30 / 04 / 2024

Limanlar özelleştirilmeli veya otonom yapılarla yönetilmeli!

Limanlar özelleştirilmeli veya otonom yapılarla yönetilmeli!

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, limanların artık devlet kontrolünde olmasının doğru olmadığını savunarak, "Limanlar ya özelleştirilmeli ya da otonom yapılarla yönetilmeli" dedi.

Özelleştirilen limanların devir sözleşmeleri uzatılacak!

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildiği açıklandı. Kanun kapsamında bazı limanların işletme hakkı verilmesi/devri yöntemiyle özelleştirilmeleri sonucunda imzalanan 49 seneden az süreli sözleşme sürelerinin uzatılması öngörülüyor.

Özelleştirilen limanların kirası ne oldu?

Özelleştirme yoluyla işletme hakkı devredilen TDİ’ye ait liman ve tesisler için şirketlerden kira alınmadığı bildirildi. 

Limanlarda özelleştirme başlıyor!

Özelleştirme gelirlerinin 10 milyar TL olarak hedeflendiği 2021'de limanlar ve hedeflendiği 2021'de limanlar ve elektrik santrallerinin özelleştirilmesine yoğunlaşılacak. Önümüzdeki yıl taşınmaz özelleştirmelerine de devam edilecek.

2018'de 1.3 milyon dolarlık özelleştirme yapıldı!

2002’den bu yana 273 kuruluşta hisse senedi veya varlık satış/devir işlemleri yapıldı. 15 HES'e ilişkin özelleştirme çalışmaları ise devam ediyor...

Malatya'daki cephe güzelleştirme projesi ruhsata takıldı!

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Hükümet Konağı arkasındaki Atmalı Sokak ile karşı sıranın ön cephelerinde bulunan yapıların dış cephe güzelleştirmesi projesi, birçok binanın inşaat ruhsatı veya yapı kullanma ruhsatlarının bulunmaması nedeniyle iptal oldu.

Kalamış Marina'da özelleştirme başlıyor!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) limanlar ile birlikte Kalamış Marina’nın da ihale sürecine başlıyor.

Hüsnü Tekin: Şeker fabrikaları özelleştirilmeli!

Şeker Kurumu Başkanı Dr. Hüsnü Tekin, şeker sektörünün devam edebilmesi için şeker fabrikalarının özelleştirilmesi gerektiğini söyledi. Tekin; "Eğer rekabet ortamı oluşursa Şeker Kurumu'nu da kapatabiliriz" dedi.

'Limanlar özelleştirilmeli veya otonom yapılarla yönetilmeli!'

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, limanların artık devlet kontrolünde olmasının doğru olmadığını savunarak, "Limanlar ya özelleştirilmeli ya da otonom yapılarla yönetilmeli" dedi.

Ebru Dildar Edin: HES portföyü bir an önce özelleştirilmeli!

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ebru Dildar Edin, "Yatırımcıların ilgisinin yüksek olacağı HES portföyünün bir an önce özelleştirilmesi gerek" dedi.

Yunanistan'da limanların özelleştirilmesine son verilecek!

Theodoros Dritsas, katıldığı bir radyo programında Pire ve Selanik Limanları'nın özelleştirilmesi konusuna değinerek, "Pire ve Selanik Limanları'nın çoğunluk hisse paketinin satılmasına son veriliyor, bu önemli bir tercihtir" dedi.

Kış olimpiyatları ve TPAO özelleşiyor!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, önümüzdeki dönemde özelleştirilmesi düşünülen alanları açıkladı.Kısa zaman içinde elektrik üretim santralleri, otoyol ve köprüler, bazı limanlar ve Erzurum Kış Olimpiyatları Tesisleri'ni özelleştirilecek.

Mehmet Şimşek: Özelleştirme gündemlerinde Milli Piyango ve limanlar var!

Türkiye Yatırım Zirvesi'nde konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, projelerdeki Hazine garantisinin biraz abartıldığını iddia ederken, özelleştirme gündemlerinde de Milli Piyango ve limanların olduğunu dile getirdi...

Murat Özdağ: Derince Limanı mutlaka özelleştirilmeli!

Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özdağ, Derince Limanı'nın özelleştirme ihalesine ilişkin, "Liman mutlaka özelleştirilmeli, bu yapılırken de mutlaka yerel partnerler bunun içerisinde olmalı." dedi...

Limanlar özelleştirilmeli veya otonom yapılarla yönetilmeli! Haberi

Limanlar özelleştirilmeli veya otonom yapılarla yönetilmeli!


Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, limanların artık devlet kontrolünde olmasının doğru olmadığını savunarak, "Limanlar ya özelleştirilmeli ya da otonom yapılarla yönetilmeli" dedi. Öztürk, dünya deniz ticaretinde önemli gelişmelerin yaşandığını, büyük firmaların Türkiye'yi lojistik merkez olarak gördüğünü ve büyük liman yatırımları gerçekleştirdiğini söyledi. 


Bölgede önemli liman yatırımları yapüdığına dikkati çeken Öztürk, "Pire Limanı'nda konteyner terminalini Çinliler işletiyor ve oradaki hareketlilik kısa zaman içinde yaklaşık 10 kat arttı. Aliağa'da Petkim'in limanı Petlim'in inşaatı sürüyor. Burası da Hollandalı bir firma tarafından 28 yıl işletilecek. 


Aliağa bölgesinde başka bir konteyner limanını İspanyollar satın aldı. Çinli bir firma Kumport Limanını satın aldı" dedi. Bu yatırımların Türkiye'nin dünyanın transit lojistik merkezi olduğunu gösterdiğini anlatan Öztürk, "Limanların devlet kontrolünde olmasını doğru değü. Ya özelleştirilmeli...