29 / 04 / 2024

Kuzey Makedonya Türk yatırımcı

Kuzey Makedonya Türk yatırımcı

Kuzey Makedonya, Türk yatırımcılar için özel bölge tahsis edeceğini açıkladı ve yatırımcıları bölgeye davet etti.

1 ayda oturum izni alınan o ülkeye Türk akını!  40 bin Euro değerinde konut almak yetiyor!

Kuzey Makedonya'nın başkenti olan Üsküp'e Türk akını hız kesmeden devam ediyor. Paylaşılan detaylara göre ülkede oturum izni almak için 5 bin Euro sermayeli şirket kurmak ya da 40 bin Euro değerinde konut almak yetiyor. 

Türk Hava Yolları'ndan KKTC için ucuz bilet kampanyası...

Türk Hava Yolları (THY), İstanbul ve Antalya çıkışlı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) seferlerinde, vergiler hariç 449 liradan başlayan fiyatlar ile uçuş imkanı sağlayacak avantajlı biletleri satışa sunduğunu açıkladı. İşte haberin detayları...

Kıbrıs Başbakan Yardımcısı Ataoğlu'ndan yatırım çağrısı: Türk yatırımcıları Kıbrıs'a yatırım yapmaya davet ediyoruz!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye'deki yatırımcılara çağrıda bulunarak, ''Türkiye'deki yatırımcıları da KKTC'de yatırım yapmaya davet ediyoruz" dedi.

Kuzey Makedonya'dan Türk yatırımcılar için özel avantajlı bölge tahsisi!

Kuzey Makedonya, Türk yatırımcılar için özel bölge tahsis edeceğini açıkladı ve yatırımcıları bölgeye davet etti.

Türkiye Maarif Vakfı, Kuzey Makedonya'da 10 bin metrekarelik okul alanı satın aldı!

Türkiye Maarif Vakfı (TMV) ile Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'teki FON Üniversitesi arasında üniversite kampüsünün 10 bin metrekarelik kısmının Türkiye Maarif Vakfı tarafından satın alınması için anlaşma imzalandı.

TİKA, Kuzey Makedonya'da sağlık merkezi inşa ediyor!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kuzey Makedonya'da sağlık merkezi inşa edecek...

ABD'de Sancar Türk Kültür Merkezi açıldı!

ABD'de Nobel Ödüllü Türk Bilim İnsanı Aziz Sancar ve eşi Gwen Sancar'ın yönetimindeki Sancar Vakfı öncülüğünde Kuzey Carolina eyaletinde hayata geçirilen Sancar Türk Kültür Merkezi açıldı.

Türk inşaat şirketleri Avrupa'da gövde gösterisi yaptı!

Türk şirketleri, son dönemde ise Avrupa’da kendini gösteriyor. Ukrayna, Bulgaristan Makedonya bu ülkelerden dikkat çekenler. Anadolu Grubu, Cevahir Holding, Altınbaş Holding gibi dev firmaların yanı sıra yerel işletmeler kuran Türk girişimciler de öne çıkıyor.

Türkiye'den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne acil durum hastanesi!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar yaptığı açıklamada Türkiye tarafından KKTC'de inşa ettirilen acil durum hastanesinin ülkesinin sadece bugünün değil gelecekteki ihtiyaçlarını da karşılayacak bir donanım ve yeterlilikte olacağını söyledi.

Türk müteahhitleri Avrupa’ya yöneldi!

Körfez ülkeleri ve Kuzey Afrika’da birçok ülke ile yaşanan siyasi sorunlar ve iç karışıklıklar, Rus ekonomisindeki sıkıntılar, Türk müteahhitlerini Avrupa’ya yönlendirdi. Özellikle Cengiz Holding, kara ve demiryolu ile birlikte tünel ihaleleriyle gündemde olan Slovenya’da projeler hayata geçiriyor.

Makedonya’da kalan 26 Türk inşaat işçisi yardım istedi!

Makedonya'nın Üsküp kentindeki bir inşaat şantiyesinde görev yapan 26 Türk işçisi koronavirüsü nedeniyle ülkeden çıkamadıklarını ve şantiyede kötü şartlar altında kaldıklarını söyleyerek yetkililerden yardım istedi…

Sancar Türk Kültür ve Toplum Merkezi'nin temeli atıldı!

Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın öncülüğünde ABD'nin Kuzey Carolina bölgesinde Sancar Türk Kültür ve Toplum Merkezi'nin temeli atıldı. Merkezin yaklaşık 1 yıl içinde tamamlanması planlanıyor.

Türk inşaat şirketleri yatırımlarını Makedonya’ya yapıyor!

Perakendeden inşaata, finanstan hizmetlere kadar Türk şirketlerinin Makedonya’daki yatırımları 1.8 milyar dolara ulaştı. Türk inşaat şirketleri bölgede büyük yatırımlara imza attı.

Kuzey Makedonya Türk yatırımcı Haberi

Kuzey Makedonya Türk yatırımcı

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Şekip Avdagiç, Avrupa Birliği (AB) ve Avrupa Serbest Ticaret Birliği (EFTA) ile serbest ticaret anlaşması olan Kuzey Makedonya’nın yatırım için avantajlara sahip olduğunu dile getirdi.

Dünya Gazetesi'nden Hüsniye Güngör'ün haberine göre; Şekip Avdagiç, konuya ilişkin açıklamasında “Bu ülke ile ticaret hacmimizi ilk aşamada 1 milyar dolara, yatırımlarımızı 500 milyon dolara çıkarmalıyız” diye konuştu.

İTO’nun Kuzey Makedonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu işbirliğiyle Çarşamba günü düzenlediği “Kuzey Makedonya ile Ticaret ve Yatırım Fırsatları” konulu webinar kapsamında açıklamalar yapan Şekip Avdagiç, Türkiye’nin, 1991 yılında bağımsızlığını ilan eden Makedonya’yı ilk tanıyan ve büyük elçi yollayan ülkelerden olduğuna dikkat çekti. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Yunus Emre Enstitüsü’nün alandaki icraatlarına ve önemli firmaların yatırımlarına vurgu yapan Avdagiç...