerini söyledi..

YHT Kuzey Irak'a gidecek!

YHT Kuzey Irak'a gidecek. Yeni yılda 5 milyar lira yatırım planlayan TCDD, YHT seferlerini komşu ülkelere kadar götürecek. 2015 programı kapsamında Kuzey Irak hattı gündeme gelecek.

Memorial Sağlık Grubu, Kuzey Irak'a açıldı!

Memorial Sağlık Grubu, kuzey Irak'a açıldı. Memorial Sağlık Grubu, hasta yoğunluğunun her geçen gün arttığı Irak'ın kuzeyinde de hizmet vermek için Duhok'ta irtibat bürosu açtı.

Falkon Group Kuzey Irak projesine Teknoklima imzası!

2003 yılından beri ısıtma soğutma sektörünün en büyük aktörlerinden biri olan Samsung Türkiye ve Irak Distribütörü Teknoklima; 2014 yılına Irak’ta aldığı dev ihale ile damga vurdu.

KKTC'ye su taşıyacak boru hattının yüzde 55'i tamamlandı!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne Su Temini Projesi kapsamında deniz altına döşenen boru hattının yüzde 55'inin tamamlandığı bildirildi. KKTC tarafındaki arıtma tesisi ve ana dağıtım hattının projelendirilmesi tamamlandı ve sözleşmeleri imzalandı

kuzey ırak boru hattı son durum Haberi

kuzey ırak boru hattı son durum



Enerji Bakanı Yıldız, Kuzey Irak'tan Türkiye'ye petrol akışını sağlayacak boru hattında test akışının başladığını söyledi.


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kuzey Irak'tan Türkiye'ye petrol akışını sağlayacak boru hattında test akışının başladığını belirterek, "Oradaki mevcut tanklara ölçülebilir şekilde petrolü basmış oluyoruz. Bugün de ilk denememizi yaptık. Şu anda denemeyle ilgili sıkıntı yok" dedi.


Başbakan Erdoğan ile açılış ve ziyaretler için Antalya'da bulunan Bakan Yıldız, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.


Kuzey Irak'tan Türkiye'ye petrol akışının başlayıp başlamadığı yönündeki sorular üzerine Yıldız, boru hatlarından birinin uzun zamandır çalıştırılmadığını söyledi.


Korozyonlara karşı hattı bir teste tabi tuttuklarını anlatan Yıldız, şöyle konuştu:


"Korozyonlara karşı ne tür bir tahribat olduğunu, uzun zamandan beri kullanılmadığı için, oradan bir miktar denemeyle petrol akıttık. Bu, Kuzey Irak petrolü. Bu test çalışması bir...