17 / 05 / 2024

Liman han restorasyonu ne zaman bitecek

Liman han restorasyonu ne zaman bitecek

İstanbul Ticaret Odası'nın halen kulandığı binası tarihi özellikte bir yapı. Binası Fransızlar tarafından yapıldı. Sonra gümrük binası oldu. Yıllarca kaçak eşyaların toplandığı depo olarak kullanıldı. 

İTO, Liman Han'ı restore ediyor! 

İstanbul Ticaret Odası'nın halen kulandığı binası tarihi özellikte bir yapı. Binası Fransızlar tarafından yapıldı. Sonra gümrük binası oldu. Yıllarca kaçak eşyaların toplandığı depo olarak kullanıldı. 

Liman Han, denize doğru kaydığı için ön cephesi askıya alındı!

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, "Eminönü'ndeki 113 yıllık Liman Han denize doğru kaydığı için ön cephesini uzmanlar, mimar ve mühendisler eşliğinde çok dikkatli ve özenli bir çalışmayla çelik konstrüksiyon ile askıya aldık" dedi...

Liman Han yıkılacak mı?

Sirkeci’nin simge binaları arasında yer alan , yapımı 1907’de tamamlanan Vedat Tek imzalı Liman Han’ın (eski adıyla Mes’adet) yıkılmadan korunması için ‘1. derece koruma’ statüsüne yükseltildi. 

Eminönü'nde asırlık Liman Han çökmek üzere!

İstanbul'un bir dönem önemli ticaret merkezlerinden biri olan Eminönü'ndeki Liman Han Pisa Kulesi gibi eğiliyor. Çökmek üzere olan 2007 yılından beri kademeli olarak boşaltılan 111 yıllık tarihi tescilli yapı bölgede ciddi tehlike yaratıyor.

Tarihi Narmanlı Han’ın restorasyonu tamamlandı!

İstanbul'un gözdesi İstiklal Caddesi'nde bulunan 187 yıllık Narmanlı Han’ın restorasyonu tamamlandı. 57 milyon dolara satılan Narmanlı Han'da restorasyon çalışması yaklaşık 2.5 yıl sürdü. 

Polimeks Holding, Karaköy'de otel inşa edecek!

Polimeks Holding, Karaköy'de Rıhtım Caddesi üzerindeki Liman Han'ı alarak butik bir otel inşa edeceğini bildirdi.

Safi Port Derince Limanı ÇED toplantısı 23 Ağustos'ta!

Kocaeli Derince Limanın işletme hakkını kazanan Safi Port, Derince Limanında yapacağı genişletme çalışması için 23 Ağustos Salı günü Derince Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde ÇED toplantısı yapılacak.

Bursa İnegöl Beylik Han'ın restorasyonu tamamlandı!

500 yıllık tarihi yapı olarak yükselen İnegöl Beylik Han, 20 Ekim 2013 tarihinde çıkan yangında büyük tahribat almıştı. Bursa İnegöl Beylik Han'ın restorasyonu tamamlandı.

Bursa Beylik Han, İnegöl Çarşısı'na değer katacak!

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, 20 Ekim 2013 tarihinde çıkan yangında büyük zarar gören Beylik Han’ın restorasyonu sürüyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen tarihi Beylik Han’ın duvarları yükselmeye başladı.

Narmanlı Han restorasyonu tartışmaları da beraberinde getirdi!

Yıllardır kaderine terk edilmiş Narmanlı Han, yeniden şehir hayatına dönüyor. Tabii Emek Sineması ve her restorasyonda olduğu gibi 'tarih katlediliyor' tartışmaları da beraberinde geldi.

Samsun Vezirköprü'deki Taşhan'ın restorasyonu devam ediyor!

Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, geçtiğimiz yıl yaşanan yangın nedeniyle hasar gören Taşhan'ın restorasyonun tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, "2016 yılının Ekim ayında tamamlanacak" dedi

Artvin İşhan Kilisesi restorasyonu sürüyor!

Tarihi kültürel mirası genç kuşaklara aktarmak ve alternatif turizm çeşitlerinden biri olan İnanç Turizmini geliştirmek amacıyla yurt genelinde başlatılan kilise onarım çalışmalarından biri olan "İşhan Kilisesi Onarımı" devam ediyor.

Artvin İşhan Klisesi restorasyonu devam ediyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından İnanç Turizmini geliştirmek amacıyla yurt genelinde başlatılan kilise onarım çalışmalarından biri olan "İşhan Kilisesi Onarımı" devam ediyor.

Liman han restorasyonu ne zaman bitecek Haberi

Liman han restorasyonu ne zaman bitecek

1940'larda Denizcilik Bankası'na devredildi. Bu banka kapanınca Emlak Bankası'na geçti. 22 Aralık 1998'de İTO ve restore edilerek kullanılmaya başlandı. İTO, Eminönü'nde başka binalar da satın almıştı; restore ettiği bu binaları hizmet binası olarak kullanıyor. Sıra şimdi Liman han'da. Ünlü Türk mimar Vedat Tek'in şaheseri olarak kabul edilen Liman Han, 2006'da İTO'ya geçmişti. Burası da restore ediliyor. Restorasyon işinde önemli bir aşamaya gelinmiş. 

Para Dergisi'nde yer alan habere göre, tarihi handa bulunan ve Koruma Kurulu tarafından tescillenmiş çini, ahşap ve pencere demir aksamları gibi mimari ögelerin söküm çalışması, Koruma Kurulunun onayı ve yasal izinleri alınması sonucunda restorasyon çalışmasında kullanılmak üzere, itinalı bir şekilde uzmanların nezaretinde tamamlanmış. Sökümden sonra, binanın tehlike arz eden ve tarihsel bir görünüme sahip ön cephesi, çelik konstrüksiyon...