04 / 05 / 2024

LİHKAB tescili almak

LİHKAB tescili almak

LİHKAB Yönetmeliği çerçevesinde lisans belgesi alan Lisanslı Mühendisin aynı zamanda LİHKAB tescili yaptırması gerekiyor. Peki, LİHKAB tescili nedir? LİHKAB tescili nasıl alınır? İşte yanıtı..

Ev almak isteyenler dikkat! Ortak konut kredisi nedir, nasıl çekilir?

Ev almak isteyen pek çok kişi tarafından merak edilen ortak konut kredisi birden çok kişinin aynı konut için birlikte kredi alarak ortak bir konut sahibi olmalarını sağlayan bir finansman çözümü şeklinde belirtiliyor. Peki ortak konut kredisi nasıl çekilir?

3 milyon TL'lik konut kredisinin 10 yıl vadeli geri ödemesi 21 milyon TL'yi buluyor! Ev almak hayal oldu!

Konut almak isteyenlerin hayali başka bahara kalmış durumda. 3 milyon TL'lik konut kredisinin 10 yıl vadeli geri ödemesi 21 milyon TL'yi buluyor. İşte sektör temsilcilerinin değerlendirmeleri...

1946 yılında devlet fabrikalarını satın almak isteyenler olmuş!

1946 yılında bazı sanayiciler devlet fabrikalarını özellikle de Sümerbank fabrikalarını satın almak istemiş.

Uzman isim açıkladı: Bu otomobiller yarı fiyatına satılıyor! Otomobil almak isteyenler için yeni yol...

Otomobil fiyatlarının son zamanlarda yükselmesi ile araba almak isteyenler uygun fiyata araba alabilmenin yöntemlerini araştırıyor. Uzman isim açıkladı, bu otomobiller yarı fiyatına satılıyor...

2024 konut almak için doğru yıl mı? Fiyatlar ne zaman düşecek?

Emlak piyasasında durgunluk devam ederken, konut fiyatlarında da artış hızı yavaşladı. Broker İlker Şenocak, x sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, yatırımcılar için “2024 yılı konut almak için doğru yıl mı?” sorusunun cevabını verdi.

Bu yıl da ev almak kolay olmayacak! Konuta erişim sorunu nasıl çözülür?

Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, bu sene de ev almanın kolay olmayacağına dikkat çekerek, konuta erişim sorunu için yapılabilecekleri tek tek sıraladı. İşte detaylar...

O ilde 42 bin TL'den başlayan fiyatlarla arsa satılıyor! Arsa almak isteyenler dikkat!

Yozgat Konuklar Belediyesi, Yozgat ili, Çayıralan ilçesi, Fatih Mahallesinde yer alan 2 adet arsayı satıyor. Peki Yozgat'taki arsaların fiyatları ne kadar? 

İzmir'de 5 adet 2+1, 3+1 konut satılıyor! Ev almak isteyenlere müjde! 

İzmir Bergama Belediyesi, İzmir ili, Bergama ilçesi, Maltepe Mahallesinde yer alan 5 adet 2+1, 3+1 konutu satıyor. Peki İzmir Bergama'da yer alan konutların fiyatları ne kadar? 

2+1 ev 339 bin 900 TL, 3+1 ev 499 bin 900 TL'ye satılıyor! Ev almak isteyenleri sevindirecek kampanya!

Prefabrik ev almak isteyenleri sevindirecek kampanya başladı. Bu kapsamda 2+1 ev 339 bin 900 TL, 3+1 ev 499 bin 900 TL'ye satışa çıkarılacak. Peki, diğer prefabrik ev fiyatları ne kadar?

O ildeki 54 adet 1+1, 2+1, 3+1 daire 3 taksitle satılıyor! Ev almak isteyenler aman bu tarihi kaçırmayın! 

Niğde Belediyesi, Niğde ili, Merkez ilçesi, Efendibey, Şehitler, Şahinali, Efendibey ve Yağdan mahallelerinde yer alan 54 adet 1+1, 2+1, 3+1 daireyi satıyor. Peki Niğde'deki konutların fiyatları ne kadar? 

Ucuz fiyata dubleks ev almak isteyenlere güzel haber: Ekonomik dubleks evlerin fiyatı 604 bin 900 TL'den başlıyor!

Son dönemlerde prefabrik evler yoğun talep göremeye başladı. Ucuz fiyata dubleks ev almak isteyenlere güzel haber: Ekonomik dubleks evlerin fiyatı 604 bin 900 TL'den başlıyor.

Dubleks ev almak isteyenlere müjde: Dubleks Prefabrik Evler 671 bin 900 TL'den başlıyor!

Hemen teslim edilen prefabrik evler tek, iki katlı ve dubleks olarak inşa ediliyor. Dubleks ev almak isteyenlere müjde: Dubleks Prefabrik Evler 671 bin 900 TL'den başlıyor. İşte detaylar...  

25 Eylül dolar ne kadar? Dolar alış-satış fiyatı bugün kaç lira? Güncel dolar/TL kuru

25 Eylül dolar kuru yatırımcılar tarafından araştırılıyor. Dolar almak ve bozdurmak isteyen vatandaşlar ''bugün dolar ne kadar, güncel dolar kuru kaç lira?'' sorularını araştırıyor. İşte güncel dolar/TL kuru...

LİHKAB tescili almak Haberi

LİHKAB tescili almak

LİHKAB tescili nedir?

Lisanslı Harita ve Kadastro Mühendisleri ve Bürolarının tescil işlemlerinin yapılmasını, mesleki faaliyetlerinin Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası tarafından izlenmesini ve denetimini, lisanslı harita ve kadastro bürolarının meslekî faaliyet denetimi açısından değerlendirilmelerine esas olacak kayıtların tutulmasına ve meslektaşlar arasında haksız rekabetin önlenmesine ilişkin esasları yönetmelik ile düzenleniyor.


Yönetmelik gereğince, LİHKAB Yönetmeliği çerçevesinde lisans belgesi alan Lisanslı Mühendisin aynı zamanda LİHKAB tescili yaptırması gerekiyor. Peki, LİHKAB tescili nedir? LİHKAB tescili nasıl alınır?


LİHKAB, Lisanslı harita kadastro mühendislik bürolarını ifade ediyor.


LİHKAB tescili

Kanun ve LİHKAB Yönetmeliği çerçevesinde lisans belgesi alan Lisanslı Mühendis LİHKAB hizmetlerini yapabilmek için HKMO’ya kayıt ve tescil yaptırarak LİHKAB Tescil Belgesini almak ve her yıl Ocak ayı sonuna kadar yıllık onayını yaptırmak zorundadır.


LİHKAB’ın tescili için gerekli koşullar, belgelendirme ve tescilin...