29 / 04 / 2024

La Biennale di Venezia 14.Uluslararası Mimarlık Sergisi

La Biennale di Venezia 14.Uluslararası Mimarlık Sergisi

2014 yılında gerçekleştirilecek 14. Uluslararası Mimarlık Sergisi, La Biennale di Venezia’da ilk kez yer alacak ve koordinasyonunu İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın yürüteceği Türkiye Pavyonu’nun küratörlüğünü Murat Tabanlıoğlu, proje koordinatörlüğünü ise

Asker, polis, jandarma ve diğer memurlara kira yardımı müjdesi!

CHP Muğla Milletvekili Süreyya Öneş Derici, Meclis'te asker, polis, jandarma ve diğer memurlara kira yardımını gündeme getirdi. İşte Derici'nin o açıklaması...

Merkez Bankası'ndan dev adım! Bu kararla dünya bankaları arasına girdi!

Büyük merkez bankaları son 1 senedeki toplantılarının yüzde 86'sında faiz artırdı. ABD, Avrupa ve Kanada'nın da aralarında bulunduğu 10 büyük merkez bankasının son 1 senedeki 77 toplantısının 66'sından faiz artış kararı çıktı. TCMB de son toplantısında faiz yükselterek parasal sıkılaşmada diğer ülke

Tarım Kredi Kooparetifleri fiyat indirdi! Ya diğer marketler? İşte fiyatlarda son durum

Tarım Kredi ile zincir marketlerdeki ürün fiyatlarını karşılaştıran TBF Market Endeksi'ne göre, sadece çamaşır suyunda yüzde 9,68, mercimekte yüzde 9,30 oranında fiyat düşüşü görüldü. Beklenenin aksine Tarım Kredi Kooperatifleri'nin yaptıkları indirimler diğer market zincirlerde bir fiyat düşüşünü s

Evergrande krizi diğer gayrimenkul şirketlerini de etkiliyor!

Toplam 300 milyar doları aşkın borcu olan ve likidite sıkıntısıyla karşılaşan Çinli gayrimenkul devi Evergrande Group, diğer gayrimenkul şirketlerine de kaybettirdi

Milas'a Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi müjdesi!

Muğla'nın Milas ilçesine Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi inşa edilecek. 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi Başhekimi Tarık Çubukcuoğlu, proje ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Muğla Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi hizmete açıldı!

Muğla Menteşe'de inşa edilen Muğla Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi hizmete açıldı. 15 milyon TL'ye yapılan merkez, 577 metrekare kapalı alan ve 5 kattan oluşuyor.

İstanbul'un çarpık yapılaşma ve siluet sorunu TBMM'de!

İstanbul ve diğer illerdeki çarpık yapılaşmaya ve İstanbul'un siluetinin korunmasına ilişkin CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu 10 soru hazırladı..

Muğla'daki yatırımlar kentin çehresini değiştiriyor!

Muğla, hem turizmin 12 aya çıkarılması hem de diğer alanlarda yatırım ve girişimleri sürdürüyor. İşte Muğla'nın çehresini değiştiren çalışmalardan bazıları:

Muğla’da soğuk hava depolarının yapımı tamamlandı!

Muğla’nın Ortaca ilçesinde yapımı tamamlanan soğuk hava depoları düzenlenen törenle açıldı. ORMESKOOP’a ait soğuk hava deposunda yapılan açılış törenin ardından Vali Amir Çiçek ve protokol üyeleri diğer tesisleri gezerek bilgi aldı.

Amir Çiçek Muğla'daki sağlık yatırımlarını anlattı!

MUĞLA Valisi Amir Çiçek, Menteşe ilçesinde inşaatlan devam eden 40 üniteli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Üniversite Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde incelemelerde bulundu.

Muğla Kaunos Antik Kenti'nin tanıtımına önem verilecek!

Muğla’nın Köyceğiz ilçesi sınırları içinde bulunan, bir diğer adı da "Kbid" olan Kaunos Antik Kentinin tanıtımına önem verilecek.Kaunos Antik Kenti bölgenin önemli turizm noktalarından olma özelliği taşıyor.

Muğla'daki sağlık yatırımları 2016'da tamamlanacak!

Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla’nın Menteşe ilçesinde inşaatları devam eden 40 üniteli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi ve 475 yataklı Üniversite Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde incelemelerde bulundu.

Güzelbahçe'deki yapılaşma ilçelere örnek olacak!

İnşaat sektöründe faaliyet gösteren Yeniev Grubu'nun Kurucu Ortağı İnşaat Mühendisi Ali Yeniev, Güzelbahçe'deki yapılaşmanın disiplinli ve yönetmeliklere uygun olduğunu belirterek diğer ilçelere örnek olacağını söyledi.

La Biennale di Venezia 14.Uluslararası Mimarlık Sergisi Haberi

La Biennale di Venezia 14.Uluslararası Mimarlık Sergisi

2014 yılında gerçekleştirilecek 14. Uluslararası Mimarlık Sergisi, La Biennale di Venezia’da ilk kez yer alacak ve koordinasyonunu İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın yürüteceği Türkiye Pavyonu’nun küratörlüğünü Murat Tabanlıoğlu, proje koordinatörlüğünü ise Pelin Derviş yapacak. 


7 Haziran-23 Kasım 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 14. Uluslararası Mimarlık Sergisi, La Biennale di Venezia’da ilk kez yer alacak Türkiye Pavyonu’nun küratörü Murat Tabanlıoğlu ve proje koordinatörü Pelin Derviş olacak. İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın koordinasyonunu yürüteceği Türkiye Pavyonu, 21 destekçinin katkılarıyla 2014-2034 yılları arasında Venedik Bienali’nin iki ana sergi alanından biri olan Arsenale’de tahsis edilen yeni mekanda yer alacak.


Viyana Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nden mezun olan Murat Tabanlıoğlu, Viyana'da önemli mimarlarla kazandığı deneyimle Türkiye’ye dönerek 1990 yılında babası Dr. Hayati Tabanlıoğlu ile birlikte Tabanlıoğlu Mimarlık'ı kurdu ve içinde...