18 / 05 / 2024

lego parçalarından sokak lambası

lego parçalarından sokak lambası

Legolar artık kent tasarımında yerini alacak. TKare Mühendislik’in lego mantığı ile tasarladığı ürün, kaldırım babası, kül tablası, masa, çöp kutusu hatta bank olarak bile kullanılabilecek...

84 dairelik sitede korkutan tablo: Çatlak kolonlar, dökülen beton parçaları ve çürüyen demirler tedirgin ediyor!

İstanbul Kartal’da 84 dairenin bulunduğu 3 bloklu sitenin kolonlarında oluşan çatlaklar, çürüyen demirler ve dökülen beton parçaları sitede yaşayanları tedirgin ediyor.

Sarı Plus İnşaat Peyzaj Tekstil Elektrik Otomotiv Deri Makina Parçaları Limited Şirketi kuruldu!

Sarı Plus İnşaat Peyzaj Tekstil Elektrik Otomotiv Deri Makina Parçaları Limited Şirketi Ataşehir'de 650 bin TL sermaye bedeli ile Arda Kırat tarafından kuruldu.

Sfm İnşaat Elektrik Elektronik Tekstil Temizlik Oto Yedek Parçaları San.Ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Sfm İnşaat Elektrik Elektronik Tekstil Temizlik Oto Yedek Parçaları San.Ve Tic.Ltd.Şti. bugün Gaziosmanpaşa'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Sait Uluışık tarafından kuruldu.

Apartmanda ortak alanlar tek kişiye ait olabilir mi?

Bir binanın yapı ve düzenlemesinde, kat maliklerine ait olan özel bölümler ile bu özel bölümlere iliştirilmiş ek parçaların dışında, tüm kat malikleri, kiracıları ve sükna hakkı sahipleri tarafından kullanılan ortak alanlar mevcuttur. Peki ortak alanlar tek kişiye ait olabilir mi? 

Nurbahçe İnşaat Elektrik Otomotiv Yedek Parçaları Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nurbahçe İnşaat Elektrik Otomotiv Yedek Parçaları Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile İbrahim Murat Tosun tarafından kuruldu.

Carrefoursa'dan yenilenmiş iPhone 8 fırsatı! Uygun fiyata iPhone sahibi olabilirsiniz!

Carrefoursa, şimdi yenilenmiş iPhone 8 modellerini satışa sunuyor! Bu modeller, Apple tarafından onaylanan sertifikalı bir yenileme sürecinden geçirildi ve her biri orijinal Apple yedek parçaları kullanılarak yenilendi.

Han Yangın Tesisatı Reklam Plastik İnşaat Elektrik İş Güv.Medikal Oto Yedek Parçaları San.Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Han Yangın Tesisatı Reklam Plastik İnşaat Elektrik İş Güv.Medikal Oto Yedek Parçaları San.Tic.Ltd.Şti. Pendik'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile Erdem Cantürk tarafından kuruldu.

Nissan’dan virüs düşmanı araba!

Müşterilerinin sürüş deneyimini iyileştirmek için çalışan Japon otomotiv devi Nissan, yeni bir ürün ile adından söz ettirdi. Nissan, ürettiği otomobillerin boya ve iç, dış parçalarında yer alabilecek virüsleri etkisiz hale getiren bir teknoloji geliştirdi.

Obakss İnşaat Otomotiv Ambalaj Plastik Gıda Oto Yedek Parçaları Limited Şirketi Kuruldu!

Obakss İnşaat Otomotiv Ambalaj Plastik Gıda Oto Yedek Parçaları Limited Şirketi Sancaktepe'de İsmil Nekiz tarafından kuruldu!

Adres 34 İnşaat İş Makinaları Oto Yedek Parçaları Limited Şirketi kuruldu!

Adres 34 İnşaat İş Makinaları Oto Yedek Parçaları Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de Muharrem Güneş tarafından kuruldu.

Koskar 78 İnşaat Malzemeleri Oto Yedek Parçaları Hırdavat Elektrik Temizlik Sanayi Ticaret Ltd.Şti. kuruldu!

Koskar 78 İnşaat Malzemeleri Oto Yedek Parçaları Hırdavat Elektrik Temizlik Sanayi Ticaret Ltd.Şti. bugün Beyoğlu'nda İlker Yıldırım tarafından kuruldu.

Otomobil almayı düşünenleri korkutan haber!

Otomobil sektörünün önde gelen isimleri yıl sonuna kadar otomobil fiyatlarının sadece enflasyon nedeniyle yüzde 20 artacaklarını savundu. Fiyat artışından yedek parçalar da nasibini alacak.

Ege 37 Elektrik Yangın Malzemeleri Ve Oto Yedek Parçaları Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ege 37 Elektrik Yangın Malzemeleri Ve Oto Yedek Parçaları Sanayi Ticaret Limited Şirketi Bakırköy'de Mert Kurt tarafından kuruldu.

lego parçalarından sokak lambası Haberi

lego parçalarından sokak lambası


Legonun aslında Danimarka merkezli bir oyuncak çeşidi olduğu biliniyor. Üzerlerindeki girinti ve çıkıntılar sayesinde birbirine kolayca kenetlenebilen, çeşitli renklerdeki yapı parçalarından oluşan bu oyuncak, ilk önce tahtadan imal ediliyor ancak zamanla yapımında plastik tercih edilmeye başlanıyor. İlk başta tuğla şeklinde olan basit tanelere zamanla çarklar, çubuklar, tekerlekler, küçük adamlar ve elektrikli aksamlar gibi daha ayrıntılı bölümler de ekleniyor. Böylece hemen hemen her şeyin inşa edilebileceği bir dünyanın kapıları aralanıyor.

Son zamanlarda küreselleşmenin gerisinde kalan ve yalnızca anılarda yaşayan bir oyuncak olmamak adına direnen legoların yarattığı fikrin, şehir tasarımlarına kadar uzanacağını ilk zamanlar  kimse tahmin edemezdi.


Şehirlerin de birer kimlik sahibi olduğu günümüzde, kent mobilyalarına olan ilgi de arttı. Artık kent meydanlarının tasarımında geçmişe oranla daha hassas davranılmaya başlandı. Bu da bir...