27 / 04 / 2024

limak çimento fildişi sahili

limak çimento fildişi sahili

Limak Holding Afrika'ya Mozambik'ten açıldı. Maputo'da 2 milyon ton kapasiteli çimento fabrikasının temelini atan şirketin daha sonraki durağı Fildişi Sahili olacak.

Limak Çimento halka arz oluyor! Halka arzda hangi bankalar var ve kaç lot verecek?

Limak Doğu Anadolu Çimento San. ve Tic. A.Ş. halka arz olacak. Yapılan açıklamada firmanın halka arz büyüklüğü 2.52 milyar Türk Lirası olarak açıklandı. Limak Çimento'nun, halka açıklık oranı da yüzde 31 olarak kaydedildi. Toplam olarak 155 milyon lot bireysele eşit miktarda dağıtılacak.

Limak Çimento 14-15-16 Şubat'ta talep toplayacak!

Limak Şirketler Grubu’nun iştiraki Limak Doğu Anadolu Çimento'nun açıklanan halka arzında 14-15-16 Şubat 2024 tarihlerinde talep alınacağı açıklandı.

Borsa İstanbul’da yeni halka arz açıklandı. SPK, Limak Çimento’nun halka arzına onay verdi

Borsa İstanbul’da halka arz olacak şirketlere yenisi eklendi. Sermaye Piyasası Kurulu, Limak Çimento’nun halka arzına onay verdi. Halka arz onayını X sosyal medya hesabından paylaşan Solakoğlu’nun takipçilerinden bir kısmı haberi sevinçle karşılarken bazıları borsada dengenin bozulacağını söyledi.

Limak Çimento, 3 boyutlu yazıcıda üretilen ‘LimakCement 3DC-101’ ürününü tanıttı!

​​​​​​​Limak Çimento, iklim değişikliği ile mücadele kapsamında 3 boyutlu beton yazıcılarında kullanıma uygun, yenilikçi ve aynı zamanda baskılanabilir harç serisinin ilk ürünü ‘LimakCement 3DC-101’ lansmanını gerçekleştirdi. Ürün, sera gazı emisyonlarının düşürülmesini amaçlıyor.

Çimentoculara büyük darbe! 17 çimento firması için soruşturma başlatıldı!

Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, özellikle deprem bölgesinde çimento ve hazır beton sektörü için yürüttükleri incelemeler dahilinde 17 çimento firması hakkında soruşturma başlattıklarını açıkladı.

Fiyat artışlarına rağmen en ucuz çimento Türkiye'de!

Dünya ÇimenTO Birliği'ne göre; 2023 senesinde çimentoda küresel talep çoğalmayacak, fakat maliyet yükselişleri nedeni ile çimento fiyatları çift haneli artmayı sürdürecek. Dünya Çimento Birliği (WCA) Direktörü Emir Adıgüzel, artan fiyatlara rağmen en ucuz çimentonun Türkiye’de olduğunu belirtti.

Çimento zamları için harekete geçildi! Vergi indirimi istendi!

Çimento fiyatlarına mart ayında yüzde 60 zam geldi. Gelen zamlar inşaat sektörünü olumsuz etkiledi. Sektör temsilcileri ve Müteahhitler gelen zamlar karşısında zarar ettiklerini belirterek harekete geçildi, vergi indirimi istendi. İşte ayrıntılar...

Müteahhitler çimento fiyatları için çözüm bekliyor!

Müteahhitler tarafından başlayan inşaat durdurma eylemi geçtiğimiz günlerde sona erdi. İnşaatın yeniden başladığını söyleyen sektör temsilcileri çimento fiyatları için çözüm beklediğini dile getirdi.

Çimento üreticilerinden daire fiyatları için çağrı!

Müteahhitlerin yüksek tutardan fiyatlarla sattığı belirtildiği çimento fiyatları için tepki geldi. Üreticiler, müteahhitlerin daire fiyatlarını yüzde 50 indirmesi durumunda çimentoyu ücretsiz verileceğini dile getirdi. 

Rekabet Kurumu'ndan çimento fiyatları için öneri!

Son zamanlarda yükselen çimento fiyatlarına yönelik açıklama bulunan Rekabet Kurumu Kurucu Başkanı Prof. Dr. Aydın Ayaydın Rekabet Kurumu'nun konuyla ilgilenmesi gerektiğini dile getirdi. 

İstanbul’un boyu uzayacak: Merkez Bankası Avrupa’nın en yüksek binası olacak!

Finans Merkezi’ne Avrupa’nın en yüksek binası inşa ediliyor. İhalesi Limak’a verilen işin maliyeti ise açıklanmadı. 

Limak yeni hedeflerini açıkladı!

Limak Şirketler Grubu, sürdürülebilirlik raporunu yayınladı. İkinci büyük çimento üreticisi olan Limak Çimento, Türkiye’de ilk GOLD Belgesi ve ilk ISO 45001 belgesi alan entegre çimento fabrikası unvanına sahip oldu.

Partner Teknik, Irak'ta iki çimento fabrikası işletecek!

Yurtdışında fabrika ve santral kurulumu yapan Partner Teknik, Irak'ta 25 yıllığına iki çimento fabrikasının rehabilite ve işletme ihalesini aldı. 70 milyon dolar yatırım yapılacak iki fabrikadan 25 yılda 700 milyon dolarlık gelir bekleniyor.

limak çimento fildişi sahili Haberi

limak çimento fildişi sahili

Limak Holding Afrika'ya Mozambik'ten açıldı. Maputo'da 2 milyon ton kapasiteli çimento fabrikasının temelini atan şirketin daha sonraki durağı Fildişi Sahili olacak.


Limak Holding, Afrika kıtasının güneydoğusundaki 24 milyonluk nüfusa sahip Mozambik'i radarına aldı. Şirket, Türk inşaat ve altyapı şirketlerinin de son dönemde yoğun ilgi gösterdiği ülkenin başkenti Maputo'da yıllık 2 milyon ton kapasiteli bir çimento fabrikasının temelini attı. Limak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Bacaksız, "Afrika uzun zamandır takip ettiğimiz ve çok istediğimiz bir pazar. Mozambik'te ilk etapta 40 milyon dolarlık bir yatırımı başlattık. 2016'nın ilk çeyreğinde devreye girmesini planlıyoruz. Talebe göre yatırım hedefimizi 150 milyon dolara kadar çıkarabiliriz" diye konuştu. 


YENİ YATIRIM YOLDA 

Mozambik'te çimento talebinin hızla arttığını ve ülkede üretimin de çok düşük olduğunu belirten Bacaksız şöyle konuştu: "Mozambik'te yabancı...