06 / 05 / 2024

limak kilis yeni çimento fabrikası

limak kilis yeni çimento fabrikası

Limak Çimento Grubu, Ankara ve Kilis'te 300 milyon dolar tutarında iki yeni çimento fabrikası kurmayı planlarken, devam etmekte olan 117.5 milyon euro tutarındaki kapasite artırımı yatırımlarıyla yıl sonunda pazarda ikinci sıraya yükselecek...

Borsa İstanbul’da yeni halka arz açıklandı. SPK, Limak Çimento’nun halka arzına onay verdi

Borsa İstanbul’da halka arz olacak şirketlere yenisi eklendi. Sermaye Piyasası Kurulu, Limak Çimento’nun halka arzına onay verdi. Halka arz onayını X sosyal medya hesabından paylaşan Solakoğlu’nun takipçilerinden bir kısmı haberi sevinçle karşılarken bazıları borsada dengenin bozulacağını söyledi.

Limak’ın Bodrum’daki otel projesi için imza kampanyası başlatıldı!

Muğla Bodrum'da Limak Holding tarafından denize sıfır ormanlık alanda inşa edilmesi planlanan yeni otel projesi için imza kampanyası başlatıldı.

Limak Bodrum'daki ilk oteli için düğmeye bastı! 214 odalı yeni tesis geliyor! 

Limak İnşaat, Muğla Bodrum'daki yeni turizm konaklama tesisi için düğmeye bastı. Söz konusu yatırım 354 milyon 244 bin 77 TL'ye mal olacak.

Diamond Mall açıldı! Limak, Kuzey Makedonya’ya yeni AVM!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Limak Şirketler Grubu, Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te hayata geçirdiği alışveriş merkezi "Diamond Mall"un açılışını yaptı.

Limak İnşaat'tan 764 milyon dolarlık dev anlaşma! 

Kuveyt, havalimanında inşa edilecek yeni terminalin bir kısmını yapması Limak Holding ile 764 milyon dolarlık sözleşmeye imza attı. İşte ayrıntılar...

Kilis Millet Bahçesi ihalesi yarın!

Yeni yatırımlar için düğmeye basan Toplu Konut İdarei Başkanlığı Kilis Millet Bahçesi projesinin ihalesini yarın gerçekleştirecek.

Limak Çimentepe Projesi 7 soruda tüm detaylarıyla!

Limak Holding Gaziantep'ten Kilis'e taşınan çimento fabrikasının yer aldığı Çimentepe Projesi ile kente çok sayıda konut ve ticari birim kazandıracak. İşte Limak Holding'in Çimentepe Projesi 7 soruda tüm detaylarıyla...

Limak Gaziantep'te Çimentepe projesiyle 5 bin 500 konut inşa edecek!

Gaziantep'ten Kilis'e taşınan eski çimento fabrikasının yer aldığı arazinin imar planları tamamlandı. Limak Holding söz konusu arazide Çimentepe Projesi ile 5 bin 500 konut inşa edilecek. 

Kilis OSB'leri yatırımcıların gözdesi oldu!

Suriye'de çıkan iç savaştan en çok etkilenen illerin başında gelen Kilis, yatırımcıların gözdesi oldu. Sınır güvenliğinin kontrol altına alındığı kente mevcut iki OSB'nin dışında iki yeni OSB daha yapılıyor. Polateli OSB'de 13 milyon metrekarelik alan için 2 bin yatırımcı başvurdu.

Kilis Devlet Hastanesinin yeni binasının inşaatında son durum ne?

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz, Kilis'te Avrupa Birliğince (AB) finanse edilen Kilis Devlet Hastanesinin yeni binasının inşaatını denetledi.

TOKİ'den Kilis'e 515 yeni konut müjdesi!

Kilis İli, Merkez İlçesi, Deveciler Mahallesi 515 Adet Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale ihalesi 4 Mayıs 2021 tarihinde saat 14:00'te yapılacak.

Limak dokuzuncu otelini Üsküp'te açıyor!

Limak Şirketler Grubu Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'te yeni otel projesini hayata geçiriyor. 

Limak İnşaat Rusya'daki projesinin ilk etabını Aralık 2021'de teslim edecek!

Limak İnşaat Rusya’nın başkenti Moskova'da 100 milyon dolarlık konut projesi üstlendi. Projenin daha önce üstlendikleri bölümü Aralık 2021'de, yeni bölüm ise 2023'te teslim edilecek. 

limak kilis yeni çimento fabrikası Haberi

limak kilis yeni çimento fabrikası


Limak Çimento, Ankara ve Kilis'e 300 milyon dolarlık yatırımla iki yeni fabrika kuracak, yatırımlar 2016'da tamlanacağı açıklandı.


Limak Çimento Grubu, Ankara ve Kilis'te 300 milyon dolar tutarında iki yeni çimento fabrikası kurmayı planlarken, devam etmekte olan 117.5 milyon euro tutarındaki kapasite artırımı yatırımlarıyla yıl sonunda pazarda ikinci sıraya yükselecek.


Söz konusu iki fabrikanın yatırım süreci 2016 başında tamamlanacak.


Reuters'ın sorularını yanıtlayan Limak Çimento Grubu CEO'su Gültekin Aksüyek, "Ankara'da

Temelli bölgesine 5,000 ton/gün'lük yeni bir fabrika kuruyoruz. Bir diğer fabrikayı da Kilis'te kuracağız. O da Suriye sınırına 12 km mesafede olacak ve 5,000 ton/gün kapasiteye sahip olacak" diye konuştu.


Ankara'da kuracakları yeni fabrika için ekipmanların seçildiği bilgisini de veren Aksüyek, "Yatırım değeri 150-160 milyon dolar civarında olacak. Kredi içinde, anahtar teslimi olarak görüşüyoruz. Kredi konusunda...