02 / 05 / 2024

Liman Han eğim

Liman Han eğim

İstanbul'un bir dönem önemli ticaret merkezlerinden biri olan Eminönü'ndeki Liman Han Pisa Kulesi gibi eğiliyor. Çökmek üzere olan 2007 yılından beri kademeli olarak boşaltılan 111 yıllık tarihi tescilli yapı bölgede ciddi tehlike yaratıyor.

Rings Grup Yapı Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Kuruldu!

Rings Grup Yapı Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Ümraniye’de 50.000,00 TL sermaye bedeli ile Ayşe Şimşek tarafından Kuruldu.

Kadıköy İç Mimarlık İnşaat Ve E-Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kadıköy İç Mimarlık İnşaat Ve E-Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Fatih Onur Çeçim ve Ömer Adıman ortaklığında kuruldu. 

Damat mirasçı mıdır?

Posta yazarı Tamer Heper ''Kayınpederim yaşlı ve bayağı trafik cezası var. Herhangi bir terslik halinde bu cezalar mirasçılarına kalıyor. Benim bankada az param bulunuyor, bundan çekilir mi? Sonuçta eşimin babası ve haliyle eşim mirasçısı?' sorusunu cevapladı.

Vasi olan kişi velayeti devredebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Bir oğlum var. Oğlum zihinsel engelli, 36 yaşında. 2014’te mahkeme oğlumun vesayetini eşim ve bana verdi. Bizim aynı anda ölümümüz ile vasilik durumu ne olur? Yaşlandığımızda vesayetini istediğimize devredebilir miyiz?' sorusunu yanıtladı.

Vasi nasıl tayin edilir?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Eşim iki kardeş. Anneleri hayatta ve anneye eşimin ağabeyi yani erkek evlat vasi tayin olunmuş. Vasi kalp rahatsızlığı geçirdi. Bu durumda eşim annesini yanına almak istiyor. Kendisi vasi olabilir mi' sorusunu yanıtladı.

Ortak alınan tarlanın paylaşımı nasıl olur?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Eşim, babası ile ortak tarla almış ve parasını yarı yarıya ödemişler. Ama eşim parayı bırakıp işine dönmüş. Baba da tarlayı kendi adına yapmış. Şimdi eşim hakkı olan yarısını istiyor, ağabeyi ise vermiyor. Bunu nasıl alırız?' sorusunu yanıtladı.

İkinci evlilikten olan çocukların miras hakkı nedir?

Posta yazarı Tamer Heper, '1991’de evlendim. Eşimin ilk evliliğinden iki kızı var. Eşim ev hanımı, 2020 Mart’ta öldü. İlk dairemizi benim kazancımla aldık., tapu eşimin adına. İkinci evi ikramiyemle aldım, yarı yarıya tapu ettik. Eşimin kızı hak istiyor. Hak iddia edebilir mi?' sorusunu yanıtladı.

Aile konutu eş onayı olmadan satılabilir mi?

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Evimizin tapu kaydında aile şerhi var. Satış gerçekleştirmek zorundayız fakat eşim kötü niyetli olarak onay vermiyor. Ne yapabilirim?'' sorununu yanıtladı...

Ortak gayrimenkullerin kullanımı engellenebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Eşime ve kardeşlerine babadan miras olarak tarla kaldı. Eşim ve kardeşleri dört kişi. Ancak üçü bu tarlayı kullanıyor. Bu kullanımı engelleyebilir miyiz?' sorusunu yanıtladı.

Aile konutu sözleşmesi tek taraflı feshedilebilir mi?  

Posta yazarı Tamer Heper, 'Eşim 17 Aralık’ta evi terk etti. Ben de ailemin yanına gittim. 1 Şubat’ta geri döndü ve sonra 17 Şubat’ta tekrar terk etti. Bulunduğum evin sözleşmesini feshetmiş. Ben evden taşınmak istiyorum. Yasal olarak haklarım var mı?' sorusunu yanıtladı.

İTO, Liman Han'ı restore ediyor! 

İstanbul Ticaret Odası'nın halen kulandığı binası tarihi özellikte bir yapı. Binası Fransızlar tarafından yapıldı. Sonra gümrük binası oldu. Yıllarca kaçak eşyaların toplandığı depo olarak kullanıldı. 

Rize'deki 'Pisa' kuleleri demirlerle destekleniyor! 

Rize'de yüzde 6 dolayında eğim olduğu belirlenen, Pisa kuleleri olarak isimlendirilen binalar demir direklerle güçlendiriliyor. İMO Rize Başkanı Murat Yazıcı, demirle destek yapmanın güvenlik açısından bir anlamı olmadığını belirtti... 

Liman Han, denize doğru kaydığı için ön cephesi askıya alındı!

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, "Eminönü'ndeki 113 yıllık Liman Han denize doğru kaydığı için ön cephesini uzmanlar, mimar ve mühendisler eşliğinde çok dikkatli ve özenli bir çalışmayla çelik konstrüksiyon ile askıya aldık" dedi...

Liman Han eğim Haberi

Liman Han eğim

İstanbul'un bir dönem önemli ticaret merkezlerinden biri olan Eminönü'ndeki Liman Han çökme riski altında Yalıköşk Caddesi üzerinde bulunan 111 yıllık tarihi tescilli yapı denize doğru artan eğimiyle bölgede ciddi tehlike yaratıyor. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, 1907 yılında o dönem sarayın baş mimarı olan Vedat Tek tarafından yaptırılan han birinci ulusal akım mimari özelliklerini taşıyor. 1999 depreminde hasar gören yapı 2007 yılına kadar kısmen kullanıldı. Aynı zamanda 1'inci derece tarihi eser olan Liman Han 2009 yılında boşaltılmıştı. Bir dönem satılmasıyla da gündeme gelen yapı, denize doğru eğiliyor. 

Handaki eğimi ilk fark edenlerden biri olan Yüksek Mimar Hasan Kıvırcık, yapının mimari tarihiyle ilgili konuştu: Kıvırcık, “2007 senesinde ben içeri girdiğimde üst katlar kullanılmıyordu ancak alt katta bazı işletmeler vardı. O zaman...