29 / 04 / 2024

Levanten

Levanten

1981 yılına Göksu adeta yeniden doğacakmış. Tarihi Göksu mesiresi, İstanbul Belediyesi tarafından eski haline getirilecekmiş. İstanbul Belediyesi, 50 bin metrekarelik mesire alanında Boğaziçi'nin yitirilen güzelliklerini tekrar canlandıracakmış.

İzmir Levanten Köşkü restorasyon ihalesi 13 Haziran'da!

İzmir Bornova'da bulunan tarihi Levanten Köşkü restore edilecek. 30 yıldır atıl bulunan 157 senelik Paterson Köşkü’nün restorasyonu için 13 Haziran'da ihale düzenlenecek.

İzmir'deki 4 tarihi bina restore edilecek!

Bayraklı Belediyesi hizmet binası inşaatının yanında yer alan ve 'üçüz evler' olarak adlandırılan tarihi bina ile Kültür Müdürlüğü bölgesindeki Levanten Köşkü'nün restorasyonu için çalışmalar başladı.

Bayraklı'daki iki tarihi yapı restore edilecek!

Bayraklı'daki hizmet binası inşaatının hemen yanındaki alanda bulunan ve 'üçüz evler' olarak adlandırılan tarihi bina ile Kültür Müdürlüğü olarak kullanılan binanın bitişiğindeki Levanten Köşkünün restorasyon çalışması için düğmeye bastı.

1955 yılında Muhtar Paşa Köşkü devlet misafirhanesi olacakmış!

1870 yıllarda bir levanten mimar tarafından inşa edilen, bugün Moda'da okul binası olarak kullanılan Muhtar Paşa Köşkü veya Mermer Konak, 1955 yılında Eğitim Bakanlığı tarafından bir buçuk milyon liraya satın alınmış.

Bornova'nın tarihi köşkü butik otel oldu!

İlçedeki levanten evlerinden biri olan Charnaud Köşkü ’nü aslına uygun restore ettirerek butik otele çeviren Anemon Oteller Zinciri Onursal Başkanı İsmail Akçura: "Amacımız tarihi korumak"...

İzmir'de icradan 786 bin TL'ye satılık Levanten Evi!

İzmir 16. İcra Dairesi, İzmir İli, Alsancak Mahallesi, 1217 ada, 4 parselde yer alan 186 metrekare alanlı kargir evi satışa sunuyor. Levanten Evi de denilen ve eski eser ve tarihi eser niteliğindeki evin tahmini bedeli 786 bin TL

İzmir'deki Türk ve Levanten köşkleri restore ediliyor

İzmir´in Bornova ilçesindeki 250-300 yıllık tarihi Osmanlı, Türk ve Levanten köşkleri, konakları gelecek kuşaklara aktarılmak için restore ediliyor

Levanten Köşkleri koruma altına alındı!

Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, Bornova'nın ünlü Levanten köşklerinden Dramalı Köşkü'nü belediye olarak restore edeceklerini söyledi

Levanten Haberi

Levanten



GÖKSU YENİDEN DOĞUYOR 


Tarihi mesire eski haline getiriliyor


  Belediye tarafından düzenleme çalışmalarına başlanan 50 bin metrekarelik mesire alanında piknik yerleri, çiçek havuzları, çocuk bahçesi, müzik köşesi yapılıyor.

  Küçüksu'nun geleneksel mısırcılarına da mesire alanında özel bir köşe ayrılıyor.


  BEYOĞLU ve Galata'nın levanten denilen azınlık halkı dolaşırdı bir zamanlar Küçüksu'da. Patrona Halil ayaklanmasıyla Kağıthane mesiresi ortadan kalktıktan sonra, 1. Mahmut görkemli köşkünde otururdu 17 yedinci yüzyılda. Sandallarda zamanında büyük aşkları yaşanır, şiirlere, şarkılara konu olurdu Göksu-Küçüksu. Boğaziçi'nin yitirilen o çok güzel çayırı, kır ağaçları, kır gazinoları, Alman birahaneleri, seçkin kişilerin vazgeçilmez gezinti, eğlence yeriydi yüzyıllar boyu. 

  Tatlı köprüleri yok oldu önce....