16 / 05 / 2024

Limakın tav hisseleri

Limakın tav hisseleri

TAV ile Limak, Sabiha Gökçen Havalimanı için masaya oturdu. Yüzde 40 hisseyi 285 milyon Euro’ya devreden anlaşma, TAV için İstanbul’un “fethi” değerini taşırken, Limak için “ilk göz ağrısına veda” anlamına geliyor.

Limak'ın Atatürk Orman Çiftliği'ndeki rezidans ve ticaret projesine yargıdan ret!

Limak'ın AOÇ'de inşa etmek istediği rezidans ve ticaret projesine olanak sağlayacak imar planı değişikliği mahkeme kararıyla durduruldu. İşte ayrıntılar...

Limak’ın Bodrum’daki otel projesi için imza kampanyası başlatıldı!

Muğla Bodrum'da Limak Holding tarafından denize sıfır ormanlık alanda inşa edilmesi planlanan yeni otel projesi için imza kampanyası başlatıldı.

Antalya-Alanya Otoyolu projesinin ihalesini 76,7 milyar TL bedelle Limak İnşaat kazandı!

Antalya-Alanya Otoyolu projesi için yapılan ihalesini 76,7 milyar TL bedelle Limak İnşaat kazandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, projenin detaylarını paylaştı. İşte ayrıntılar...

Limak Bodrum'daki ilk oteli için düğmeye bastı! 214 odalı yeni tesis geliyor! 

Limak İnşaat, Muğla Bodrum'daki yeni turizm konaklama tesisi için düğmeye bastı. Söz konusu yatırım 354 milyon 244 bin 77 TL'ye mal olacak.

Borsa İstanbul'dan dev sürpriz: 19 Temmuz Çarşamba günü Borsa İstanbul'da en hızlı yükselen hisseler!

Dün banka hisseleri düşerken, bugün yükseliş yaşandı. Piyasalar, TCMB'nin faiz kararı öncesi beklentilere göre hareket ediyor. Dolar istikrarını korurken, altın geriledi. İşte 19 Temmuz Çarşamba günü Borsa İstanbul'da yükselen ve düşen hisseler...

Altın birden bu kadar olacak! Şok...Şok...Şok...Altın fiyatları zıplayacak! Bunu öğrenen artık zengin!

Altın fiyatı hem vatandaşların hem de yatırımcıların gündeminde. Altın, Ocak ayında başlayan yükseliş eğilimini sürdürdü. Uzman isim, gram altında son fırsatı resmen açıkladı. Altın borcu olanlar yandı, altını olanlar zengin oldu. Altın tavşan gibi zıp zıp zıplayacak! İşte detaylar...

Piyasa uzmanı borsada zurnanın zırt diyeceği tarihi açıkladı

Borsa İstanbul'da bankacılık endeksinde yaşanan gelişmeleri değerlendiren Finansal Piyasalar Uzmanı İris Cibre, "3 Ekim zurnanın zırt dediği yer olacak" ifadelerini kullandı. Cibre, hisse senetlerinde pozisyon almış fonların bu hisseleri taban olduğu sürece satamayacak zarar edeceğini söyledi.

Limak İnşaat, 'Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi' listesinde 50'nci sıraya yükseldi!

Limak İnşaat, uluslararası inşaat sektörü dergisi Engineering News Record (ENR) tarafından hazırlanan “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” 2022 listesinde 2021'e göre 6 basamak birden yükseldi ve 50. sırada oldu. İşte ayrıntılar...

Kocaeli'de 1500 konut için kamulaştırma kararı alındı!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Tavşancıl’da inşa edilecek 1500 konut için kamulaştırma çalışmalarının başladığını açıkladı. 

Limak'ın Diamond of Skopje projesinin ilk etabı tamamlandı!

Üsküp’te Limak tarafından 250 milyon Euro’luk yatırımla hayata geçirilen ’Diamond of Skopje’ projesinin ilk etabı tamamlandı. 

Limak İnşaat'tan Fenerbahçe hissedarı olduğu yönündeki iddialara yanıt! 

Limak İnşaat, "Fenerbahçe hissedarı olduğu" yönündeki iddiaları yazılı açıklama ile yalanladı. 

Limak İnşaat Rusya'daki projesinin ilk etabını Aralık 2021'de teslim edecek!

Limak İnşaat Rusya’nın başkenti Moskova'da 100 milyon dolarlık konut projesi üstlendi. Projenin daha önce üstlendikleri bölümü Aralık 2021'de, yeni bölüm ise 2023'te teslim edilecek. 

Limak'ın Ufa’da tünel-otoyol projesi 2023'te hizmete girecek!

Limak Holding kurucu Başkanı Nihat Özdemir ve Limak Holding Başkan Vekili Serdar Bacaksız, Ufa’daki (Başkortostan-Rusya) “tünel-köprü-viyadük-otoyol” projesiyle ilgili son durumu anlattı.

Limakın tav hisseleri Haberi

Limakın tav hisseleri

DÜNYANIN en hızlı büyüyen havalimanları arasında gösterilen İstanbul Sabiha Gökçen (İSG) Havalimanı, iki ezeli rakip TAV ve Limak Holding’in el sıkışmasıyla TAV yönetimine geçiyor. TAV, Sabiha Gökçen’deki Limak Holding’e ait yüzde 40’lık hisseyi 285 milyon Euro’ya satın aldı. Sabiha Gökçen’in yüzde 60’ı Malaysia Airport Holding’e ait.


EZELİ RAKİPLER EL SIKIŞTI

İki şirket, bugüne kadar başta Sabiha Gökçen ve üçüncü havalimanı ihalesi olmak üzere birçok ihalede rakip oldular ve üst düzey “atışmalarla” gündeme geldiler. TAV yönetiminin, üçüncü havalimanı ihalesi öncesinde yaptığı iddialı açıklamalar gündem olmuş daha sonra kaybettikleri ihalenin ardından moral bozukluğu yaşarken borsada da hisseleri değer kaybetmişti. Limak Holding’in aralarında bulunduğu konsersiyumun üçüncü havalimanı ihalesini almasıyla, İstanbul “hava sahasında” ağırlığını yitirdiği düşünülen TAV, bu adımla önemli bir hamle yaptı. TAV, üçüncü...