03 / 05 / 2024

libyanın yeniden imarı

libyanın yeniden imarı

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe yaptığı açıklamada, "Libya, yeniden imar ve yapılanma konusunda da birçok projeye ev sahipliği yapacaktır" dedi.

Depremlerin ardından nüfusun arttığı o ilçede imar ve inşa çalışmalarına bir yenisi eklendi: 40 km'lik yol yatırımı!

Yeşilyurt Belediyesi, 81 mahallesinde hayata geçirdiği yatırımlarla Malatya’nın yeniden imar ve inşa sürecine önemli katkılar sunmaya devam ediyor. Depremlerin ardından nüfusun arttığı Kuyulu Mahallesinde 40 km'lik yol yatırımına imza atıldı. 

Depremden etkilenen illerde yeniden imar maliyeti 70.8 milyar dolar! 

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) tarafından hazırlanan Mart 2023 aylık sektör raporuna göre, depremden etkilenen illerde yeniden imar maliyeti 70.8 milyar dolar olarak belirlendi.

 Türk müteahhitleri iş başında! Ukrayna'nın yeniden inşasında görev almayı bekliyorlar!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren tarafından gelen açıklamada, Ukrayna'nın yeniden imar ve inşasında görev almaya hazır olduklarını dile getirdi.

Nuri Akın, yeniden Edip Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

Edip Gayrimenkul tarafından alınan kararla Nuri Akın yeniden Edip Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı olurken, İsmail Koç ve Ahmet Akın da Yönetim Kurulu Üyesi oldu. 

7326 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanunda başvuru süresi uzatıldı!

7326 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanunda Yer Alan Başvuru ve İlk Taksit Ödeme Sürelerinin Uzatılmasına İlişkin Karar 31581 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

TOKİ, Karabağ'ın yeniden imarında yer alacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karabağ'ın yeniden inşası amacıyla TOKİ tarafından bölgede çalışmaların başlatılacağını belirtti.

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun!

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun bugünkü 31506 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mısır'dan İsrail'in yeniden imarına destek!

Mısır tarafından, İsrail saldırılarında hasar gören Gazze Şeridi'nde yeniden imar çalışmalarının desteklenmesi için ekip ve ekipman desteği sağladı.

Türk müteahhitler Karabağ'ı yeniden inşa edecek!

Türk müteahhitler, Karabağ'ın yeniden imarında yer alacak. Ticaret Bakanı Mehmet Muş, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu ve iki ülke arasındaki iş birliğini değerlendirdi.

Vergi ve Diğer Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun Teklifi!

Vergi ve Diğer Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile esnaf ve sanatkârların vergi borçlarının yeniden yapılandırılması amaçlanıyor. 

Katar, Gazze'nin yeniden imarı için 500 milyon dolar destek verecek!

Katar, İsrail'in 10 Mayıs 2021 itibariyle başlayan ve aralıksız devam eden saldırılarında hasar gören Gazze'nin yeniden imarı için destek sağlayacak.

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun!

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Gazze'nin yeniden imarı için İsrail'den şartlı kabul!

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, Gazze'nin yeniden imarı için İsrailli esirler meselesinin çözülmesi gerektiğini söyledi.

libyanın yeniden imarı Haberi

libyanın yeniden imarı

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirdiği baş başa ve heyetler arası görüşmeden sonra düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmede Türkiye'ye Libya'daki seçimlerin belirlenen takvimde yapılması konusundaki desteğinden dolayı teşekkür ettiklerini dile getiren Dibeybe, "Şüphesiz bizler de bilinen demokratik ve siyasi yöntemlerle seçimlerimizi gerçekleştireceğiz. Yine Türkiye'nin Libya'da kalıcı bir ateşkese yönelik desteğinden dolayı da müteşekkir olduğumuzu ifade ettik." şeklinde konuştu.

Görüşmede iki ülke arasındaki ticari ilişkilere değindiklerini de belirten Dibeybe, şöyle konuştu:

"Bu bağlamda iki ülke arasındaki Karma Ekonomik Konsey Toplantısı'nın en yakın zamanda yapılması arzusundayız. Libya, yeniden imar ve yapılanma konusunda da birçok projeye ev sahipliği yapacaktır. Bu bağlamda Türk şirketlerinin gelip bu projeleri yürütmelerini arzu ediyoruz....